1. סמבוסק טורטייה

ארוחת ערב סופר מגניבה ב-10 דקות עבודה (ועוד 20 בתנור), שהיא מעין גרסה ביתית קלילה לסמבוסק הפיצה של אבולעפיה. איך לא חשבו על זה קודם? גם אנחנו שואלים את עצמנו.

>> למתכון: סמבוסק טורטייה

נודלס עם ירקות בסיר אחד  (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
נודלס עם ירקות בסיר אחד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

2. נודלס עם ירקות בסיר אחד

הנודלס המסולסלים, אלה שלוקח להם 2-3 דקות להתרכך וזה הכל, הם אהבה גדולה שלנו, בעיקר כשאנחנו רעבים וקצרים בזמן. מתקתקים רוטב, מוסיפים ירקות שיש במקפיא - ואתם לא מאמינים כמה טעים.

>> למתכון: נודלס עם ירקות בסיר אחד

שניצל בציפוי תפוצ'יפס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
שניצל בציפוי תפוצ'יפס | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

3. שניצל בציפוי חטיף צ'יפס

כשטובלים נתחים של חזה עוף בתערובת של ביצים וחרדל ואז מצפים בחטיף צ'יפס שתובל בכורכום, פפריקה וכמון - אין שום בעיה לאפות אותם בתנור. זה פשוט מספיק טעים גם ככה.

>> למתכון: שניצל בציפוי צ'יפס

פטריות ממולאות גבינות (צילום: אמיר מנחם)
פטריות ממולאות בגבינות | צילום: אמיר מנחם

4. פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות

פטריות ממולאות הן מנה שיכולה שלהזכיר לנו שגבינה צהובה לא מתאימה לכל דבר, אבל אם מכינים אותן כמו שצריך הן יכולות גם להיות מופת של עידון וטעם טוב. כמו במקרה הזה.

>> למתכון: פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות

חביתה בטורטייה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
חביתה בטורטייה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

5. חביטורטי

מתכון החביטורטייה שכבש את כולנו בסערה, ועדיין מככב בהמון בתים בשעות הערב. יציאה מגניבה המתכון הזה, אין מה לומר.

>> למתכון: חביטורטי

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

6. חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

אין כמו חזה עוף בשביל להציל אותנו כשהרעב גדול והזמן פחות. כאן הוא עובר טיגון קצר, ואז בישול ברוטב באותה המחבת. הסתדרנו.

>> למתכון: חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

קציצות עוף ובטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
קציצות עוף ובטטה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

7. קציצות עוף ובטטה

קציצות אפויות לילדים, שעוד לא נולד המבוגר שיגיד להן לא. אפשר לבשל ברוטב, אבל ממש לא צריך.

>> למתכון: קציצות עוף ובטטה

פסטה אביבית ירוקה (צילום: אמיר מנחם)
פסטה אביבית ירוקה | צילום: אמיר מנחם

8. פסטה ירוקה

ברוקולי, פרמזן, שום ובזיליקום שנטחנים יחדיו הם הבסיס לרוטב הנהדר הזה, שהפסטה שלכם תשמח מאוד אם תשדכו לה (אפילו כשאתם לא ממהרים).

>> למתכון: פסטה ירוקה

צ'יפס מתנפח בטעמים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
צ'יפס מתנפח בטעמים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

9. צ'יפס מתנפח בטעמים

אחד המתכונים המבריקים של רון יוחננוב: צ'יפס שמטוגן בבלילה עם איזה תיבול שרוצים (יש פה כמה המלצות), ויוצא בדיוק כמו אלה שמנשנשים בפלאפליות. פלא.

>> למתכון: צ'יפס מתנפח בטעמים

ספרינג רולס סלמון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
ספרינג רולס סלמון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

10. ספרינג רולס סלמון

מנה יפהפייה, שאין שום בעיה להגיש גם לאורחים רמי דרג, אבל אנחנו אוהבים להכין אותה לעצמנו. יש דפי אורז בבית?

>> למתכון: ספרינג רולס סלמון

פנקייק בננה וגבינה בתוספת סירופ מייפל (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
פנקייק בננה וגבינה בתוספת סירופ מייפל | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

11. לביבות בננה וגבינה

לביבות? אתם יכולים לקרוא להם פנקייקים. בלילה של גבינה לבנה, בננה, ביצה וקצת קמח, טיגון קצר - והנה עשיתם את הילדים מאושרים.

>> למתכון: לביבות בננה וגבינה

בורקס מדפי אורז (צילום: מיכל הלפרין, אוכל טוב)
בורקס מדפי אורז | צילום: מיכל הלפרין, אוכל טוב

12. בורקס דפי אורז

עדיין לא ניסיתם? אין יום מתאים יותר. פחות מתעניינים בבורקס? יש גם מלאווח מדפי אורז, ג'חנון מדפי אורז ואת כל מתכוני דפי האורז שמחכים שתמציאו אותם.

>> למתכון: בורקס דפי אורז

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק (צילום:  Monkeyoum, Shutterstock)
חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק | צילום: Monkeyoum, Shutterstock

13. חזה עוף בצ'ילי מתוק

זאת לבטח אחת הארוחות הכי טעימות שאתם יכולים לתקתק ב-15 דקות: רצועות חזה עוף, קצת סויה, קצת דבש, הקסם שקוראים לו רוטב צ'ילי מתוק וזהו בעצם.

>> למתכון: חזה עוף בצ'ילי מתוק

מקלות עלים גאודה (צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים)
מקלות עלים גאודה | צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים

14. מקלות בצק עלים ממכרים

על הקסם שמתרחש כשבצק עלים נכנס לתנור יתעלה רק הקסם של בצק עלים מגולגל עם גבינת גאודה שנכנס לתנור. אש.

>> למתכון: מקלות בצק עלים

פנקייק פיצה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
פנקייק פיצה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

15. פנקייק פיצה

רוצים להכין פנקייק, אבל להתאים אותו לארוחת צהריים, לפחות קצת? נסו את פנקייקס הפיצה האלה - שהם שני פינוקים במחיר אחד.

>> למתכון: פנקייק פיצה

16. פסטה שמנת ובטטה בסיר אחד

חוץ מלהיות טעימה ומפנקת, גדולתה של הפסטה הזו שהיא מתבשלת בסיר אחד בלבד. גם בקושי לכלכתם את המטבח, גם סידרתם לעצמכם יופי של ארוחת צהריים וגם עברו רק 20 דקות מאז שהתחלתם לעבוד. לזה אנחנו קוראים לדפוק את המערכת.

>> למתכון: פסטה שמנת ובטטה בסיר אחד

והנה עוד מתכונים של פסטות בסיר אחד

טוסט חלה מטוגן (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
טוסט חלה מטוגן | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

17. טוסט חלה מטוגן עם אמנטל וביצת עין

להכין מנה טובה ומשביעה בחצי שעה זה הישג נחמד. להכין בזמן הזה מנה שהיא לא רק טובה ומשביעה אלא גם מושחתת כמו שצריך, ברמה של מסעדת ארוחות בוקר (בלי שמות) - זה כבר כיף אמיתי. שחיתות במיטבה.

>> למתכון: טוסט חלה מטוגן עם אמנטל וביצת עין

פנקייקס גבינה (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
פנקייקס גבינה | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

18. פנקייק גבינה

יסלחו לנו אלוהי הפנקייק, אבל כבר קרה לא אחת שהעדפנו את הפנקייק האלה, האווריריים והגבינתיים, על פני פנקייק רגיל. רוצים לא לא להתמכר? פשוט אל תכינו אותם מלכתחילה.

>> למתכון: פנקייק גבינה

פריטטה מנצחת (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פריטטה מנצחת | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

19. פריטטה זריזה מנצחת

חביתות זה הכי פאסה. מאז שגילינו כמה כיף לדחוף לתוכן דברים ולהפוך אותן לסוג של פשטידה טעימה במיוחד - אנחנו חזק בפריטטות. הנה אחת מעולה להתחיל איתה.

>> למתכון: פריטטה זריזה ומנצחת

קסדייה פיצה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
קסדייה פיצה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

20. קסדייה פיצה

הרעיון של קסדייה הוא אחד המבריקים לארוחות מהירות: שתי טורטיות קלויות על מחבת, שביניהן גבינה צהובה שנמסה יפה יפה ועוד תוספות ככל המתחשק באותו הרגע. המתכון הזה, בסגנון פיצה, מתאים במיוחד לילדים. אם אתם בקטע של לפנק את עצמכם דווקא - לכו על אנשובי, הרבה בצל ופרוסות עגבנייה. עילוי. 

>> למתכון: קסדייה פיצה

פתיתים אדומים עם יוגורט (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פתיתים אדומים עם יוגורט | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

21. פתיתים אדומים עם בצל מטוגן

אם בילדים עסקינן - המנה הזו תשמח לכם אותם לשעה-שעתיים לפחות. מתכון פשוט ביותר, שהכוכבים שלו הם הבצל שמטגנים בהתחלה, רסק עגבניות וכמובן פתיתים - ואם רוצים ליהנות ממנו במיוחד שווה להגיש עם יוגורט לבן.

>> למתכון: פתיתים אדומים עם בצל מטוגן

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

22. קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

גם את המנה הזו נהוג לשווק כמנה לילדים, אבל בינינו - מי שאומר לא לקציצות עוף עם אפונה וגזר בילט אין - הוא לא מבוגר אלא פשוט פראייר.

>> למתכון: קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

מאפה שום-בזיליקום מהיר (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
מאפה שום-בזיליקום מהיר | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

23. טוסט שום-בזיליקום מהיר

המנה המושלמת למאנצ'יז. טוסט משודרג של בגט עם חמאת שום, גבינה צהובה, הרבה בזיליקום ועגבניות, שמכינים בדקות וזוללים בשמחה אדירה. 

>> למתכון: טוסט שום-בזיליקום מהיר

שבלולי פילו - מתכונים בעשר דקות (צילום: בבושקה הפקות, אוכל טוב)
שבלולי פילו - מתכונים בעשר דקות | צילום: בבושקה הפקות, אוכל טוב

24. שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות

לפעמים אנחנו חושבים שאם אנשים היו יודעים כמה קל להכין בורקס בבית - כל הבורקסיות בארץ היו עומדות מיותמות. כמה זה קל? תסתכלו במתכון ותראו. העול היחיד: צריך להפשיר בצק פילו מבעוד מועד.

>> למתכון: שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות

חזה עוף צלוי (צילום: בבושקה הפקות)
חזה עוף צלוי | צילום: בבושקה הפקות

25. חזה עוף מנצח

חזה עוף הוא חומר גלם אדיר למתכונים מהירים, וההצעה הזאת היא רק אחת ממיליון (הנה עוד מתכוני חזה עוף מוצלחים). חזה עוף צלוי במרינדה של צ'ילי מתוק, דבש וחרדל שרק מתחילים להכין והופ - כבר אפשר לשבת לשולחן.

>> למתכון: חזה עוף מנצח

עראייס (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עראייס | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

26. עראייס ביתי

האמת האמיתית היא שאין הבדל גדול בין עראייס ביתי לעראייס של מסעדה, וזה חלק מהחן של המנה המטריפה הזאת, שנכנסה לנו ללב רק בשנים האחרונות אבל לא עושה שום סימנים שהיא הולכת לצאת משם. חצי פיתה, בשר טחון, שמן זית, צלייה טובה. א-מחייה.

>> למתכון: עראייס ביתי

שקשוקה בשר וחומוס (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
שקשוקה בשר וחומוס | צילום: דניאל לילה, על השולחן

27. שקשוקה בשר וחומוס

נכון, גם שקשוקה רגילה אפשר לתקתק בחצי שעה, אבל אנחנו לא פה בשביל מתכונים רגילים. קניתם בשר טחון ולא בא לכם על עראייס? גשו לארון, בדקו אם יש לכם קופסת שימורים של חומוס ויאללה, צאו לדרך.

>> למתכון: שקשוקה בשר וחומוס

לביבות תירס וגבינה לבנה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
לביבות תירס וגבינה לבנה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

28. לביבות תירס וגבינה לבנה

אם היינו נשאלים מה ההפך של עראייס, התשובה שלנו כנראה הייתה "לביבות תירס וגבינה לבנה". אבל בתור אנשים שיש להם חיבה גדולה גם למנה הזו וגם לזו, אנחנו חשים חובה לתת לכם את שני המתכונים. לביבות התירס האלה הן פשוטות ביותר, מהירות ביותר, וטעימות ממש לבני כל הגילים.

>> למתכון: לביבות תירס וגבינה לבנה

29. סלט עדשים אדומות אסייתי

שלא כמו חברותיהן הקטניות, העדשים האדומות (או הכתומות) מתבשלות בצ'יק, וגם לא משאירות אחריהן תחושה של חמין. כאן עם רוטב אסייתי שמחמיא להן במיוחד.

>> סלט עדשים אדומות אסייתי

חציל בטחינה עם פילה דג (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
חציל בטחינה עם פילה דג | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

30. חציל בטחינה עם פילה דג

על מנה כזו היינו משלמים במסעדה משהו כמו 70 שקלים, ואפילו לא חושבים שעשקו אותנו. כמה כיף שבבית אפשר להכין אותה בפחות מחצי שעה כולל הכל, ולהרגיש שהשקענו בעצמנו מכל הלב.

>> למתכון: חציל בטחינה עם פילה דג

פסטה פירורי לחם מהירה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
פסטה פירורי לחם מהירה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

31. פסטה פירורי לחם מהירה

את הפסטה הזו לא מכינים בסיר אחד, צריך אשכרה ללכלך בשבילה גם סיר וגם מחבת, אבל היא כל כך מהירה וכל כך מתגמלת ששטיפת המחבת תיראה לכם כמחיר שאפשר לשלם בקלילות. הרוטב כאן מורכב משמן זית, הרבה שום ופירורי לחם, זה הכל, ואם זה לא נשמע לכם מספיק אנחנו מפצירים בכם להיכנס רגע למטבח ולנסות בעצמכם.

>> למתכון: פסטה פירורי לחם מהירה

פלפלים אפונה ונקניקיות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
נקניקיות, אפונה, פלפלים. תהיו טובים לילדים שלכם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

32. נקניקיות עם אפונה ופלפלים בצ'ילי מתוק

מלא פלפלים מתוקים צבעוניים וטעימים, קצת אפונה ונקניקיות - רגילות או צמחיות, אנחנו לא שופטים. מגישים על פתיתים ושמחים שמחה גדולה.

>> למתכון: נקניקיות עם אפונה ופלפלים בצ'ילי מתוק

פסטה ערמונים ואפונה ברוטב שמנת (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פסטה בשמנת וערמונים. רק בלי שמנת | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

33. פסטה ברוטב שמנת טבעוני

שמנת בלי שמנת זו המצאה גאונית, שגם מאפשרת לטבעונים לחגוג על מנת פסטה ברוטב לבן וסמיך וגם מסייעת לעורקים שלכם, שמעדיפים חלב קוקוס על שמנת מתוקה בכל רגע נתון. המנה הזו משלבת ברוטב הזה ערמונים קצוצים, שנותנים לה שיק של גורמה באמת בכלום מאמץ.

>> למתכון: פסטה ברוטב שמנת טבעוני

רצועות עוף בקרם קארי וירקות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
רצועות עוף בקרם קארי וירקות. אסיה זה כאן, והיא לוקחת ממש רגע | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

34. רצועות עוף בקרם קארי וירקות

בגדול, מדובר במנה של רצועות עוף מטוגנות עם כל הירקות שמצאתם במקרר. יחד עם קארי, רוטב סויה וטריאקי - תסמכו עליהם שהם יהפכו למנה אסייתית סופר טעימה. 30 דקות, כולל זמן ההשריה.

>> למתכון: רצועות עוף בקרם קארי וירקות

תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול. זה לימים שאין כלום בבית | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

35. תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול

והנה עוד אחת: בורגול עם תבשיל קליל ומהיר של חומוס מהמקפיא ועגבניות מרוסקות מקופסת שימורים. כשהמקרר שלנו ריק ואנחנו רעבים וחסרי סבלנות - זאת המנה שקופצת לנו ראשונה לראש.

>> למתכון: תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול

סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק. אטריות שלא צריך לבשל זה סטארט אפ | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

36. סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק

ועוד צמחונית אחת: סלט של אטריות אורז דקיקות, שאפילו לא צריך לבשל - רק לחלוט במים רותחים. אליהן מוסיפים אצבעות דקיקות של ירקות עם ג'ינג'ר, סילאן, סויה ושמן שומשום, וסוגרים מנה באמת בדקות בודדות.

>> למתכון: סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק

פיצה פיתה (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
פיצה פיתה. אבל איזו! | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

37. פיצה פיתה הכי טעימה שיש

טוב, אל תתנפלו. אנחנו יודעים שזאת לא ארוחה מזינה כהלכתה - אבל אנחנו משוגעים על הפיצה-פיתה הזאת, ולא נחליף אותה במנה אחרת בעד שום הון שבעולם. אם אתם מדמיינים קטשופ וגבינה צהובה תדמיינו שוב. כאן יש חמאה, ממרח עגבניות מיובשות, גבינה ואנשובי. מושלם.

>> למתכון: פיצה פיתה הכי טעימה שיש

מוקפץ צמחוני (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מוקפץ צמחוני. אין על אסיה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

38. מוקפץ צמחוני מנצח

קישואים, ברוקולי, פטריות ותירס, שמוקפצים להם מעדנות ברוטב שבושל מראש (כן כן, הכל בחצי שעה). שמישהו רק יתקתק אורז וסגרנו עניין.

>> למתכון: מוקפץ צמחוני מנצח

סלט פסטה וגבינה צפתית (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט פסטה וגבינה צפתית. ניקח דלי קטן, תודה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

39. סלט פסטה וגבינה צפתית

בלי סלטי פסטה הרי אי אפשר. אז הנה אחד נחמד - עם עגבניות, בצל, עלי בייבי וגבינה צפתית, ברוטב של בלסמי, שמן זית ולימון. תכלס, ממש עכשיו היינו עושים טובה לקערה כזו.

>> למתכון: סלט פסטה וגבינה צפתית

ריזוטו ירוק (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
ריזוטו ירוק. הקונספט של ריזוטו ידידותי למשתמש עדיין מהמם אותנו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

40. ריזוטו ירוק בלי ציר ירקות

זה כנראה הריזוטו הכי מהיר וקל שתכינו בחייכם. הוא ירוק כמו של שפים, ואפילו לא צריך בשבילו בישול מוקדם של ציר. אנחנו הסתדרנו יופי עם מים. אמריקה!

>> למתכון: ריזוטו ירוק בלי ציר ירקות

יאללה, הלכנו לאכול.