את ארוחת הערב ששודרה אמש (ד') ב"MKR המטבח המנצח", סגר קינוח קנולי ריקוטה מתקתק, שגרם לרותי ברודו לחלוק איתנו טיפים לקנולי המושלם. לא ידענו שאפשר ללמוד כל כך הרבה על הקינוח האיטלקי הקלאסי, אבל זה בעיקר עשה לנו חשק להכין את גלילי הבצק העדינים שמטוגנים בשמן עמוק, וממולאים בקרם ריקוטה נפלא עם קליפות הדרים ושוקלד מריר. כל ביס - שלמות.

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 185גרם קמח לבן
  • 30 גרם סוכר לבן
  • 15 גרם אבקת קקאו
  • 5 גרם אבקת קינמון
  • 30 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם יין מרסלה
  • 40 גרם מים
  • 5 גרם מלח

למלית:

  • 650 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות
  • 70 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

לטיגון והגשה:

  • שמן קנולה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש (כ-10 דקות). מעבירים למשטח העבודה ולשים מעט ידנית.

  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה-שעה.

  3. מניחים את הריקוטה במסננת צפופה מעל קערה לניקוז נוזלים למשך 20 דקות. מערבבים היטב את הריקוטה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק. מקפלים פנימה את התוספות ומניחים במקרר להתייצבות.

  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים. מעבירים כל חלק במכונת פסטה עד לקבלת רצועה דקה וחלקה.

  5. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מברישים קצה אחד מהעיגול במעט חלבון ביצה, מגלגלים מעל גליל מתכת להכנת קנולי וסוגרים עם הבצק המרוח בחלבון.

  6. מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 150-160 מעלות כחצי דקה עד דקה, לקבלת גוון זהוב. מוציאים, משחררים את הקנולי אל משטח מרופד בנייר סופג ומניחים בצד לצינון מלא, עד שמתקרר לטמפרטורת החדר (כדי שהקנולי לא ימס את המילוי).

  7. ממלאים שקית זילוף בקרם הריקוטה ומזלפים אל תוך גלילי הבצק. מפזרים מעט אבקת סוכר.

*המתכון באדיבות ג'יאקומו קוסטה, חברת פררו

עוד ב"MKR המטבח המנצח":

רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי של "המטבח המנצח"

"MKR המטבח המנצח" משודרת בימים א'-ה' אחרי החדשות, בקשת 12