הזמנתם אורחים. הכנתם מנה ראשונה, שתי עיקריות, שלוש תוספות, ארבעה סלטים. האם זה מספיק? מה עם הצמחונית? וההוא שלא אוכל חצילים? אולי כדאי להכין עוד משהו? בינינו, כל זה לא משנה כל עוד הכנתם קינוח שווה. סלט אחד פחות או יותר, היו או לא היו חצילים - אם הקינוח היה טעים ומרשים, זה מה שיזכרו וזה גם המתכון שיבקשו מכם אחר כך.

כשאני מארחת, אני מכינה קודם כל את הקינוח. אחרי שאני בטוחה ויודעת שהשיא של הארוחה כבר מחכה במקרר, אני מתלבטת בנינוחות אם להכין עוד תוספת. לרוב, אני מחליטה שלא. אם נשאר לי עוד קצת זמן, אני מעדיפה להכין עוד קינוח. שיהיה.

אצבעות שוקולד, פיסטוק וקפה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אצבעות שוקולד, פיסטוק וקפה. כל מה שצריך זה מיקרו ומקרר | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אצבעות שוקולד, פיסטוק וקפה

באמת שלא צריך להגיד כלום. רק תקראו את רשימת המרכיבים וזהו. זהירות, זה ממכר!

המרכיבים:
לבסיס:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
25 גרם חמאה
1/2 1 כוסות קורנפלקס

לשכבת שוקולד פיסטוק:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/2 כוס חלב מרוכז (150 גרם)
50 גרם חמאה
קמצוץ מלח
100 גרם פיסטוק קלוף, קצוץ גס

לשכבת שוקולד-קפה:
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מכינים תבנית בגודל 15X20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד עם שוליים מעבר לדפנות התבנית.

2. מכינים את הבסיס: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה בפולסים של 30 שניות. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.

3. שוברים את הקורנפלקס על ידי מעיכה בין כפות הידיים ומוסיפים לשוקולד. מערבבים היטב. משטחים בתבנית, מהדקים ומעבירים לקירור.

4. מכינים את השכבה האמצעית: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד מריר, חלב מרוכז וחמאה. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.

5. מוסיפים קמצוץ מלח ואת הפיסטוקים ומערבבים היטב. משטחים על גבי הבסיס ומחזירים למקרר.

6. מכינים את השכבה העליונה: ממיסים יחד במיקרוגל שמנת, קפה ושוקולד. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.

7. יוצקים את התערובת על השכבה האמצעית, מטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד. מניחים לשכבה העליונה להגיע לטמפרטורת החדר, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

8. בעזרת שולי הניילון הנצמד משחררים את משטח השוקולד מהתבנית. בסכין גדולה וחדה מאוד חותכים לאצבעות. שומרים במקרר בכלי אטום.

מוס חמאת בוטנים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מוס חמאת בוטנים. עוד קינוח למכורים | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מוס חמאת בוטנים

אוהבי חמאת בוטנים לא יוכלו לעמוד בפניו. עם נגיעות של פירורי עוגיות, דבש ושוקולד – פשוט מושלם.

המרכיבים (ל-6 מנות):
150 גרם ביסקוויטים או עוגיות בטעם שוקולד
30 גרם חמאה מומסת
1 מיכל גבינה 5%
1 כוס חמאת בוטנים לא ממותקת
4 כפות דבש
1 מיכל שמנת מתוקה

להגשה:
מעט דבש
שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים מעט, עד שמתקבלים פירורים לחים. שומרים בצד 1/2 כוס מהתערובת. מניחים 2-3 כפות מהפירורים בכל אחד מהכלים האישיים. מהדקים מעט ומכניסים למקרר בזמן הכנת המוס.

2. מערבלים יחד בקערת המיקסר את הגבינה, חמאת הבוטנים והדבש, עד שהמסה חלקה. מעבירים לקערה אחרת.

3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה (לא צריך לשטוף את קערת המיקסר). מעבירים שליש מהקצפת אל תערובת חמאת הבוטנים ומערבבים היטב. מחזירים את תערובת חמאת הבוטנים אל קערת המיקסר ומערבלים עם הקצפת במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף (לא חובה).

4. מזלפים (או ממלאים בכף) את המוס מעל תחתית הפירורים. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו, מזלפים מעט דבש ומגררים שוקולד מריר.

סורבה דובדבנים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
סורבה דובדבנים. פינוק מרענן של קיץ | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סורבה דובדבנים

אצלנו בבית, צנצנת דובדבנים בסירופ שוכנת דרך קבע במזווה ובקיץ, הסורבה הזה שוכן דרך קבע במקפיא. קינוח קיצי, מרענן, טעים והצבע משגע. מה צריך יותר מזה? מי שנרתע מהוספת חלבון ביצה, יכול לוותר. המרקם יפגע מעט אך הטעם יישאר נהדר.

המרכיבים:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ
1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חלבון ביצה טרוף

אופן ההכנה:

1. מסננים את הדובדבנים מהסירופ ושומרים אותם בצד. את הסירופ מעבירים לסיר קטן.

2. מוסיפים לסירופ את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את הדובדבנים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 4 דקות נוספות. מניחים לקירור.

3. מוסיפים מיץ לימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מעבירים לכלי רחב, מכסים ומעבירים להקפאה.

4. כשהתערובת קפואה, שוברים אותה לחתיכות ומעבירים למעבד מזון. טוחנים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה ומבהירה מעט. מוסיפים תוך כדי פעולת המכשיר 2 כפות חלבון וטוחנים עוד דקה. בשלב זה התערובת רכה ומעט נוזלית ואפשר להעבירה לכלים אישיים או לכלי גדול. מחזירים להקפאה.

תפוחים אפויים במילוי וויסקי ואגוזים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
תפוחים אפויים במילוי וויסקי ואגוזים. מושלם עם גלידת וניל | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

תפוחים אפויים במילוי וויסקי ואגוזים

מדהים מה שאפייה יכולה לעשות לתפוח פשוט, ואם מוסיפים לו וויסקי ואגוזים, אז בכלל. קינוח שמתאים גם כשקר וגם כשחם, בליווי כדור של גלידת וניל.

המרכיבים (ל-6 מנות):
3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמיט
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
4 כפות דבש
25 גרם חמאה רכה
5 כפות וויסקי

אופן ההכנה:

1. חוצים את התפוחים לרוחבם. בעזרת כפית פריזאית מוציאים את הליבה ויוצרים קערית קטנה במרכז התפוח. נזהרים לא לפצוע את התחתית.

2. מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים כל קערית-תפוח בצורה גדושה.

3. מניחים את חצאי התפוחים בתבנית, אופים בחום של 200 מעלות, 10 דקות. מכסים בנייר אלומיניום באופן שלא ימעך את המילוי ואפים 20 דקות נוספות. בהגשה – יוצקים על כל מנה מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגיות שוקולד צ'יפס כמו שאף פעם לא טעמתם
>> קרואסון שקדים במינימום מאמץ