אני חייבת להודות שזה קורה לי בכל פעם מחדש - אני רוצה להכין עוגה או עוגיות מעכשיו לעכשיו, שולפת את כל המרכיבים מהארון ומהמקרר ומגלה שהמתכון דורש חמאה רכה. בדרך כלל אני לא מתרגשת ודוחפת את החמאה למיקרוגל לריכוך מהיר, אבל תמיד צריכה להפוך אותה כל כמה שניות ולשמור עליה טוב טוב שלא תימס בטעות. כי חמאה מומסת וחמאה רכה הם שני דברים שונים לחלוטין. 

הפתרון המהיר אף יותר לבעיה בכלל לא מצריך מיקרוגל, או כלים חשמליים למיניהם - רק שקית ומערוך (ועצבים, אבל על זה מיד). מכניסים את החמאה הקרה והקשה אל תוך שקית נקייה (כמו שקית זיפר עם ריצ'רץ' לסגירה רב פעמית, או שקית סנדוויץ' עבה במיוחד), מניחים על משטח העבודה וחובטים בחמאה נמרצות בעזרת מערוך. כשהחמאה משתטחת, היא מספיק רכה בכדי להיקרא "חמאה רכה" ואפשר לעבד אותה ביתר קלות. צפו בהמחשה:

יש לכם עוד שיטות מהירות לריכוך חמאה? ספרו לנו עליהן בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלנו

>> מתכוננים לגמר היורו: שקדים במלח ים וצ'ילי
>> המקומות הכי מזוהמים במטבח שלכם