עלי גפן ממולאים

חומרים:

צנצנת עלי גפן
3-4 עגבניות, פרוסות לעיגולים (לריפוד הסיר)

למילוי:
חצי קילו אורז לבן
2 עגבניות מרוסקות
2 גזרים, מגוררים
בצל גדול, קצוץ
צרור נענע, קצוץ
צרור שמיר, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
3 כפות צימוקים/אוכמניות
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
3 כפות סויה
3 כפות סילאן
כף מלח
כף כמון
מעט פלפל שחור

לרוטב:
2  כוסות מים
רבע כוס שמן זית
2  כפות סילאן
2  כפות סויה
חצי כפית מלח
2  כפות רסק עגבניות

אופן הכנה:

1. מבשלים את האורז במשך 5-7 דקות ומסננים אותו.

2.  מערבבים את האורז עם יתר חומרי המילוי.

3. ממלאים את עלי הגפן: מניחים בערך כפית מהמילוי, כשהצד המחוספס של העלה פונה. מקפלים את שני צידי העלה כך שהם מכסים את המילוי, מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים את העלה. חוזרים על אותה פעולה עם יתר העלים.

4. מניחים פרוסות עגבנייה בתחתית הסיר, מעליהן מסדרים את עלי הגפן המגולגלים, ומעלים מניחים שכבה נוספת של פרוסות עגבנייה.

5. יוצקים מעל הכל את הרוטב (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים לכיסוי העלים) ומביאים לרתיחה. 

6. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מכניסים לתנור בחום של 120 מעלות לשעה נוספת. בתאבון.