עולם הדיאטות נוטה להתחדש בכל כמה חודשים בדיאטה חדשה שמבטיחה הרזייה מהירה או שינוי כללי באורח החיים. חלקן מטורפות לחלוטין, חלקן מבטיחות הרים וגבעות וחלקן מתהדרות בהסברים רפואיים ופיזיולוגיים. הדיאטה החדשה קצת נופלת לכל 3 הקטגוריות הנ"ל.

אישה אוכלת פסטה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צלחת פסטה? אין בעיה, כל עוד זה במסגרת הזמן שמותר לאכול | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

>> ניסיתם את השיטה? ספרו לנו בפייסבוק

חוקרים ממכון Salk ללימודים ביולוגים מצאו שמסגרת הזמן בה אנחנו אוכלים הרבה יותר חשובה ממה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו. מחקר חדש שפורסם השבוע בנושא, גורס כי אכילה במסגרת שעות קבועה של 8 עד 12 שעות ביום, עוזרת לנו להישאר רזים יותר ובריאים יותר. אורח החיים המודרני גורם לנו להישאר ערים עד מאוחר יותר ולכן לאכול במשך יותר מדי שעות ביום – ואם נחזור לאכילה במסגרת זמנים "נורמלית" כמו פעם נוכל להפסיק את תהליך ההשמנה.

המחקר, שנוסה על עכברי מעבדה, מצא שעכברים שהואכלו במסגרת חלון זמן קבוע נהנו מבריאות טובה יותר מאשר עכברים שקיבלו את אותו מספר קלוריות יומי, אבל אכלו במהלך כל שעות היום כאוות נפשם. 400 העכברים שהשתתפו בניסוי קיבלו תפריטים שונים – חלקם אכלו אוכל דל או עתיר שומן וחלקם קיבלו אוכל דל או עתיר בסוכר. לא משנה מה אכלו – אלו שאכלו במסגרת הזמן הקבועה תמיד נשארו רזים יותר מאשר מקביליהם בניסוי שאכלו בחופשיות במהלך כל שעות היום. גם עכברים שקיבלו "סוף שבוע חופשי" לזלול כאוות נפשם, נשארו רזים יותר, כל עוד אכלו במהלך השבוע בתוך המסגרת. יתרה מכך, עכברים שהחלו את התהליך שמנים בצורה קיצונית, הרזו, הפחיתו את מדד הסוכר בדם והפחיתו את הכולסטרול בגופם.

אין פה שום חידוש מהפכני, הרי זה ידוע שלא מומלץ לאכול בשעות הלילה המאוחרות ויש אנשים שלא אוכלים אחרי שעות מסוימות ככל לחיים, בדרך כלל אחרי שש בערב. אבל למרות זאת, הדיאטה מציעה אימוץ אורח חיים פשוט יחסית לדיאטות אחרות, שלא מונע מכם יותר מדי ושאמור שבסופו של דבר לעזור לבריאות ותוחלת החיים שלכם. אז נכון, השיטה נוסתה בינתיים רק על עכברים, אבל אם כל כך קל ליישם אותה - אז למה לא תנסו אותה בעצמכם?

(מקור)

>> סוף סוף: יש מסעדה סינית אמיתית בארץ
>> העתיד שייך לירקות המכוערים: ראיון עם ג'ף קליין, מנהל בנק המזון העולמי