כחובבי בישול, חיות מטבח ופשוט אנשים שאוהבים אוכל - אהבנו מאוד את מגזין האוכל המוערך "על השולחן", ותמיד מצאנו בו כתבות מעניינות ומתכונים מופלאים (שלא פעם גם פרסמנו פה באוכל טוב). עכשיו, עם סגירתו המצערת (של הגיליון, כן? האתר חי ובועט), החלטנו לחזור אל המנות שהכי אהבנו מהגיליונות השונים.  

עוגות תפוזים 

אנחנו לא צריכים גשם ורוחות, מספיקה לנו רבע שלכת ורוח סתיו כדי לעבור למצב החורף החביב עלינו: כוס תה ועוגת תפוזים שעושה ריח של זהב בכל הבית. על איזה מתכון בדיוק ללכת? אנחנו מציעים לכם להעיף מבט בהפקת עוגות התפוזים הנהדרת הזאת. 

>> למתכוני עוגות התפוזים

עוגת תפוזים עם קרד תפוז (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
עוגת תפוזים עם קרד תפוז | צילום: דניה ויינר, על השולחן

דברים שאפשר להכין משימורי עגבניות מרוסקות

מבשלני על שמתקתקים ארוחות משפחתיות על בסיס יומי ועד אחרון הרווקים - אין מזווה (או סתם ארון מטבח) בישראל שאין בו שימורי עגבניות. השאלה היא מה עושים איתן, ופה נכנסת לתמונה הכתבה המצוינת הזאת שמאגדת מתכונים סופר שווים, מסלט טורקי דרך קטשופ ביתי ועד ריזוטו עגבניות ועראק. 

>> לכתבת שימורי העגבניות

סלט תורכי (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
סלט תורכי מתוך על השולחן. יש לכם שימורי עגבניות? | צילום: דניאל לילה, על השולחן

סירים לחורף רגוע

השפית והבלוגרית רותם ליברזון מפרגנת פה מתכונים היסטריים למרקים ונזידים חורפיים, וכל אחד נשמע יותר טוב מהשני: מרק כרובית עם כופתאות עדשים כתומות, נזיד עדשים וגריסים עם כופתאות חומוס ונזיד טלה ובטטות. החורף הזה אנחנו מבטיחים שתמיד תמצאו אצלנו סיר מבעבע על הגז. 

>> לכתבת המתכונים החורפיים של רותם ליברזון

נזיד טלה ובטטות (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
נזיד טלה ובטטות. חורף בוא כבר | צילום: דניאל לילה, על השולחן

סודות כיסוני הבצק של המטבח הערבי

מועג'נאת עם גבינה וזעתר, פְלֶפְלֶה בעג'ין - די בשמות האלה בשביל לגרום לנו לרוץ למטבח ולהתפלל לאלוהי הכיסונים שיצליח לנו. עם המתכונים המדויקים של נוף עתמנה אסמעיל שיש בכתבה הזאת - אפשר פשוט ללכת צעד צעד ולהגיע אל היעד: כיסונים במרקם מדויק עם מילוי משגע. 

>> למתכוני הכיסונים של נוף עתמנה אסמעיל

מועג'נאת עם גבינה וזעתר (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
מועג'נאת עם גבינה וזעתר | צילום: דניה ויינר, על השולחן

חבר חדש במזווה: פריקה

כל מה שרציתם לדעת על הפריקה ולא היה לכם את מי לשאול, כולל מתכונים שעושים נפלאות עם החיטה הירוקה שנותנת לכל מנה ניחוח מעושן. אצלנו במטבח היא כבר הפכה לחברה של קבע, הרבה בזכות הכתבה הזאת של אורלי פלאי ברונשטיין. 

>> לכתבת הפריקה ולמתכונים

מקלובה פריקה עם חצילים ועגבניות. גם חובבי בשר יהנו (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
מקלובה פריקה עם חצילים ועגבניות. ארוחה טבעונית שלמה | צילום: דניה ויינר, על השולחן

עקרון התבית

ארז קומרובסקי יצא למסע טעים וצבעוני בעקבות התבית (הלא הוא החמין העירקי). על כל התגליות שאסף בדרך תוכלו לקרוא בכתבה הזאת, וכן, יש גם מתכון, אל תדאגו.

>> לכתבה: עיקרון התבית

תבית צלעות כבש ואורז עגול (צילום: בן יוסטר, על השולחן)
תבשיל תבית עם צלעות כבש ואורז עגול | צילום: בן יוסטר, על השולחן

 כל צבעי השקשוקה

ארוחת הבוקר האהובה עלינו היא סופר פשוטה והכי ישראלית שיש, וכמה שמחנו כש"על השולחן" החליטו להעניק לה תשומת לב מיוחדת: הפקת השקשוקות הצבעונית הזאת עשתה לנו כמה סופ"שים טעימים במיוחד, עם ארבעה מתכונים שונים וגם עצות זהב לשקשוקה מנצחת. 

>> לכתבה: כל צבעי השקשוקה

שקשוקארי תאילנדי ירוק (צילום: דן לב, על השולחן)
שקשוקארי תאילנדי ירוק | צילום: דן לב, על השולחן

10 דברים שאפשר לעשות עם שוקי עוף

אנחנו לא באמת צריכים להוסיף משהו כדי שתרוצו לקרוא את זה, נכון? אחד מחומרי הגלם הכי טעימים וקלים לתפעול מקבל כאן טיפול מקיף עם לא פחות מעשר הצעות טעימות, מפתיעות ומפתות. באופן אישי שמנו עין על שוקי עוף במייפל עם ראש שום ושורש פטרוזיליה, אבל יש עוד תשע אפשרויות נהדרות לא פחות. 

>> לכתבה: 10 דברים שאפשר לעשות עם שוקי עוף

שוקי עוף צלויות במייפל עם ראשי שום ושורשי פטרוזילי (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
שוקי עוף צלויות במייפל עם ראשי שום ושורשי פטרוזיליה | צילום: דניה ויינר, על השולחן

עונת המנגולד

מהכתבה הזאת למדנו שבניגוד למה שנהוג לחשוב, עלי המנגולד הם כלל לא העלים של הסלק. המומים כמו שאנחנו היינו? תתאוששו, כי יש בכתבה הזאת גם יופי של טיפים לטיפול נכון בעלים הסופר בריאים האלה, וכמובן גם מתכונים נהדרים (נגיד, קציצות ברוטב מנגולד ולימון). 

>> לכתבה: עונת המנגולד

קציצות ברוטב מנגולד ולימון (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן

7 סיבות לאהוב את הקיץ

והנה מה שנקרא "אחד לשנה הבאה": אנחנו כבר עם הראש בפירות הדר ותבשילי קדירה, אבל אם אנחנו לא טועים - הקיץ יחזור שוב (כמעט בטוח) עם שלל פירות וניחוחות שיעשו לנו חשק, למשל, למוחיטו רימונים או לפירות ברולה. ואז נחזור לכתבה הזאת ונתחיל לחגוג. 

>> לכתבה: 7 סיבות לאהוב את הקיץ

פופקורן קרמל ופירות ברולה (צילום: אילון פז, על השולחן)
פופקורן קרמל ופירות ברולה | צילום: אילון פז, על השולחן