פנקייק על מקל. עדיף ממחבת? (צילום: rakuten, צילום מסך)
פנקייק על מקל. עובד לכם? | צילום: rakuten, צילום מסך

מכירים את הגאדג'טים האלה שלא ידעתם איך חייתם בלעדיהם עד עכשיו? די בטוח שה-Roky, מכונה להכנת פנקייק על מקל, היא לא אחד מהם, אבל אם אתם מאלה שאוהבים לצמצם את מאמציהם בהכנת אוכל למינימום ההכרחי - 60 דולר, קצת חמאה, קמח, סוכר ומקל וכל זה יכול להיות שלכם.

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם

אוכל על מקל הוא לא דבר חדש - ראו נקניקייה על מקל - אבל כאן הבעיה היא בתאווה למוצר עצמו. אכילת פנקייק על מקל משמעה התעלמות משמו המפורש של המאכל - פאן+קייק = עוגת מחבת. במקום בצק שטוח, אווירירי ומלא בועות קטנות, מוצר דחוס, שמנוני ונטול נשמה שהוכן במכונה.

ואם פנקייק על מקל הוא קצת הארד קור עבורכם - מה לגבי חביתה על מקל? או יותר נכון, רול חביתה? את הנוי הזה תוכלו להכין אם רק תרכשו מכשיר בשם Egg Master, שבו תוכלו להכין גם טורטייה, נקניקייה עטופה בביצה, פרנץ' טוסט ועוד (אגב, את המכשיר הזה תוכלו להשיג גם בארץ).

עוגת פיצה. תגדירו סלייס (צילום: Stian Alexander, צילום מסך)
עוגת פיצה. מדליקים נרות מפפרוני | צילום: Stian Alexander, צילום מסך
האבולוציה של הפיצה

אבל לא רק בפנקייק עושים שמות. ב"Frankenfood", תכנית חדשה ברשת הכבלים SPIKE TV האמריקנית, מתחרים מדי שבוע חובבי בישול ואפייה שאוהבים לשחק באוכל ולשדך בין מרכיבים רחוקים זה מזה שנות אור במטרה ליצור מאכל חדש ומפתיע. בתפריט: אצבעות דגים מצופות חמאת בוטנים וריבה בטיגון עמוק, כריך פסטרמה עם פרוסות מסופגנייה מתקתקה, עוגיות קלמארי ושוטים של ג'לי עם דיונונים בפנים.

אבל גם מאכלים מסורתיים - פיצה, למשל - זוכים לטיפול חדשני ומלא מעוף. אם נצא מנקודת הנחה שמה שהופך פיצה לפיצה זה הבצק והגבינה, וכל השאר פתוח - Let the games begin. הייתם מתפנקים על כוס קפה ומאפה, ובמאפה אנחנו מתכוונים לשכבות על שכבות של פיצה שבמבט חטוף נראית כאילו יצאה מקונדיטוריה מכובדת? לא? אתם מוזמנים במקום זה להתנסות בטופינג של עקרבים שלמים. תודו שהמילה קראנצ'י מקבלת פתאום משמעות חדשה.

פיצה-המבורגר. מה שחסר פה זה נאצ'וס (צילום: incrediblethings.com, צילום מסך)
פיצה המבורגר. קרדיולוג, מישהו? | צילום: incrediblethings.com, צילום מסך

קראסט עם המבורגרים קטנים הוא כבר חדשות ישנות, אבל מה לגבי פיוז'ן מוחלט בצורת פיצה-בורגר, כשבמקום לחמנייה עמוסת שומשום מלמעלה תמצאו פשוט עוד בצק פיצה? חם לכם מדי לקומבו הזה? אל דאגה, גם גלידה בטעם פיצה כבר יש.

עוד באוכל טוב:

התוספת כבר בפנים

יש לכם מקום לעוד משהו קטן? בואו ונכביד את העסק רק עוד טיפה: זוכרים את ימי הרווקות העולזים, שבהם כדי לא לשטוף כלים אכלתם את האורז בתוך פיתה (ולא, לא בקטע של אייל שני. בקטע של טינופת)? זהו הרציונל שעומד (בערך) מאחורי כריכים חדשים בשם מאשרס (Mashers) שמטפטפים בימים האחרונים אל רשת הארדי'ז, ובמידה ויזכו להצלחה יחדרו לרשת כולה. הכריכים מגיעים כרגע בשתי צורות: סנדוויץ' עוף והמבורגר בלחמנייה, כשמלמעלה, במקום חסה פריכה, מחכה לכם מנת פירה חמימה עם בצל מטוגן.

המבורגר עם פירה (צילום: Carl's Jr, צילום מסך)
המבורגר עם פירה. תכלס, ליציאה הזאת אנחנו קצת מפרגנים | צילום: Carl's Jr, צילום מסך