טוסט עם חמאה (צילום: food52.com)
טוסט חמאה וריבה. את הריבה מוסיפים בסוף, למקרה שתהיתם | צילום: food52.com

טוסט עם חמאה. לחם קלוי בטוסטר אובן עם חמאה עליו. כמה פשוט – ככה אתם בקושי אוכלים את זה. למה, בעצם? הרי בסרטים זה תמיד נראה מצוין, קלאסי כזה, כנשנוש ליד כוס תה בקטע אצילי או כארוחת בוקר אירופאית ומהירה בקטע של אנשים מצליחנים, אבל החיים הם לא סרט קולנוע. המציאות של טוסט חמאה כפי שאנחנו מכירים אותה נעה בין גושי חמאה קרה שלא נמסו לקרחות יבשות שחונקות אותנו בגרון, ובכלל כל סיפור המריחה מרגיש יותר כמו מאבק ופחות כמו טוסט עם חמאה. 

>> יש לנו פייסבוק מעורר תיאבון

אז מה מסתבר? שפשוט עשינו את זה לא נכון כל השנים האלו, ולא רק אנחנו – עוד הרבה אנשים בעולם, ביניהם כותב האייטם הזה ב-Food52, שנתקל יום אחד בפרט מידע שהפך את עולמו: ספר בישול של רקל פלזל, שהוקדש כולו לטוסטים, חשף שהדרך הנכונה לעשות את זה היא למרוח את החמאה על הטוסט לפני שהוא נכנס לטוסטר אובן.

עוד באוכל טוב:


נשמע כמו הבדל פעוט, אבל פלזל הבהירה שמדובר בצעד הכרחי בדרך לטוסט עם חמאה מושלם: הלחם סופג את הטעמים והשומן פנימה כך שהחלק הפנימי שלו עשיר וטעים יותר, והקרום מקבל טעמי קרמל עדינים מהסוכרים שבחמאה.

אבל עזבו אתכם מתיאוריות, התמונות הבאות ממחישות את ההבדל:

טוסט עם חמאה (צילום: food52.com)
כשמתחילים עם החמאה מקבלים טוסט בהיר יותר ועשיר בטעם | צילום: food52.com
טוסט עם חמאה - תרשים (צילום: food52.com)
אין צורך באמת להסביר את התרשים הזה, נכון? כולם מזדהים | צילום: food52.com

הטוסט שנמרח בחמאה לפני המריחה קיבל צבע בהיר יותר, החמאה שרק הונחה בגושים – נמסה ונספגה טוב יותר בטוסט, והטעם היה עשיר ומפנק יותר. בנוסף, החמאה עצמה חזרה למקרר כשהיא נקייה מפירורי טוסט מעצבנים. 

חסרונות: לא נמצאו.

אז לפעמים אנחנו מגלים שעשינו משהו כל החיים בדרך הלא נכונה. אפשר לבכות על הזמן שבוזבז, ואפשר לחגוג את הזמן שנותר עם הידע החדש. אם אתם לא בטוחים שיש לכם בבית לחם וחמאה – זה הזמן לוודא.

 >> אנחנו מרשים לכם להחליף את הלחם בחלה