עם כל הכבוד לביכורים ולתבואה, חג השבועות הוא יותר מכל חג הגבינות, ואין כמו לחגוג אותו עם שולחנות עמוסים כל טוב – קישים, פשטידות, פסטות, סלטים, מאפים וכמובן עוגות גבינה לשבועות. גם השנה, החג הנפלא הזה נותן לנו את האפשרות לשלב בשולחן האירוח גבינות בוטיק ייחודיות, עם טעמים עזים ולהכין מתכונים מיוחדים.

אם אתם נמנים עם חובבי הגבינות, אתם בטח כבר מכירים את מבחר הגבינות הרחב שנמצא בסניפי שופרסל, גבינות מכל הסוגים והטעמים. השנה, מלבד לגבינות קשות, הרשת משתפת פעולה עם מחלבה איכותית במיוחד בישראל ומשיקה סדרת גבינות רכות. שיתוף הפעולה עם אחד המשקים המובילים בישראל בכל הנוגע לגבינות משובחות בייצור מקומי ותיק ברמה הגבוהה ביותר מבטיח מוצרים מצוינים במחירים נוחים ונגישים, שישמשו כבסיס להכנת עוגות גבינה מיוחדות ומגוון רחב של מתכונים לשבועות, ובכלל.

לכבוד החג, הכנו לכם מדריך מקוצר שיעשה לכם קצת סדר – איך הכי כדאי להגיש כל גבינה, באילו מתכונים לשבועות עדיף להשתמש בה, למה היא תתאים ולמה פחות.

גאודה: גאודה היא גבינה הולנדית (שם הם בכלל קוראים לה חאודה) צהובה קשה.  מיוצרת מחלב בקר או מחלב עיזים ופופולרית מאוד גם בישראל בזכות טעם מתקתק וטעמי עישון עדינים. מעבר לכך, גבינות גאודה רבות מגיעות בתוספות תיבול וטעמים, מה שהופך אותן לצבעוניות ואטרקטיביות לכל פלטת גבינות.

הגשה: קודם כל, גאודה (גם עיזים וגם בקר) משמשת כבסיס מצוין לכריכים (ולטוסטים כמובן), בלי קשר לשבועות. היא גם מצוינת להגשה בקוביות לצד פירות, אגוזים ויין. חוץ מצורות ההגשה האלה, גאודה מותכת תחמיא לכל פיצה או פשטידה בתור תוספת. בקיצור, טעימה בכל מצב.

 

טוסט (צילום: George Dolgikh, shutterstock)
גאודה. נסיכת הכריכים והטוסטים | צילום: George Dolgikh, shutterstock

פרמזן: הפרמזן מגיעה אלינו מארץ המגף (וספציפית – מהעיר פארמה). זאת גבינה קשה מחלב בקר שמיישנים חצי שנה ועד 3 שנים, וגם יותר (מה שמשפיע על טעמה והופך אותה לעזה יותר ככל שתהליך היישון מתארך). למרות טעמה וניחוחה החרפרף מדובר באחת הגבינות הפופולריות. מרקמה גבישי, טעמה עשיר והיא נשמרת בקירור לאורך זמן. שימו לב שהפרמזן מלוחה מאוד מטבעה, אז זהירות עם המלח כשמשתמשים בה.

הגשה: הדרך המוכרת מכולן היא בצורתה המגוררת מעל פסטות, כמובן. מלבד פסטות, פרמזן מגוררת תהיה תוספת מופלאה גם למגוון סלטים ירוקים  ועל קרפצ'יו ירקות. היא גם נהדרת במאפים – בורקסים, בצקים פריכים, פשטידות, מק אנד צ'יז וכמובן להעשרת והעמקת טעמים של רטבים (פסטו לדוגמה).

 

פרמזן (צילום:  Nitr, shutterstock)
פרמזן. חובה בכל מקרר ונשמרת לאורך זמן | צילום: Nitr, shutterstock

קממבר: קממבר היא גבינה צרפתית רכה ושמנה, כמעט נוזלית שמגיעה במעטפת של עובש לבן (ניתן לאכילה, אל חשש). היא נחשבת ליותר "מתוחכמת" בזכות מרקם וטעם לא שגרתיים ולא מומלצת לנשים בהריון.

הגשה: ראשית – כפי שהיא. הפריסה שלה מרשימה וכיפית והולכת מצוין עם פירות, שקדים, אגוזים וקרקרים. עוד צורת הגשה פופולרית היא כיכר קממבר עגולה אפויה, כשהגבינה הנמסה יכולה לשמש כפונדו ולטבילה. קממבר משמשת גם כמילוי למאפים ותוספת לפוקצ'ות, כריכים וקישים.

גבינת קממבר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
קממבר. לא לכל אחד, אבל מי שכן אוהב - הרוויח | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אמנטל: גבינה שוויצרית מחלב בקר מפורסמת במראה המחורר שלה. מרקמה חצי קשה-קשה, והיא שמנה וגמישה. טעמה עדין וקלאסי והיא פופולרית מאוד ברחבי העולם.

הגשה: אמנטל היא הבסיס לפונדו (בשילוב עם גבינות נוספות), היא מותכת ומוקרמת במהירות ויעילות והגריל מחמיא לה מאוד. חוץ מאפייה ובישול, מושלמת בתור בסיס לכריכים וכן להגשה בפלטת גבינות לשבועות.

 

אמנטל (צילום:  barmalini, shutterstock)
אמנטל. זאת עם החורים | צילום: barmalini, shutterstock

מוצרלה: גבינה איטלקית שבמקור מכינים מחלב בופאלו, אבל גם אפשר להכין מחלב בקר. מגיעה בגדלים שונים וברמות רכות משתנות, כשהמאפיין העיקרי שלה הוא המרקם הגמיש. שימו לב – אם קניתם מוצרלה רכה (כדורי מוצרלה ולא מוצרלה מגוררת או בפרוסות קשות), אל תזרקו את המים! המוצרלה צריכה להישמר במקרר בתוך הנוזלים, אחרת היא עלולה להתייבש.

הגשה: אמרתם מוצרלה – אמרתם פיצה. אבל חוץ מהשימוש המתבקש הזה, מוצרלה יכולה גם לבוא נהדר כשהיא טרייה ולא מותכת – פרוסות מוצרלה בכריכים, סלט קפרזה (עם כדורי מוצרלה בייבי או כדור מוצרלה גדול – לא משנה) וכמובן כתוספת בפשטידות, מאפים ופסטות.

 

דיפ דיש פיצה (צילום: (Cole Schrand (Choose Chicago)
מוצרלה. ממש לא רק לפיצות | צילום: (Cole Schrand (Choose Chicago

גבינות שמנת: פה אנחנו מגיעים סוף סוף לקינוחים. גבינות שמנת (ופה אנחנו לא מתכוונים לגבינות 5% שומן) הן בסיס לעוגות גבינה מושחתות ומיוחדות לשבועות, אבל לא רק.

הגשה: מלבד עוגות, גבינות שמנת מעשירות מאפים שונים, ומשמשות כבסיס מוצלח לכריכים, ואין שום סיבה לא להגיש גבינות שמנת איכותיות לצד גבינות קשות כשמכינים פלטת גבינות. אין קרקר שלא ישמח לקבל שכבה של גבינת שמנת טוב, טבעית או בטעמים.

 

גבינות שופרסל (צילום: שופרסל)
גבינות שמנת. בסיס לעוגות גבינה מושחתות | צילום: שופרסל

לאבנה: בניגוד לכל הגבינות הקשות מלמעלה, הלאבנה מגיעה מהאזורים שלנו, של המזרח התיכון. בעלת מרקם קרמי, וטעם חמצמץ וממכר.

הגשה: לאבנה מסתדרת מצוין עם שמן זית, כידוע, וגם עם זעתר. אבל חוץ מההגשה המסורתית, היא תשמש בסיס מושלם ללא מעט מנות, יכולה להחליף טחינה, ונותנת ניגוד טעמים בזכות החמיצות והרעננות שלה. הולכת טוב גם עם ירקות קלויים או מטוגנים, כמילוי במאפים או כיסונים ואפילו עם אבטיח!

גבינת לאבנה (צילום: shutterstock By Yana Rubin)
גבינת לאבנה. מרקם קרמי, וטעם חמצמץ וממכר | צילום: shutterstock By Yana Rubin

אז עכשיו, אחרי שאתם כבר ממש מבינים בגבינות, חשוב להזכיר שרשת שופרסל מובילה במגוון ובאיכות מוצריה והיא המקום האולטימטיבי לחגיגה אמיתית של קניות לחג. תוכלו להגיע לכל אחד מסניפיה ולהצטייד בכל מה שצריך, או לבצע את הקניות אונליין דרך האתר או האפליקציה. חג שמח!

למתכוני שבועות טעימים היכנסו למגזין שופרסל>>