משה ונעם פותחים איתה את שבת בבוקר, עינב ורז מעדיפים אותה בסופה סוערת וטל ורון הפכו אותה למחווה רומנטית. זוגות העונה של "חתונה ממבט ראשון" (הערב, אחרי החדשות, קשת 12) מכינים רק דבר אחד לאכול: שקשוקה. אז כמובן שרצנו לבקש מהם מתכונים למנה הכי ישראלית שיש, משמע - יש לנו תחרות. איזה שקשוקה הכי מוצלחת? תנסו את כולם וספרו לנו. אה, צרפנו גם את המתכון הראשון לשקשוקה של רז ועינב, *לא מומלץ לנסות בבית.

השקשוקה של עינב ורז

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום

חצי פלפל חריף או פפריקה חריפה

עלי בזיליקום

1 גמבה חתוכה

7-8 עגבניות קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

כף סוכר

מלח

פלפל

כף פפריקה מתוקה

ביצים

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2.  מוסיפים את השום ומטגנים למשך חצי דקה. לאחר מכן את הפלפל החריף, עלי הבזיליקום והגמבה ומערבבים כמה דקות עד שטיפה מתרכך.
  3. מוסיפים את העגבניות, הרסק והסוכר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מערבבים הכל ומשאירים על אש נמוכה למשך עשרים דקות.
  4. מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים.
  5. בתיאבון.

הערות:

- אפשר לוותר על הגמבה.

- מי שלא אוכל חריף יכול לוותר על הפלפל החריף/פפריקה חריפה.

- לא לוותר על עלי הבזיליקום - משדרג ממש את הטעם.

הערה הכי חשובה:

*מי שממש ממהר ואין לו זמן יכול פשוט לערבב קטשופ ומיונז 

רז איתן ועינב כפיר (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 6", קשת 12)
רז ועינב מכינים שקשוקה | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 6", קשת 12

השקשוקה של רון וטל

המצרכים:

שמן זית

4 שיני שום שלמות

2 בצלים

3 עגבניות

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור גרוס

כמון

כורכום

פפריקה מתוקה

2 כוסות מים

4 ביצים

פטרוזיליה 

השקשוקה של טל ורון (צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12)
השקשוקה שרון הכין לטל | צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את שיני השום. 
  2. קוצצים את הבצלים דק דק ומוסיפים למחבת. מטגנים עד להזהבה.
  3. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
  4. מוסיפים רסק עגבניות.
  5. מתבלים במלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה, מערבבים 5 דקות על אש נמוכה ורק אז מוסיפים מים.
  6. מבשלים את הרוטב עד שהמים מצטמצמים.
  7. מוסיפים ביצים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  8. מסירים מהאש, מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם לחם וטחינה. 
    השקשוקה של טל ורון (צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12)
    צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

השקשוקה של נעם ומשה 

רכיבים:

 שמן זית

1 בצל לבן, קצוץ

1 פלפל חריף ירוק, חתוך

1 גמבה לא משנה הצבע

1-2 עגבניות

2 כפיות רסק עגבניות מרוכז

רבע כוס מים

פפריקה חריפה/מתוקה

ביצים

כוסברה או בצל ירוק, קצוצים 

השקשוקה של משה ונעם (צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12)
השקשוקה של נעם ומשה | צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל והפלפל חריף.
  2. מוסיפים את הגמבה ואחרי כמה דקות את עגבניות ומבשלים כמה דקות.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומבשלים כמה דקות על אש קטנה.
  4. מוסיפים את הביצים ומכסים לכמה דקות, עד שהביצה עשויה כמו שאוהבים.
  5. מפזרים כוסברה או בצל ירוק ומגישים, רצוי עם פרמזן.

** בשלב הזה אפשר להוסיף טופו, ברוקולי לקריספיות, טונה למנת חלבון, רוטב קארי או מחית חלב קוקוס.

השקשוקה של משה ונעם (צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12)
צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12