כאילו לא נמכר בשר סוס בעולם, בימים אלה מסעירה את הרשת סוגיה אחרת לגמרי, והיא סוגיית ביצת השוקולד של קינדר. אם אתם תוהים איזו סוגיה יש פה, כנראה טמנתם את ראשכם עמוק עמוק בחול בשנים האחרונות, שבהן הוחלפה הביצה המקורית (ביצת שוקולד טעימה, בפנים קופסה, בתוכה צעצוע) בביצה החדשה (שני חצאי ביצה מפלסטיק. באחד קרם משונה עם שני כדורי ופל-שוקולד, בשני צעצוע). הסיבה שסופקה אז הייתה תנאי האקלים בארץ, שכביכול אינם מיטיבים עם המוצר. החלפת הביצים היכתה את קהל צרכני הממתקים בארץ בתדהמה, והם חזרו וקבלו על השנמוך בכל מקום שרק יכלו - כולל קבוצות פייסבוק שקראו להשיב את ביצת ההפתעה המקורית.

חשד: קינדר תמורת ימי מחלה (צילום: AP)
ביצת הפתעה של קינדר. הבדל של שמיים וארץ בין הישנות לחדשות | צילום: AP

אז לאחרונה כנראה שנפתחו שערי שמיים - כי זה כבר כמה שבועות שאפשר שוב למצוא את הקינדר המקורי על המדפים (אנחנו דווחנו על חנות קנדי מרקט בראשון לציון, על חנויות ממתקים בשוק לווינסקי ועל חנויות רבות בדרום הארץ, אבל יש עוד הרבה). את התודה אנחנו חייבים לעמוס דיארי מפרימיום שיווק, שהחליט להרים את הכפפה ולייבא את הביצה המקורית בייבוא מקביל. "הלקוחות כל הזמן התלוננו שהם מתגעגעים לביצה הישנה", מספר יועד, הבן של דיארי וסמנכ"ל החברה, "וראיתי את אחי הקטן, שמכל ביקור באירופה היה חוזר עם ארגזים של קינדר, אז החלטנו לעשות מעשה".

 השוק ללא ספק היה צמא בטירוף.

"זה נכון. אחי כל הזמן אמר לי שגם אם נמכור את הביצים האלה ב-15 שקל ליחידה, כל בית הספר שלו יקנה. ובאמת, לפני שלושה שבועות הבאנו 120 אלף יחידות ולפני שבוע הכל נגמר".

ואתם אמנם מוכרים אותן במחיר גבוה מהביצה החדשה - 7 שקלים לעומת 5.5. למה זה?

"צריך לזכור שאנחנו לא קונים את המוצר ישירות מהמפעל. אנחנו לא יכולים לעשות את זה, אסור לנו. רק ליימן שליסל, היבואנית הרשמית, יכולה לקנות ישירות מהם. אז מכיוון שאנחנו קונים את המוצר מסיטונאי, עם פער תיווך, עלות הייבוא שלנו גבוהה יותר. אבל עובדה שאנשים מוכנים לשלם את העוד שקל וחצי האלה, בשביל לקבל את המוצר שהם אוהבים".

שמעתם משהו מהיבואנים המקוריים של ביצי קינדר?

"שום דבר. אנחנו לא עושים פה משהו לא חוקי. הכל כשר - טוב, חוץ מהביצים עצמן, שאין להן אישור כשרות".

עד כאן החדשות הטובות. החדשות הרעות הן שדיארי אינו מתכנן משלוח קינדר נוסף בשלב זה.

אבל למה??? זו תרנגולת שמטילה ביצי זהב!

"זה נכון, אבל יש קטע כזה עם השוק הישראלי, שהוא יכול לעוט על הנגלה הראשונה במהירות הבזק, ואז לא לגעת בנגלה השנייה. חוץ מזה זה תלוי גם בסיטונאי, שצריך להכין לנו כמות גדולה וזה לוקח זמן".

אז אין סיבוב נוסף באופק?

"לא כרגע, לא".

>> 10 שערוריות מזון גדולות מהעולם
>> כל המתכונים לאוזני המן