1. חיתוכיות ריבה ומרנג

מתחילים עם הקלאסיקה של הרבה מאוד סבתות - ובכללן של סבתא בלה הפרטית של קרן אגם: בצק פריך בכלום עבודה, ריבה ומרנג שנמס בפה. הנוסטלגיה הכי טעימה שיש.

>> למתכון: חיתוכיות ריבה ומרנג

ריבועי אגוזי לוז בקרמל (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ריבועי אגוזי לוז בקרמל | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

2. חיתוכיות אגוזי לוז בקרמל

בשכבה התחתונה בצק פריך, כי חייבים, מעליו אגוזי לוז בקרמל במרקם טופיי על בסיס שמנת וחמאה, ומלמעלה ציפוי שוקולד פשוט אך מלכותי, שיזכיר לכולם מי פה מלך המתוקים. 

>> למתכון: אגוזי לוז בקרמל

חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים (צילום: נטלי לוין, אוכל טוב)
חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים | צילום: נטלי לוין, אוכל טוב

3. חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים

נכון, רק לפני שנייה הכרזנו שחיתוכיות חייבות בסיס של בצק פריך, והנה אנחנו סותרים את עצמנו. לפעמים החיים פשוט חזקים יותר מהאקסיומות שלנו. קינוח כיפי שנראה מיליון דולר, ואף אחד לא צריך לדעת שהשקענו בו כלום עבודה.

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים

חיתוכיות שקדים (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
חיתוכיות שקדים | צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

4. חיתוכיות שקדים בלי קמח

פסח כבר עוד שנייה כאן (כן כן, ממש בסוף החודש הזה), אז אם אתם כבר מתחילים לבחור מתכונים - שימו לב לחיתוכיות הנהדרות האלה, שטעימות בכל השנה אבל בפסח במיוחד.

>> למתכון: חיתוכיות שקדים בלי קמח

חיתוכיות ריבה ופירורים (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
חיתוכיות ריבה ופירורים בקלי קלות | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

5. חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה ופרורים של ענבל לביא, כיפיות ואפילו טיפ-טיפה חגיגיות, שאנחנו מכינים בלי סוף. אם אנחנו משווים אותם לעוגיות ריבה של נסיכות (אלה של הסנדוויץ' עם החור באמצע) - אז החיתוכיות האלה לוקחות אותן בסיבוב גם מבחינת הטעם וגם מבחינת פשטות ההכנה. 

>> למתכון: חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה קלות להכנה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
עוד גרסה פשוטה לחיתוכיות ריבה נפלאות | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

6. חיתוכיות ריבה קלות להכנה

גם לנטלי לוין יש את חיתוכיות הריבה שלה, וגם אותן אנחנו מכינים ואוהבים. אין ספק שמעבר לכך שהן טעימות בטירוף, חלק מהקסם הוא בפשטות. למעשה, אנחנו דואגים רק לבצק, המילוי פה הוא ישר מהצנצנת. 

>> למתכון: חיתוכיות ריבה קלות להכנה

חיתוכיות קפה ותבלינים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד המון הפתעות טובות | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

7. חיתוכיות קפה ותבלינים

קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד מלא דברים טובים מתחבאים להם בתוך החיתוכיות המעולות האלה. אם אתם מחפשים משהו מתוק וקצת אחר, בוגר יותר, כזה שימלא לכם את הפה בטעמים שלא הייתם מצפים לקבל דווקא מהריבוע הקטן הזה, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

>> למתכון: חיתוכיות קפה ותבלינים

חיתוכיות שוקולד ופירורים (צילום: נטלי לוין, אוכל טוב)
חיתוכיות שוקולד ופירורים | צילום: נטלי לוין, אוכל טוב

8. חיתוכיות שוקולד ופירורים

כנראה שהתכונה הכי כובשת של חיתוכיות היא הגודל הקטן והמדויק שלהן. אתם יודעים איך זה, אם כבר חטאים אז שיבואו במנות קטנות, וחיתוכיות השוקולד האלה הן סוג של חטא קטנטן שאין לנו בעיה להצהיר עליו בפני כל מי שיבקש.

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד ופירורים

חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
חכו שתגלו מהו המרכיב הסודי. קוקוס וריבה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

9. חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי

ריבועים קטנים של בצק פריך עם ריבה ושטרויזל, שייתחסלו כבר ברגע שייצאו מהתנור, את זה אנחנו יכולים להבטיח לכם עוד לפני שתוסיפו את כפית הסוכר הראשונה. בנוסף, תמצאו כאן מרכיב סודי, כזה שקיים בכל בית, והוא זה שעושה את כל ההבדל.

>> למתכון: חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי

חיתוכיות עם שטרויזל (צילום: Lauri Patterson, Istock)
חיתוכיות תמרים. מינימום רגשות אשם | צילום: Lauri Patterson, Istock

10. חיתוכיות תמרים ושטרויזל

גם סופר קלות להכנה, גם טעימות ומתוקות וגם נטולות רגשות אשם? לקחנו כפול שלוש! חיתוכיות עם בצק שיבולת שועל ומלית תמרים שכיף לאכול ולחסל. 

>> למתכון: חיתוכיות תמרים ושטרויזל

חיתוכיות קרם לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, אוכל טוב)
לפעמים בא לנו מתוק, בלי לתרץ ובלי להתנצל. קרם לוטוס ושוקולד | צילום: אולגה טוכשר, אוכל טוב

11. חיתוכיות קרם לוטוס ושוקולד

בצק נהדר עם קרם לוטוס וגבינה, הפסקת קירור קצרה, עוד קצת שוקולד מלמעלה, והופ יש לכם את החיתוכיות הכי שוות בשכונה. היינו מציעים לכם להוציא הודעה בקבוצת הווטסאפ המשפחתית ולהזמין את כולם, אבל אנחנו יודעים שלא תקשיבו לנו ותחשבו רק על עצמכם, וזה בסדר גמור.

>> למתכון: חיתוכיות קרם לוטוס ושוקולד

חיתוכיות אגוזים וקרמל (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
פקאנים ואגוזי מלך. איזה כיף! קרמל ואגוזים | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

12. חיתוכיות קרמל ואגוזים

יש כאלו שיגידו שזה מזכיר להם את ממתקי הילדות שהיה אפשר למצוא בקלות בכל שוק אפשרי, אנחנו אומרים - מה זה משנה? חיתוכיות קרמל מתוקות להפליא עם תוספת של אגוזי מלך ופקאנים שמקפיצים את כל העסק בכמה רמות.

>> למתכון: חיתוכיות קרמל ואגוזים

חיתוכיות עם ממרח שוקולד, ריבת תות ושטרויזל  (צילום: לירון אלמוג, השחר העולה)
אנחנו הולכים להכין שוקו. ממרח שוקולד וריבת תות | צילום: לירון אלמוג, השחר העולה

13. חיתוכיות פריכות עם ממרח שוקולד וריבת תות

אין לנו מושג מה דעתכם על חמאה, אבל אנחנו לגמרי בעדה ומוכנים להילחם על שמה הטוב מול מי שזה לא יהיה. במקרה הזה היא עושה את יחסי הציבור לעצמה בתוך סבלה פריך בטירוף, אליו מצטרפים גם שוקולד, ריבה, שטרויזל ואגוזים. חגיגה.

>> למתכון: חיתוכיות פריכות עם ממרח שוקולד וריבת תות

ריבועי קוקוס ולימון (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עננים של אבקת סוכר. קוקוס ולימון | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

14. חיתוכיות קוקוס ולימון

חצי שעה של עבודה בפועל ושלושת רבעי שעה זמן כולל. זה כל מה שאתם צריכים בשביל המלווה המושלם לכוס תה העלים שלכם - מאפה מופלא עם בצק קוקוסי פריך וקרם לימון מקסים.

>> למתכון: חיתוכיות קוקוס ולימון

חיתוכיות טחינה טבעוניות (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
כן, הן לגמרי פרווה. חיתוכיות טחינה | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

15. חיתוכיות טחינה

טבעונים, אם הגעתם עד כאן והרגשתם קצת מאוכזבים, אל חשש, דאגנו לכם למתכון טבעוני לחלוטין, עם מרכיב אחד שהופך את החיתוכיות האלה לחגיגה שכולם ישמחו לקחת בה חלק.

>> למתכון: חיתוכיות טחינה

ריבועי גבינה ועוגיות ג'ינג'ר (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
זה בסדר, אתם יכולים לקרוא להן קסטה. ג'ינג'ר וגבינה | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

16. חיתוכיות גבינה וג'ינג'ר

היופי בחיתוכיות האלה הוא שהן יכולות לתפקד גם כקסטה נהדרת לימי החורף. מה עוד? עוגיות ג'ינג'ר, מלית גבינה מתוקה, קינמון, ציפורן ודבש. למה מגיע לכם כל הטוב הזה אתם שואלים? סתם כי בא לנו לפנק.

>> למתכון: חיתוכיות גבינה וג'ינג'ר

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
לא רק אצבע, קחו את כל היד. פקאן וסוכר חום | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

17. חיתוכיות פאי פקאן וסוכר חום

נכון, בגדול מדובר באצבעות פאי, אבל פעולת החיתוך מתרחשת גם כאן, ומעניקה להן מראה מושלם של חיתוכיות. בלי עיצוב מורכב או אפייה עיוורת, אבל עם תוצאה כל כך טעימה שאנחנו מבטיחים לכם שברגע שתתחילו עם אחת לא תצליחו להפסיק.

>> למתכון: חיתוכיות פאי פקאן וסוכר חום