בעקבות גל העליות האחרון במחירי מוצרי המזון, גם מחירו של המלפפון צפוי לזנק עד המחיר המופקע של 18 שקלים לקילוגרם אחד. אם הדבר הזה גורם לכם לחשוש לעתיד הסלט שלכם, אתם כנראה עדיין תקועים בסלט של עגבנייה-מלפפון-בצל. בואו ותכירו 4 סלטים נטולי מלפפונים, אך טעימים לא פחות.

סלט עגבניות ולחם איטלקי (צילום: Olga Nayashkova, Istock)
סלט עגבניות ולחם איטלקי. דרך יעילה להיפטר מלחם מאתמול | צילום: Olga Nayashkova, Istock

סלט עגבניות ולחם איטלקי

המרכיבים (3 מנות):
5 עגבניות תמר בשלות ועסיסיות
1 בצל גדול פרוס לטבעות
מעט שמן לטיגון
2 פרוסות לחם כפרי (אפשר ורצוי מאתמול) בקוביות
זיתים שחורים (לא מושחרים!)
5 עלי בזיליקום
מלח גס ופלפל
שמן זית
מיץ לימון
מעט חומץ בלסמי איכותי
גבינת פרמזן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שהוא זהוב.

2. חותכים את העגבניות גס, מפזרים מעל את הבצל, מוסיפים את הלחם, הזיתים והבזיליקום.

3. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון ובלסמי.

4. מערבבים, ומגלחים מלמעלה שבבי פרמזן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט עגבניות ולחם איטלקי

סלט גזר ופקאן סיני (צילום: דרור כץ)
סלט גזר ופקאן סיני. כדאי ורצוי להכין יום לפני | צילום: דרור כץ

סלט גזר

המרכיבים:
לסלט:
חבילת גזר
צרור עירית
100 גרם פקאן סיני

לרוטב:
חצי כוס שמן
רבע כוס חומץ
4 שיני שום כתושות
3 כפיות חרדל (רגיל, לא גרגרים)
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1. קולפים את הגזרים וקוטמים את הקצוות שלהם.

2. חותכים את הגזרים לקוביות קטנות, אפשר גם במעבד מזון. מעבירים לקערה. 

3. קוצצים את העירית דק, ושוברים את הפקאן הסיני לחתיכות גדולות. מוסיפים את שניהם לקערה

4. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומי הרוטב. יוצקים על הסלט.

ניתן ואף רצוי להכין את הסלט יום קודם ולשמור במקרר. במקרה כזה, יש להוסיף את הפקאן הסיני רק סמוך להגשה, כדי למנוע התרככותו.

סלט עז טעם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט חסה משודרג | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט חסה משודרג

המרכיבים:
1 ראש חסה גדול, או 2 קטנים
3 גזרים, מגוררים
4 כפות גרגרי רימון
1/2 כוס שקדים קלויים ופרוסים

לרוטב:
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
5 כפות שמן זית
1/2 כף סילאן
1/2 כף חומץ איכותי
מיץ לימון
מעט מים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת (או במעבד מזון קטן) את המיונז, החרדל השום, המלח והפלפל. מוסיפים את שמן הזית, הסילאן, החומץ ומעט מיץ לימון. מערבבים או מנערים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים את הטעמים החסרים – עוד שמן/חומץ/סילאן. לבסוף מוסיפים מעט מים כדי לדלל את הרוטב ומערבבים שוב.

2. מניחים בקערה את החסה והגזר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד מיץ לימון ושמן זית. לפני ההגשה מפזרים את הרימון והשקדים.

סלט עגבניות חצוף (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
סלט עגבניות וכוסברה. אנחנו חותמים עליו כל יום | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

 סלט עגבניות וכוסברה

המרכיבים (4 מנות):
4 עגבניות טריות
צרור קטן של כוסברה
1בצל סגול
4 כפות שמן זית קלאסי מעודן
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לפלחים, מוסיפים כוסברה קצוצה דק, פורסים את הבצל סגול ומערבבים בעדינות.

2. מתבלים בכמות נדיבה של שמן זית.

3. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט עגבניות וכוסברה

יש לכם עוד הצעות לסלטים נטולי מלפפונים? ספרו לנו עליהם בתגובות!

>> שיא השחיתות: עוגת גבינה ושוקולד לבן
>> טיפ: איך מקפיצים אוכל במחבת?