סיר אפונה וקציצות

מתחילים עם קציצות קטנות-קטנות, עוף או בשר - תחליטו אתם. רוטב צהוב קלאסי גם גזר ואפונה, תוספת אורז לבן וסגרתם ארוחת צהריים שכל ילד ישתגע עליה. רוצים להכין אותן קצת יותר גדולות? אין שום בעיה. 

>> למתכון: סיר אפונה וקציצות

אפונה וקציצות - הסירים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
אפונה וקציצות - הסירים | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות אוז ועשבי תיבול

והנה אחלה דרך לנצל שאריות של אורז מוכן: מערבבים אותו עם מלא מלא עשבי תיבול ירוקים טריים, מעט מאוד פרמזן, טיגון קל - ויש לכם תענוג קריספי צמחוני. 

>> למתכון: קציצות אורז ועשבי תיבול

קציצות ירק ללא גלוטן

עוד קציצות צמחונית, והפעם גם ללא גלוטן - יש בהן רק כף אחת של כוסמת - גם טעים, גם יותר קל לעיכול וגם עמוס ירוקים. 

>> למתכון: קציצות ירק ללא גלוטן

קציצות אורז ועשבי תיבול ללא גלוטן (צילום: שי וזדיאס, אוכל טוב)
קציצות אורז ועשבי תיבול ללא גלוטן | צילום: שי וזדיאס, אוכל טוב

קציצות מושלמות לילדים

אפשר להכין אותן עם בקר או עם עוף, אפשר לטגן אותן או לאפות - מה שלא תעשו, הקציצות האלה יצאו נהדרות והילדים שלכם יעופו עליהן (על מה שיישאר מהן אחרי הסיבוב שלכם, כלומר).

>> למתכון: קציצות מושלמות לילדים

קציצות ירק, Belly Pro (צילום: הילה אלון, Belly Pro)
קציצות ירק, Belly Pro | צילום: הילה אלון, Belly Pro

קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים

מלא זיתים מבושלים, פלפלים בצבעים שונים, פלפלון חריף גם, ועליהם קציצות עוף נימוחות של בית. אפשר עם קוסקוס, אפשר עם אורז ואפשר פשוט לשים בלחמנייה.

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים

קציצות עוף ולימון של אהרוני

 מתכון ישן נושן, בן עשור ויותר, שאהבנו אז ואנחנו אוהבים לא פחות היום. קציצות עוף עם גרידת לימון וגם מחית כרובית בילט אין, ברוטב פשוט, חמצמץ ונהדר.

>> למתכון: קציצות עוף ולימון של אהרוני

קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות ערמונים של אמא שושנה

אמא שושנה היא אמא של השף אביב משה, ומבלי לפגוש אותה אנחנו יכולים לומר לכם שמדובר באישה משכמה ומעלה. רק אחת כזו יכולה להמציא קציצות כאלה, שהן פשוט פינוק אחד גדול בצלחת.

>> למתכון: קציצות ערמונים של אמא שושנה

קציצות ערמונים של אמא שושנה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קציצות ערמונים של אמא שושנה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

קציצות הודו אפויות בקארי וחלב קוקוס

ואלה הקציצות האפויות הכי טוב שניסינו עד היום. במתכון, של מעדניית אלחנן עליה השלום, הן עוברות מהתנור לרוטב על בסיס חלב קוקוס - אנחנו מכינים אותן לפעמים עם רוטב ולפעמים בלי, והן תמיד עסיסיות וטעימות.

>> למתכון: קציצות הודו אפויות

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס (צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה)
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס | צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה

קציצות ופסטה בלימון

כמו שאפשר לראות, אנחנו אוהבים את העניין הזה של לימון בקציצות שלנו. כאן מדובר במנה שהיא ארוחה שלמה - של קציצות מעורבבות עם פסטה - והלימון מחמיא לכולן באופן שווה. מתכון פגז.

>> למתכון: קציצות ופסטה בלימון

קציצות ופסטה (צילום: דן פרץ, ספר על אוכל, הוצאת לאנצ'בוקס)
קציצות ופסטה בלימון | צילום: דן פרץ, ספר על אוכל, הוצאת לאנצ'בוקס

קציצות בקר עם מנגולד

מתכון של אבנר לסקין שכבר שיבחנו לא פעם. בקציצות האלה, ובעיקר ברוטב שלהן, צריך להשקיע קצת יותר - אז אם אתם בקטע של לתקתק צהריים, מוטב שתעברו הלאה.

>> למתכון: קציצות בקר עם מנגולד

קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
קציצות בקר עם מנגולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

קציצות כרישה ועוף

5 כרישות, חצי קילו עוף - נשמע לנו כמו המינון המושלם לקציצות פרסה. הן מטוגנות, הן עפות מהצלחת באותה מהירות שהן נוחתות עליה והן פשוט כיף גדול.

>> למתכון: קציצות כרישה ועוף

קציצות כרישה ועוף (צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב)
קציצות כרישה ועוף | צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

קבלו סיר שיהפוך לאחד הקבועים שלכם. הריח מטריף חושים, הרוטב עדין והנה טיפ שח יונית צוקרמן - תבקשו מהקצב שיטחן לכן צלעות. פחות משעה וחצי, זה הכל.

>> למתכון: קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות טונה

 טוב, צריך גם מתכון אחד של קציצות טונה, ואם אחד - אז האחד הזה, של רות אוליבר. טעימות טילים כשהן יורדות מהאש, אבל מצוינות גם יום למחרת, אפילו בטמפרטורת החדר. 

>> למתכון: קציצות טונה

הקציצות של יהודה עמר

זוכרים את הקציצות מגמר "מאסטר שף"? אלה שמטוגנות בסולת ואחר כך עוברות לרוטב? אז אנחנו ממליצים לכם מאוד להכין אותן. על הפוקצ'ות אתם יכולים לוותר, בכל זאת לא גמר "מאסטר שף" פה.

>> למתכון: הקציצות של יהודה עמר

>> בשלנים מתחילים? הנה מדריך לקציצות שיסגור לכם את כל הפינות