עוף בתנור

המרכיבים:
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים גס מאוד
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך גס
1 בצל גדול, קלוף וחתוך גס
1 ראש שום, חצוי (עם הקליפה)
1 עוף שלם נקי
2 כפות רוטב סויה
חצי כוס נוזלים - 2 כפות מיץ לימון והיתר מים, בירה או אפילו מיץ תפוחים או מיץ תפוזים טבעי
1 כף פפריקה
1 כפית פלפל שחור
1 כף תערובת בהרט
2 ענפים של רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (250 מעלות).

2. שמים את כל הירקות בסיר אלומיניום (חובה!) גדול.

3. שוטפים היטב את העוף במים קרים, מבפנים ומבחוץ. מעבירים לסיר.

4. מוסיפים לסיר את הנוזלים, התבלינים והרוזמרין ומערבבים היטב בידיים עד שהעוף והירקות מכוסים בתבלינים. מכניסים קצת מהרוטב והירקות לבטן העוף.

5. אופים שעה. מנמיכים את חום התנור לנמוך מאוד (100 מעלות) בלי לפתוח את הסיר ואופים עוד 2- 3 שעות לפחות.

6. מבקשים מהאנשים שנדבקים לתנור כדי להריח להתרחק ולהמתין לארוחת הערב.

7. חוזרים על התהליך בכל יום שישי למען שלום בית וכבוד המשפחה.

עוף שלם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
השיטה של רותי רוסו: שעה בחום גבוה ועוד לפחות שעתיים בחום נמוך | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף צלוי בתנור עם דבש ועשבי תיבול

המרכיבים:
עוף שלם ונקי
חצי כוס דבש
רבע כוס מים
6 ענפי רוזמרין
15 ענפי תימין
2 שיני שום, קלופות ומעוכות
1 כפית פלפל שחור שלם
עלה דפנה אחד
שלושת רבעי כפית מלח ים

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את הדבש, המים, 2 ענפי רוזמרין ו-5 ענפי תימין ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המלח. מבשלים על אש קטנה עד שהדבש מבעבע.

2. דוחפים לתוך העוף את ענפי התבלינים שלא נכנסו לרוטב ומניחים את העוף על רשת צלייה (אם יש) או תבנית מרופדת נייר אפייה (אם אין) כשהחזה כלפי מטה. מורחים את העוף בשכבה של תערובת הדבש וממליחים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (160 מעלות) וצולים במשך שעה וחצי. אפשר למרוח באמצע האפייה בשכבה נוספת של דבש.

3. מגבירים את חום התנור לחום עליון גבוה (250 מעלות) וצולים עוד כרבע שעה או עד שלעוף יש צבע מהמם.

עוף עם עלי גפן וענבים

המרכיבים:
1 עוף שלם, נקי וטרי
30 עלי גפן טריים או קפואים. אם יש לכם רק משומרים, תשטפו אותם כמה פעמים במים, אחרת הם נורא מלוחים
2 אשכולות גדולים של ענבים מתוקים סגולים
1 ראש שום חתוך לרוחב, ככה שכל השיניים חשופות
1 פלפל חריף, חצוי (אם אוהבים)
מלח ים
פלפל שחור גרוס

למילוי (לא חובה למלא, אבל אפשר):
5 בצלים, קלופים ופרוסים
3 כפות שמן
1 כוס פירורי לחם, עדיף ביתיים
2 פרוסות לחם או חלה, רטובות וסחוטות
רבע כוס צימוקים
1 כפית מלח
אופציה: 2 כבדי עוף חתוכים לקוביות בגודל ביס וצלויים קצת במחבת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות).

2. למכיני המילוי: מטגנים את הבצלים הפרוסים על להבה בינונית עד שהם רכים, זהובים ומקורמלים, תוך כדי השגחה וערבוב מפעם לפעם (20-25 דקות). מערבבים את הבצל המטוגן עם פירורי הלחם ומפוררים לתוכם את הלחם או החלה הרטובה. מוסיפים את הצימוקים והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הכבדים, אם רוצים. דוחסים את המילוי לתוך העוף.

3. שמים את העוף בסיר גדול המתאים לתנור כשהחזה כלפי מעלה. עוטפים את העוף בהרבה עלי גפן ומפזרים סביבו את הענבים. מפרקים קלות את ראש השום ומפזרים גם אותו. מניחים מעל את הפלפל החריף ומתבלים את הכל בהרבה מלח ופלפל שחור גרוס.

4. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה. מורידים את הטמפרטורה לחום נמוך (120 מעלות) וצולים עוד שלוש שעות לפחות, או אפילו לילה (ככל שתיתנו לו יותר זמן, ככה הוא יצא טוב יותר). אפשר לשלוף באמצע הצלייה את העוף ולהרטיב אותו במיצים שניקוו בתחתית הסיר.

סלט עוף (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
מהשאריות מכינים סלט עוף | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט עוף עם מיונז וקארי

החומרים:
250 גרם עוף צלוי מפורק מעצמות ומעור
3 כפות מיונז
חצי כפית אבקת קארי
1 כפית חרדל טוב וחריף
בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
תפוח אחד, קלוף וחתוך לקוביות
מעט כוסברה קצוצה גס (לא חובה)
מלח
מעט פלפל גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים. מתקנים תיבול. מערבבים עם העוף. אוכלים בסנדוויץ' ג'בטה.

 התוכנית "מבשלים עם רשת - רותי רוסו" משודרת בכל יום שני ב-10:30 בקשת 12.