לביבות תפוחי אדמה

ביד אחד מגש של לביבות מהבילות, ביד שנייה גביע-שניים של שמנת חמוצה - וסידרתם לעצמכם נשנוש סוכה מושלם.

לביבות תפוחי אדמה 

תפוחי אדמה אקסטרה פריכים

אם אתם אנשים שיודעים להעריך תפוחי אדמה בטוח תאהבו גם את המתכון הזה, לתפודים שמטוגנים בבלילה ומגיעים לפריכות שאפילו לא חלמנו עליה.

תפוחי אדמה אקסטרה פריכים

מאפה זיתים טורקי

אתם יכולים לקרוא לו בורקס - כל מה שצריך בשביל שתנסו אותו בבית (כי אחרי הפעם הראשונה אין לנו ספק שיבואו עוד עשרות).

מתכון: מאפה זיתים

מאפה זיתים (צילום: דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים)
מאפה זיתים | צילום: דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים

פיתות מחבת

מתכון חדש יחסית של ענת אלישע, שגרם לנו לעבור דוך ממצב של דיאטה מוקפדת לזלילת פחמימות חייתית. ואנחנו לא מתחרטים!

פיתות מחבת

פיתות מחבת שיא השיאים עם גבינה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
פיתות מחבת שיא השיאים עם גבינה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

פסטה מוקרמת בסיר אחד

עוד אחד של ענת אלישע, לפסטה בהשקעה מינימלית שבמינימליות. אם זה רק המשפחה הקרובה  - היינו אפילו יוצאים לסוכה רק עם הסיר היפה הזה וכמה מזלגות. 

פסטה מוקרמת בסיר אחד

פסטה בסיר אחד ברוטב פיצה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
פסטה בסיר אחד ברוטב פיצה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

קנלוני ברוטב רוזה

צינורות פסטה במילוי גבינות, מסודרים בשתי קומות ועטופים ברוטב רוזה קטיפתי. ככה הם נכנסים לתנור, ועכשיו רק תדמיינו את הריח כשהם יוצאים ממנו.

>> למתכון: קנלוני רוזה

קנלוני. הג'וקר של שבועות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קנלוני. הג'וקר של שבועות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

פרעצל פיצה

פרעצל ביתי הוא אהבה שלנו בלב, ועכשיו רק תחשבו מה קורה ללב הזה שלנו כשהפרעצל ממולא בגבינה ועגבניות.

>> למתכון: פרעצל פיצה

פרעצל פיצה של ליאור משיח (צילום: ליאור משיח, mako אוכל)
פרעצל פיצה של ליאור משיח | צילום: ליאור משיח, mako אוכל

תפוצ'יפס הום מייד

דמיינו את זה: יושבת כל המשפחה בסוכה מול מגש גדול של תפוחי אדמה דקיקים בתנור, כל אחד מנשנש מהם עם הרוטב המועדף עליו, וכולם מרגישים את ההפוגה מהשגרה השוחקת. עכשיו חג.

>> למתכון: תפוצ'יפס ביתי

תפוצ'יפס הום מייד (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תפוצ'יפס הום מייד | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה

אם יש לכם בצק עלים מוכן בבית אתם כפסע מבורקס הענק המושלם הזה, שיספק משפחה שלמה ואפילו עוד יישאר לשכנים.

>> למתכון: מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה

מאפה בצק עלים. הכל טעים בפנים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
מאפה בצק עלים. הכל טעים בפנים | צילום: נופר צור, mako אוכל

מאפה פסטה-פיצה

גם פשטידה, גם פסטה, גם פיצה. יש מאכל יותר מתאים לסוכה מזה?

>> למתכון: מאפה פסטה-פיצה

מאפה פסטה-פיצה (צילום: דניה ויינר, RedDish)
מאפה פסטה-פיצה | צילום: דניה ויינר, RedDish

לחמניות שום פסטו

התאהבנו בהן בשבועות, אבל אין שום סיבה להשאיר אותן שם, גם לחגי תשרי מגיע ליהנות מהלהיט הזה.

>> למתכון: לחמניות שום פסטו

לחמניית שום ופסטו  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
את כל מילות האהבה נקשור בסרט | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לביבות זוקיני ועדשים כתומות

עדשים מושרות שלא עברו בישול הן חומר גלם נפלא להכנת קציצות ולביבות, והמתכון הזה הוא הוכחה מוחצת.

>> למתכון: לביבות זוקיני ועדשים כתומות

לביבות זוקיני ועדשים כתומות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
לביבות זוקיני ועדשים כתומות | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

תפוחי אדמה צלויים בלמון

שיטה יוונית לצלות תפודים, שאנחנו מאמצים בשמחה. זה מתחיל על הכירים, ממשיך בתנור ומעורבים בסיפוק גם לא מעט שמן זית, מיץ לימון טרי וקצת אורגנו יבש.

>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בלימון

תפוחי אדמה בלימון (צילום: travellight, ShutterStock)
תפוחי אדמה בלימון | צילום: travellight, ShutterStock

קלצונה פיצה מהיר

איך מקצרים את זמן ההכנה של קלצונה במשהו כמו 90 אחוז? יש לכם ניחוש אחד.

>> למתכון: קלצונה פיצה מהיר

קלצונה פיצה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קלצונה מהיר | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

מקלות לחם שום רכים

נאמר זאת כך, יונית: אם היו מכריחים אותנו לגור בתוך התבנית הזו בבית של קרן אגם, כנראה שלא היינו מתרעמים.

>> למתכון: מקלות לחם שום רכים

מקלות לחם שום רכים - אמרנו רכים או לא אמרנו? (צילום: נופר צור, mako אוכל)
אמרנו רכים או לא אמרנו? | צילום: נופר צור, mako אוכל

פסטה על שיפודים

קשה לקרוא לזה מתכון, אבל מדובר בנשנוש שאנחנו ממש יכולים לדמיין איך הוא הופך את הסוכה שלנו להכי מגניבה משל כולם.

>> למתכון: פסטה על שיפודים

פסטה על שיפודים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako)
פסטה על שיפודים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

אקורדיון תפוח אדמה

ואם כבר מאכלים על שיפודים, הנה גם גרסה מגניבה לתפוח אדמה משופד ואקסטרה קריספי.

>> למתכון: תפוח אדמה אקורדיון

אקורדיון תפוח אדמה (צילום: צילום מסך)
אקורדיון תפוח אדמה | צילום: צילום מסך

אגרול ביתי

הנה הזדמנות לעשות לעצמכם שם של בשלנים עילאיים, בלי הרבה מאמץ.

>> למתכון: אגרול ביתי

אגרול (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אגרול | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

גוזלמה תרד וגבינות

מאפה ביתי בטעם שמימי שלא דורש הרבה מלבד התפחה מהירה וטיגון במחבת.

>> למתכון: גוזלמה תרד וגבינות

גוזלמה תרד וגבינות (צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור)
גוזלמה תרד וגבינות | צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור

קוגל ירושלמי

אין אין אין על שילוב הטעמים של פלפל שחור, קינמון וקרמל. וחכו שנתחיל לדבר על המרקם.

>> למתכון קוגל ירושלמי

קיגל (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קיגל | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לחמניות רכות לשקשוקה

בהמשך הרשימה יש מתכון לשקשוקה, אז רק ראוי שניתן לכם גם מתכון ללחמניות מושלמות של קרן אגם שכאילו תוכננו בול בשביל שקשוקה.

>> למתכון: לחמניות רכות רכות לשקשוקה

לחמניות לשקשוקה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
לחמניות לשקשוקה | צילום: נופר צור, mako אוכל

תפוחי אדמה צלויים בסיר

מתכון של שרי אנסקי לתפוחי אדמה מדורה בכאילו עם טיפ לאמיצים.

>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן

תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן (צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר)
תפוחי אדמה צלויים בסיר ללא שמן | צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר

בית לזית

כל סוכה חייבת גם כמה נשנושים כאלה שאפשר לחסל בביס. זה גם אחד היתרונות הבולטים של לארח בסוכה ולא בבית, לא צריך לחשוש מפירורים.

>> למתכון: בית לזית מ-3 מרכיבים בלבד

בית לזית (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
בית לזית | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לימונדה קרמית חלומית

סליחה, אבל גם למשקה צריך לדאוג. הגרסה האחרונה והטרנדית ביותר ללימונדה, שכוללת חלב מרוכז, מרכיב הקסם שהופך כל משקה לחוויה. זה יהיה שיחוק הסוכה.

>> למתכון: לימונדה קרמית מהחלומות

לימונדה קרמית מהחלומות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לימונדה קרמית מהחלומות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

הכנה של צ'יפס אפוי כהלכתו היא תורה שלמה, ואין לנו אלא להודות על כך שרות אופק, בעלת הבלוג "שמח במטבח", הסכימה לחלוק אותה איתנו. ולא, אלה לא תפוחי אדמה צלויים שמתחפשים לצ'יפס. אנחנו מדברים איתכם על צ'יפס צ'יפס.

>> למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

>> לזמני הכניסה והיציאה של חג סוכות

נאגטס בציפוי פצפוצי אורז

את המתכון הזה אפשר להכין כחלק מארוחה, אבל גם בתור סתם נשנוש אנחנו מבטיחים לכם שהוא יתחסל חיש מהר. כי נאגטס כאלה מתפצחים אנחנו מבטיחים לכם שלא אכלתם בחיים.

>> למתכון: נאגטס בציפוי של פצפוצי אורז

המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

השקשוקה הכי טעימה שיש

דמיינו את זה: כל המשפחה יוצאת אל הסוכה, ההורים אוחזים בסיר מהביל ובחלה טרייה, הילדים בסכו"ם ובמפיות, מתיישבים בפנים ויאללה - להסתער. הרבה שקשוקות הכנו בחיים, זה המתכון הכי טוב שניסינו.

>> למתכון: שקשוקה הכי טעימה

לחמניות מרקו ממולאות

כל ילדי האייטיז יודו שזה המאכל המרגש ביותר שנצפה בטלוויזיה של ילדותם: הלחמניות של מרקו מהסדרה המצוירת "הלב", שהוציאו לנו את העיניים לאורך שנים ארוכות. אז כאן אנחנו עוד משדרגים אותן עם מילוי. סמכו עלינו שיהיה שמח.

>> למתכון: לחמניות מרקו ממולאות

לחמניות מרקו ממולאות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות מרקו ממולאות | צילום: קרן אגם, mako אוכל

פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים בלבד

כן כן, אפשר גם בלי התפחות, בישולים והכנות ארוכות. אחת-שתיים ותקתקתם את הפשטידה היוונית של רון יוחננוב.

>> למתכון: פשטידת זוקיני ב-5 מרכיבים

כריכי פיצה אפויים

את הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת.

>> למתכון: כריכי פיצה אפויים

עוגיות מרוקאיות מזולפות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות מרוקאיות מזולפות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות מרוקאיות מזולפות

מהיום היעדרה של מכונת בשר הוא כבר לא סיבה לא להכין עוגיות מרוקאיות לתה. הנה, תראו איך גם אתם יכולים.

>> למתכון: עוגיות מרוקאיות מזולפות

לחמניות רכות במילוי שוקולד

לחמניות אקסטרה רכות, שבכל אחת מהן מסתתר מילוי גם של שוקולד למריחה וגם של קוביית שוקולד אמיתי. יכולים לדמיין מאפה מרנין מזה לנשנש בסוכה (או בכלל)?

>> למתכון: לחמניות רכות במילוי שוקולד

לחמניות שוקולד מינוס ביס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות שוקולד מינוס ביס | צילום: קרן אגם, mako אוכל

חלה ממולאת בשר טחון

אין שום סיבה שלא נשכפל את ההברקה של ראש השנה גם לסוכות: חלה רכה וטעימה במילוי תערובת מתובלת של בשר טחון. אם זה רק המשפחה הגרעינית (ואנחנו מקווים שזה רק המשפחה הגרעינית!) - חלה אחת כזו יכולה לסגור לכם ארוחה.

>> למתכון: חלה ממולאת

חלה ממולאת בשר טחון של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חלה ממולאת בשר טחון של רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בורקס גבינה משפחתי

תבנית שפשוט זועקת "קחו אותי לסוכה!", וההכנה? קלילות שאין כמוה. שתי שכבות של בצק עלים, ביניהן כמה גבינות ושלום על ישראל. 

>> למתכון: בורקס גבינה משפחתי

קורנדוגס, שוגר דדיז (צילום: גיל פינקלשטיין, שוגר דדיז)
צילום: גיל פינקלשטיין, שוגר דדיז

קורנדוגס

החיסרון של המתכון הזה: הוא מבוסס על נקניקיות, מאכל שלא בכל בית מאמצים באהבה, וכאילו זה לא מספיק - עוד מתווסף לזה טיגון. היתרון: הוא טעים בשיגעון, הוא מגניב לילדים את המוח והוא מגיע על מקל, שזה תמיד יותר כיף. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

>> למתכון: קורנדוגס

>> עוד הרבה מתכונים לסוכות מחכים לכן כאן

קציצות בשר ואורז בסיר אחד (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
קציצות בשר ואורז. כמה שפחות סירים | צילום: רעות עזר, mako אוכל

קציצות בשר ואורז בסיר אחד

לו אתם אחראים על הארוחה בסוכה - כמה פעמים הייתם רוצים לעלות ולרדת, בכל פעם עם מנה אחרת? כמה שפחות, נכון? אז הנה המתכון בשבילכם: קציצות ואורז שמבשלים ביחד, בסיר אחד, וכך גם משנעים לסוכה. עכשיו רק תעלו להביא כמה עגבניות שרי וקנקן מים, וסיימתם.

>> למתכון: קציצות בשר ואורז בסיר אחד

פלאפל עדשים (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
פלאפל עדשים. אפשר להרכיב מנה לבד | צילום: אסף רונן, mako אוכל

פלאפל עדשים

נהוג לחשוב שחומוס הוא המרכיב הכי חשוב בפלאפל, וזה אומנם נכון - אבל נכון גם שאפשר להחליף אותו בעדשים ומתקבלת תוצאה לא פחות טעימה (יהיו שיאמרו יותר). אפשר להגיש בקערה ואפשר להביא פיתות, טחינה וירקות, ולתת לכל אחד להרכיב לעצמו מנה.

>> למתכון: פלאפל עדשים

תמרים ממולאים בבשר נענע ופיסטוקים (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
תמרים ממולאים. בשר, נענע ופיסטוקים במעטפת מתוקה | צילום: רעות עזר, mako אוכל

תמרים ממולאים

מנה בשרית לכל דבר ועניין, אבל גם מתוקה, ולכן כיפית שבעתיים. את התמרים הממולאים האלה אפשר לאכול חמים, אבל גם בטמפרטורת החדר הם יעבדו נהדר - מה שהופך אותם למועמדים מצוינים לארוחת הסוכה שלנו.

>> למתכון: תמרים ממולאים

צ'יפס בטטה, בטטות (צילום: Brent Hofacker, shutterstock)
צ'יפס בטטה | צילום: Brent Hofacker, shutterstock

צ'יפס בטטה אפוי

מנה קטנה ושובבה, של מקלות בטטה אפויים עם תימין וגבינת פרמזן. לארוחות מסורתיות יותר אפשר להכין בלי הפרמזן, לנשנוש בסוכה זה מושלם ממש ככה.

>> למתכון: צ'יפס בטטה אפוי

טבעות בצל (צילום: אפיק גבאי)
טבעות בצל. אבל אמיתיות! | צילום: אפיק גבאי

טבעות בצל

טבעות בצל אמיתיות, שמכינים מטבעות של בצל, ולא ממשהו שהיה פעם בצל שנטחן עם מיליון מרכיבים זרים, עוצב לכדי טבעת וטוגן בשמן שראה (הרבה) ימים טובים יותר. צריך לחמם שמן עמוק בשביל זה, אבל מדובר בנשנוש כל כך כיפי, שאנחנו חושבים שזה שווה את זה.

>> למתכון: טבעות בצל

קציצות עוף ושומשום פריכות. סגנון: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
קציצות עוף ושומשום פריכות | צילום: דניאל לילה, על השולחן

קציצות עוף ושומשום פריכות

מנה שהיא חצי קציצות חצי שניצל - בזכות חזה העוף והטיגון בביצה ובפירורי לחם. רוצים את החמודות הקראנצ'יות האלה בפיתה? הרווחתם. מעדיפים בצלחת? הרווחתם גם.

>> למתכון: קציצות עוף ושומשום פריכות

פיצטות עם יוגורט יווני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פיצטות. ההשקעה משתלמת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פיצות אישות קטנטנות

אם אתם בקטע של להשקיע קצת - הפיצטות האלה יוציאו אתכם המלכים של הסוכה גם בזכות היופי המטריף שלהן וגם בזכות הטעם. גדול עליכם שמרים עכשיו? תעברו למתכון הבא.

>> למתכון: פיצות אישיות קטנטנות

פיצות אישיות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
אבל גם היעדר ההשקעה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פיצות אישיות ללא שמרים

אפשר לקרוא להן פיצות לעצלנים, אבל אנחנו מעדיפים לא להעליב אף אוכלוסייה, ולהישאר עם ההגדרה היבשה "ללא שמרים". פיצות אישיות קלות שבקלות, מהירות שבמהירות וטעימות מספיק בשביל שתספיקו להכין אותן עוד לפחות פעם אחת לפני שמחת תורה.

>> למתכון: פיצות אישיות ללא שמרים

עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול. מדיטציה | צילום: רעות עזר, mako אוכל

עלי גפן ממולאים טבעוניים

אם גם אתם מרגישים שחגי תשרי גבו מכם מחיר רגשי שמחייב שעה וחצי של הירגעות מדיטטיבית - ההמלצה שלנו היא להכין עלי גפן. כי אם כבר להתמסר לשקט והמחשבות - שלפחות ייצא מזה סיר הגון וטוב עם אוכל לארוחת ערב. צמחוני, טבעוני, חגיגי וטעים טעים.

>> למתכון: עלי גפן ממולאים טבעוניים

נאגטס עוף כמו במקדונלד'ס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
הנאגטס של נוף. מופלאים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

נאגטס עוף כמו במקדונלד'ס

רואים את הנאגטס הביתיים שבתמונה? כאלה בדיוק אנחנו רוצים לזלול בסוכה שלנו השנה, ואם אפשר גם שיוגשו ממש באותו אופן - על נייר חום, עם שליכטות יפות של קטשופ, מיונז וחרדל. המתכון הוא של נוף מ"מאסטר שף", מה שאומר שהתוצאה בטוח מעולה, ובתור מי שטעמו את זה אנחנו יכולים להגיד לכם: מעולה זאת לא מילה.

>> למתכון: נאגטס עוף

קציצות עוף עם קינואה וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קציצות עוף עם קינואה וירקות. קצת בריאות, מה קרה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קציצות עוף עם קינואה

רוצים ללכת על משהו מתון יותר? הנה מתכון של רות אוליבר שאנחנו ממשיכים להכין כבר שנים. למה? כי הוא אפוי ולא מטוגן, כי הוא בריא (מלבד קינואה יש בפנים גם בטטה ושאר ירקות) וכי הוא טעים ממש, גם חם וגם קר. קציצות שיכולות לתפקד כמנה עיקרית בסוכה, אבל גם כסתם נשנוש.

>> למתכון: קציצות עוף עם קינואה

קציצות פרסה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
קציצות פרסה. עונג סוכות בולגרי | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות פרסה

קציצות אחרונות ודי, פשוט כי אי אפשר לדמיין את סוכות בלי קציצות פרסה. אז יש בהן בשר טחון, יש כרישה ויש תפוח אדמה ובצל - וביחד מתקבל עונג סוכה בולגרי שטעים בכל זמן, מצב וטמפרטורה. רוצים בלי בשר? אנחנו מצטערים בשבילכם, אבל לא נעמוד בדרככם.

>> למתכון: קציצות פרסה

סלט טונה בכוסות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
סלט טונה בכוסות. תודו שמגניב | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

סלט טונה בכוסות

טוב, כאן לא מדובר במתכון אלא יותר בהצעת הגשה. רוצים להעביר אחר צהריים נעים ונחמד עם הילדים בסוכה? הקדימו וארזו לכם כוסות חד פעמיות שקופות (אבל גדולות, כמו אלה שקונים בהן אייס קפה) עם פסטה, טונה וירקות, שכבה מעל שכבה. גומרים לזלול, זורקים את הכוסות וממשיכים בכיף בחיים.

>> למתכון: סלט טונה בכוסות

פסטה ניסואז (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
סלט ניסואז, גרסת הפסטה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

סלט פסטה ניסואז

והנה עוד סלט שמתאים לסוכות כמו כפפה: סלט ניסואז (אבל בגרסה הישראלית המקובלת, אל תשלפו לנו עכשיו את כל ידיעותיכם מהמטבח הצרפתי). מה זה אומר? עגבניות, שעועית ירוקה, טונה, ביצים קשות, זיתים ורוטב. לכל אלה אנחנו מוסיפים על הדרך פסטה (אנחנו יודעים, זה מאוד לא צרפתי מצידנו), כדי לקבל סלט שכבר לגמרי סוגר לנו ארוחה.

>> למתכון: סלט פסטה ניסואז

פשטידת פסטה וגבינות

אמרתם סוכות - אמרתם פשטידות. אז לפני שאנחנו עוברים לגרסאות השפויות קלורית - הנה לכם הזדמנות להכין את אחת הפשטידות המושחתות מכולן, המוכרת יותר בשם "מק אנד צ'יז". עם גבינה צהובה רגילה, גבינת צ'דר ופרמזן - אין סיכוי שלא ייצא מעולה.

>> למתכון: פשטידת פסטה וגבינות

פשטידה דיאטטית (צילום: דן לב, mako אוכל)
פשטידות דיאטטיות. במקום בצק: לחם קל | צילום: דן לב, mako אוכל

פשטידות תרד וכרישה דיאטטיות

אנחנו יודעים מה אתם חושבים. שאיפה אתם ואיפה מק אנד צ'יז. שלא הפסקתם לאכול כבר שבועיים (אולי למעט יום כיפור), ואתם ממש מרגישים שהגיע הזמן להרגיע. זה המצב? אין בעיה. הקישים האישיים האלה ידידותיים לשמנמנים, בעיקר בזכות הטריק של לחם קל במקום בצק. 

>> למתכון: פשטידות תרד וכרישה דיאטטיות

מאפינס קישואים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפינס קישואים קלילים. גם הילדים יצהלו | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מאפינס קישואים קלילים

אם כבר הוצאתם את תבנית המאפינס - הנה עוד משהו נחמד להכין איתה: פשטידות אישיות של קישואים, הכי פשוטות וקלות שיש. רבע שעה הכנה, עוד קצת ערבוב - וזהו.

>> למתכון: מאפינס קישואים קלילים

פשטידת מנגולד דיאטטית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פשטידת מנגולד. הקץ לארוחות השחיתות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פשטידת מנגולד

בפשטידה הזו, תאמינו או לא, יש רק 150 קלוריות (במנה, אל תיסחפו, לא בכל התבנית). האם אנחנו מנסים לרמוז לכם משהו? מה פתאום. פשוט שתדעו.

>> למתכון: פשטידת מנגולד

מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מאפה פילו במלית תרד ופטה. אה, ועוד משהו | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

אחרון ודי: הנה ההזדמנות שלכם לארח את תום פרנץ בסוכה - עם מתכון שבאמת לא היינו יכולים לקבל מאף אחד אחר. כן, מדובר בפשטידה, כזו שמבוססת על עלי פילו, אבל במילוי שלה לא תמצאו רק את החשודים הרגילים (תרד, גבינות, כאלה) אלא גם - תחזיקו חזק - אורז! אנחנו אהבנו.

>> למתכון: מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה