עוגיות שיבולת שועל בציפוי שוקולד  (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
עוגיות שיבולת שועל בציפוי שוקולד | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

עוגיות שיבולת שועל בציפוי שוקולד

עוגיות פריכות, דקיקות, בציפוי מפנק של שוקולד. חשוב להכין אותן משיבולת שועל אמיתית ולא מקוואקר, אך אפשר להכין אותן גם משאריות של גרנולה שאף אחד כבר לא רוצה לאכול.
דרגת קושי: קלה
זמן אפייה: 8-10 דקות
כ-30 עוגיות

המרכיבים:
2 כפות קמח מלא 80% או קמח כוסמין מלא 80%
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות קמח שקדים
חצי כפית קינמון
כוס וחצי שיבולת שועל
חצי כוס שמן קוקוס
1 ביצה
שני שליש כוס סוכר קוקוס

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כף חמאת קקאו, שמן קוקוס או שמן רגיל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, קמח השקדים והקינמון.

2. בקערה קטנה מערבבים את שיבולת השועל ושמן הקוקוס. מוסיפים את הביצה והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את התערובת לקערה של החומרים היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.

3. משטחים בתבנית עוגיות עגולות בגודל כפית, עם רווח בין העוגיות כי הן מתפשטות מאוד בתנור. אופים 8-10 דקות, עד שהשוליים מזהיבים. מצננים בתבנית וממשיכים לאפות באותה צורה את כל הכמות. מצננים את העוגיות.

4. לציפוי: שמים בסיר קטן את השוקולד וחמאת הקקאו או השמן וממיסים לחלוטין על אש קטנה. טובלים כל עוגייה בחלקה התחתון בשוקולד המומס. מניחים על רשת את העוגיות כשהשוקולד כלפי מעלה עד שהשוקולד מתקשה.

חטיף פצפוצים (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
חטיף פצפוצים | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

חטיף פצפוצים

אפשר להכין את הפצפוצים ממש מהר עם חמאת בוטנים, ולמי שרגיש לבוטנים – מובאת כאן גרסה משקדים, קצת יותר ארוכה. שתי הגרסאות טעימות מאוד, אני מעדיפה את השקדים.

דרגת קושי: קלה, או קלה פלוס
כ-20 קוביות
ללא גלוטן, טבעוני

המרכיבים:
100 גרם שקדים פרוסים או 4 כפות חמאת בוטנים
3 כפות שמנת קוקוס (קרם קוקוס)
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות קקאו
שליש כוס סילאן (או לפי הטעם)
2 כוסות פצפוצי אורז

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בשקדים, מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות. מפזרים את השקדים על תבנית וקולים 5 דקות או עד שהם זהובים אך לא שרופים. מוציאים ומצננים מעט. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לממרח אחיד; אם משתמשים בחמאת בוטנים, פשוט מעבירים אותה לקערת מעבד המזון.

2. מוסיפים לקערת המערבל את שמנת הקוקוס, שמן הקוקוס, הקקאו והסילאן ומעבדים למחית אחידה וחלקה. טועמים, ואם צריך מוסיפים סילאן.

3. מעבירים לקערה, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומעבירים למקפיא לשעה. ניתן לקשט מעל בטפטופים של חמאת הבוטנים או השקדים. מוציאים, חותכים לקוביות, ושומרים במקפיא עד להגשה.

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה

ללא ספק, אחת המנות המוצלחות ביותר שלי. כבר פרסמתי אותה בעבר, אבל כוכבת שכמותה חייבת להיכנס לספר. כמעט כלום רכיבים - אבל הכל מאוד בריא וטעיםםםםם!

דרגת קושי: קלה
כ-20 יחידות
ללא גלוטן, טבעוני

המרכיבים:
200 גרם אגוזי לוז
3 כפות קקאו
6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
3-4 כפות סילאן טבעי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מפזרים את האגוזים על תבנית בינונית וקולים בתנור למשך 4-5 דקות, עד שהקליפה החומה שלהם נסדקת וריח אגוזי עדין נישא באוויר. מוציאים את האגוזים, מצננים מעט ומשפשפים אותם בין כפות הידיים עד שרוב הקליפה החומה נושרת.

2. שומרים בצד 20 אגוזים למילוי הממתק; שומרים בצד עוד שליש מהכמות לציפוי. מעבירים את האגוזים הנותרים למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים. מוסיפים את הקקאו והתמרים וטוחנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הסילאן וטוחנים לממרח אחיד.

3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ. שמים במרכז כל כדור אגוז ומשלימים את הכדור.

4. קוצצים את האגוזים ששמרנו בצד ומגלגלים בהם את כדורי הממתק. מעבירים לצלחת ושומרים במקרר עד להגשה.

עוגת שכבות עם קרם פיסטוק-שוקולד (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
עוגת שכבות עם קרם פיסטוק-שוקולד | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

עוגת שכבות עם קרם פיסטוק-שוקולד

בצק הדומה מאוד לזה של הרולדה, אך בלי קקאו. שיטת ההכנה אהובה עליי - מתקבל בצק קליל ונוח להכנה - אך היא עובדת רק עם מיקסר עומד ולא עם מיקסר ידני. הפעם הקרם מקבל טעם משובח במיוחד מהפיסטוק הקלוי. ניתן לוותר על השוקולד ולהכין את הקרם רק מפיסטוק וחלב קוקוס, אך אז מומלץ להוסיף דבש במקום סילאן, כדי לא לפגוע בצבע הטבעי של הפיסטוק.

דרגת קושי: קלה פלוס
זמן אפייה: 12-15 דקות
כ-10 מנות

המרכיבים:
לעוגה:
5 ביצים
1 כוס סוכר קוקוס
2 כפות שמן
1 כוס קמח מלא 80%, קמח כוסמין מלא 80% או קמח שקדים

למלית:
כוס וחצי פיסטוקים קלופים
1 כף שמן קוקוס או רגיל
100 גרם שוקולד מריר (לא חובה)
חצי כוס חלב קוקוס, שמנת קוקוס (קרם קוקוס) או חלב שקדים
3-4 כפות דבש או סילאן

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקציפים בקערת מיקסר עומד את הביצים וסוכר הקוקוס 8-10 דקות, לקבלת קצף בהיר, תפוח מאוד ויציב. מקפלים פנימה בעדינות את השמן והקמח בתנועות עטיפה, עד שכל התערובת מתאחדת.

2. משמנים במעט שמן נייר אפייה ומניחים אותו על תבנית התנור. יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומורחים בעזרת מרית לשכבה אחידה. אופים 12-15 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה והעוגה יבשה וקפיצית למגע. מצננים.

3. מכינים את הקרם: שומרים מעט פיסטוקים בצד לקישוט. בתנור החם קולים את הפיסטוקים 4-5 דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מעבירים למעבד מזון או לבלנדר חזק וטוחנים, לקבלת מחית פיסטוק. ממשיכים לטחון כמה דקות תוך הוספת השמן, עד שהפיסטוקים נטחנים לחלוטין למחית. בשלב זה ניתן להוסיף את השוקולד, ולהמשיך לטחון עד לקבלת קרם אחיד.

4. מוסיפים את החלב או שמנת הקוקוס ואת הדבש או הסילאן. טועמים, ומוסיפים עוד מעט חלב או שמנת קוקוס לפי הצורך לקבלת מרקם כמו של יוגורט סמיך.

5. מורחים את הקרם על העוגה באופן אחיד. חותכים את העוגה לשניים וחותכים כל חצי לשלושה פסים. מניחים את הפסים זה על זה עד לקבלת עוגה של שש שכבות. מפזרים על השכבה העליונה את הפיסטוקים הקצוצים שנשמרו בצד. חותכים לקוביות מלבניות ומגישים.

מתוק ובריא - הכריכה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
מתוק ובריא - הכריכה | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

"מתוק ובריא", הוצאת דני ספרים, 128 שקלים.