מיני בראוניז מצופים שוקולד קראנצ'י  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
בראוניז מצופים. אתם אוהבים מתוק, אה? אנחנו מבינים אתכם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מקום 10: בראוניז שוקולד מפנקים במיוחד (69,461 צפיות)

תמיד ידענו שהגולשים שלנו אוהבים מאפים, אבל מעולם לא שיערנו שעד כדי כך. ברשימה הבאה, רק כדי שתהיו בעניינים, 7 מתוך 10 המתכונים הם של מאפים, ולא סתם אלא מאפים מתוקים. לא פלא, לכן, שאהבתם את הבראוניז האלה, שהם נפלאים כשלעצמם, אבל במתכון הספציפי הזה מוגשים כשהם מצופים ברוטב שוקולד טעים (בכל זאת, לא באנו הנה כדי לסבול). "מפנקים במיוחד"? ככה גם אנחנו אוהבים את המאפים שלנו.

>> למתכון: בראוניז שוקולד מפנקים במיוחד

פסטה ברוטב רוזה (צילום: Paul_Brighton, Istock)
פסטה ברוטב רוזה. לפעמים שני מרכיבים יוצרים עולם שלם | צילום: Paul_Brighton, Istock

מקום 9: פסטה עם רוטב רוזה מהיר (70,204 צפיות)

כשהעלינו את המתכון הזה לא היינו בטוחים שזה בכלל תקין. האם אפשר לקרוא לרוטב של שני מרכיבים "מתכון"? אז התשובה היא ככל הנראה כן, בעיקר אם שני המרכיבים האלה הם רוטב עגבניות משומר ושמנת מתוקה. שני אלה, כפי שנוכחתם בהמוניכם לדעת, חוברים יחד לרוטב פשוט טעים, שלגמרי מכבד את הפסטה שאיתה הוא מעורבב. ועכשיו, כשנזכרנו במתכון הזה, אנחנו הכי הולכים להכין אותו לארוחת ערב.

>> למתכון: פסטה עם רוטב רוזה מהיר

ריבועי גבינה בציפוי שוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ריבועי גבינה בציפוי שוקולד. כל אחד ימצא פה משהו לאהוב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מקום 8: ריבועי גבינה בציפוי שוקולד (70,244 צפיות)

הנה לכם קינוח חן שוקרון קלאסי: ריבועים קטנים, סימטריים ויפים, ובכל אחד שלוש שכבות: למטה בסיס של ביסקוויטים טחונים עם חמאה ואגוזים, באמצע סוג של עוגת גבינה (גבינה לבנה, שמנת, פודינג וניל) ולמעלה מעין מוס שוקולד. בקיצור, קינוח שלא ישאיר אף חשק שלכם מקופח. ככה אנחנו אוהבים אתכם, גרגרנים. אם נשאר לכם כוח אתם מוזמנים לתת בזילוף לקישוט כמו אצל חן. אנחנו נקבל את זה גם בלי.

>> למתכון: ריבועי גבינה בציפוי שוקולד

עוגת עוגיות לוטוס של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת עוגיות לוטוס. תכלס, זו לגמרי עוגת ביסקוויטים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקום 7: עוגת עוגיות לוטוס (73,733 כניסות)

העוגה הזאת, של אביבה פיבקו, היא למעשה עוגת ביסקוויטים לכל דבר – רק שבמקום הפתי בר המסורתיים יש פה עוגיות לוטוס. הקרם שבין השכבות גם הוא בסימן לוטוס (הפעם הממרח) – כך שאם אתם לא מחובבי הטעם הזה, אתם יכולים לעבור הלאה. השנה האחרונה מעידה שאתם כנראה כן אנשים של לוטוס, אחרת קצת קשה להסביר יותר מ-73 אלף כניסות למתכון.

>> למתכון: עוגת עוגיות לוטוס

עוגת שמרים קלועה (צילום: מתוך הבלוג handimania.com)
עוגת שמרים קלועה. פינת הבתיה עוזיאל | צילום: מתוך הבלוג handimania.com

מקום 6: עוגת שמרים שוקולד קלועה (73,986 כניסות)

במקום השישי, ראו זה פלא – עוגה! בניגוד לעוגת הביסקוויטים שהייתה כאן לפני רגע, העוגה הזו היא all about המראה. ברור שהיא טעימה וזה, מדובר בעוגת שמרים עם שוקולד אחרי הכל, אבל מה שיש לעוגה הזו ואין לאחרות זה קליעה מיוחדת ולא מאוד מסובכת, שהופכת אותה למונומנט של ממש על שולחן הקינוחים. מתעצלים להשקיע כל כך הרבה בעוגה אחת? מסתבר שאפשר להכין אותה גם עם בצק מוכן של מלאווח.

>> למתכון: עוגת שמרים שוקולד קלועה

מוס שוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מוס שוקולד. בלי ביצים חיות! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מקום 5: מוס שוקולד (74,336 כניסות)

עוד מתכון של חן שוקרון, גם הוא מוקפד ויפה וטעים כמו שד, והוא אפילו די פשוט. היתרון של המתכון הזה על פני רוב מתכוני המוס הוא שאין בו ביצים חיות, כך שאפשר לזלול ממנו עוד ועוד ללא חשש.

>> למתכון: מוס שוקולד

מאפה תפוחי אדמה פריך (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
מאפה תפוחי אדמה פריך. כל כך רגיל, כל כך מיוחד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מקום 4: מאפה תפוחי אדמה פריך (74,747 כניסות)

זה קטע, מה שתפוחי אדמה עושים לאנשים. הם מחממים להם את הלב, הם מזכירים להם את הבית, הם מאחים לבבות שבורים לא פחות מדלי גדול של גלידה. המתכון הזה מצליח לקחת את תפוחי האדמה בתנור למקום טיפה שונה, בלי לפגוע בפשטות המנצחת של המקור. יש בו רק תפוחי אדמה, חמאה, שמן זית ותבלינים, אבל צורת החיתוך והסידור בתבנית משאירים את הרושם שלהם. נפלא.

>> למתכון: מאפה תפוחי אדמה פריך

סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק (צילום: Charles Islander, Istock)
סלט כרוב ומיונז. קבלו טיפ | צילום: Charles Islander, Istock

מקום 3: סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק (80,346 כניסות)

גם במקום השלישי יש לנו אוכל "אמיתי", והפעם סלט כרוב וגזר במיונז, שמשמח כל מנה עיקרית שתניחו לצדו. השוס האמיתי במתכון הזה הוא בכלל הטיפ הנלווה של עז תלם: גם אתם נגעלים מסלטי כרוב שמגירים נוזלים ומשאירים אחריהם שלולית עכורה? אז במתכון הזה זה לא קורה. תיכנסו ותלמדו למה.

>> למתכון: סלט כרוב ומיונז

עוגת גבינה אפויה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עוגת גבינה אפויה. גם אתם יכולים להצליח! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מקום 2: עוגת גבינה אפויה (99,826 כניסות)

בחזרה לעוגות. מאחורי המתכון הזה יש סיפור ממש נחמד: 10 שנים הוא ישב אצל עידית נרקיס כ"ץ, שהיא גם עורכת המשנה של האתר הזה, עד שהיא התפנתה להציץ בו. 10 שנים שאחריהן הוא נכנס לשגרת האפייה שלה, כאילו כיכב בה מאז ומעולם. האמת, אנחנו הכי מבינים מה מצאתם בו: מדובר במתכון מפורט להפליא, מלא בטיפים, שמבטיח שגם לזוג הידיים השמאליות ביותר תצא עוגת גבינה לתפארת.

>> למתכון: עוגת גבינה אפויה

עוגת תפוזים של פעם פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת תפוזים של פעם. כיף לראות שלנו ולגולשים שלנו יש אותו טעם | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקום ראשון: עוגת תפוזים של פעם (140,528 כניסות)

מספר הכניסות השערורייתי הזה שייך למתכון נטלי לוין, היא עוגיו.נט, לעוגה שהיא גם פרווה, גם ריחנית להפליא (בזכות התפוזים) וגם בעלת מרקם שמצליח ללטף אפילו מבעד לתמונה. ואתם יודעים מה כיף? אפילו לא צריך להפריד ביצים, אלא רק להקציף אותן ככה, בשלמותן.

>> למתכון: עוגת תפוזים של פעם