טורטיות והפתעות

הטורטיות המקסיקניות הפכו כבר מזמן לבנות בית כאן אצלנו בישראל, וניתן להשיג אותן בכל סופר שכונתי. ההכנה שלהן קלה ופשוטה, ואחרי חימום זריז תוכלו לזרוק בתוכן אינספור מילויים, לגלגל ולטרוף. צ'ילי קון קרנה הוא כנראה המילוי הכי מומלץ לטורטיות. בדרך כלל זמן ההכנה של צ'ילי קון קרנה יגזול מכם חצי יום, אבל עם המתכון הנהדר הזה, תוכלו לתקתק אותו תוך 45 דקות.

כמובן שלא תגישו את הטורטיות יבשות, ויחד עם הצ'ילי קון קרנה למה שלא תפתיעו את האורחים עם גוואקמולי? גוואקמולי, כידוע, הוא מטבל מקסיקני פופולרי שמככב כמעט בכל מסעדה מקסיקנית שמכבדת את עצמה, וישתלב נהדר בתוך הטורטייה יחד עם הצ'ילי קון קרנה. ההכנה של הגוואקמולי סופר פשוטה, וכל מה שאתם צריכים הוא למעוך שני אבוקדו בקערה, להוסיף רבע בצל ועגבנייה יפה חתוכים לקוביות קטנות, לתבל עם מעט לימון ומלח, ויש לכם את זה. יחד עם הגוואקמולי תוכלו להוסיף לטורטייה גם מעט שמנת חמוצה, ויש לכם נשנוש מושלם שכולם יהיו מרוצים ממנו.

מחפשים עוד הפתעות? בואו אל עמוד הפייסבוק של אוכל טוב

אסף גרניט דומינוס פיצה פיצה ארטישוק (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
נשאר לכם רק להוסיף סלט. פיצת השף של אסף גרניט | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

פיצת שף עם סלטים

בא לכם לפנק את האורחים, אבל לא לעבוד בשביל זה כמעט בכלל? תזמינו פיצה! אז כן, לפיצה רגילה יש את החן שלה, אבל הפעם אנחנו יותר מכוונים לפיצת שף, משהו טוב ומרשים עם תוספות שלא רואים כל יום. משהו כמו פיצה עם ארטישוק, בצל קונפי, עגבניות שרי ושום, או עם בצל סגול בסילאן, בצל שטוגן בכורכום ובצל לבן אפוי עם בייבי מוצרלה ומוצרלה מגוררת.

יש פיצה? עכשיו רק תתקתקו כמה סלטים מרעננים, כדי להשלים את האפקט. אחד מהם יכול להיות סלט אסייתי מהמם, עם צנון, קולורבי, מלפפונים וכוסברה. חותכים את כל הירקות דק דק, מפנקים אותם עם רוטב אסייתי שמורכב מסויה, מיץ ליים, דבש, שמן שומשום ותבלינים, מערבבים ולבריאות. סלט נוסף שיבוא נהדר ליד הפיצה הוא סלט ירקות שורש ואגוזי מלך. דמיינו ביס אחד מהפיצה, ועוד ביס של סלט, ותבינו במה מדובר. גזר, קולורבי, סלרי, סלק ואגוזים יחד עם רוטב על בסיס מיונז ויוגורט, וברגע אחד ארוחת הפיצות שלכם מקבלת שדרוג משמעותי.

רול דפי אורז עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
גלגלו אותם, אל תעשו להם חשבון | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מדפדפים אורז

מהצד האסייתי של כדור הארץ מגיעים אלינו דפי האורז, שגם הם פשוטים להכנה, וניתן למלא אותם בהמון דברים טובים. מה למשל? ירקות זו תמיד אופציה טובה: חתכו דק-דק שני גזרים, קישוא בינוני, גמבה יפה ומעט כרוב לבן. הקפיצו אותם יחד במחבת עם מעט זמן זית, טריאקי וכפית שמן שומשום. אחרי שסיימתם עם הירקות, הכינו את דפי האורז לפי הוראות היצרן, וברגע שהדפים הופכים לשקופים, מלאו כל דף בכף מתערובת הירקות, גלגלו אותם יפה, והגישו אותם עם מעט רוטב סויה מעורבב עם צ'ילי מתוק בצד, כדי שהאורחים שלכם יוכלו לטבול אותם בהנאה.

עוד מילוי נהדר לדפי האורז יכול להיות מוקפץ עוף פשוט. מטגנים ומקפיצים חזה עוף חתוך לקוביות במחבת יחד עם שני בצלים ירוקים קצוצים, שן שום קצוצה, פלפל אדום חתוך לרצועות ומעט כרוב לבן. מוסיפים לתערובת המוקפצת כף סויה, כף צ'ילי מתוק, כף סילאן וכפית שמן שומשום. אחרי שכל היופי הזה מוכן, שמים כף מהתערובת בכל דף אורז, מגלגלים, ומגישים עם כמה עלי כוסברה מעל. תענוג גדול לא? כמובן שהכי מגניב זה לארגן את המרכיבים על השולחן, ולהניח לאורחים שלכם לגלגל לעצמם בדיוק את מה שמתחשק.

אין תמונה
קראנצ'יות, טעימות ומפנקות. ברוסקטות

בגטים ונהנים

אמרנו פשטות? אמרנו ולא טעינו: יש המון דברים נהדרים שאפשר להכין עם בגטים, אבל ברוסקטות הן לגמרי ההעדפה שלנו. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לרכוש שני בגטים, לפרוס אותם לפרוסות יפות, ולקלות אותם משני הצדדים עד להזהבה, בטוסטר או מתחת לגריל תנור לוהט.

אחרי הקלייה מגיע החלק הכיפי של בחירת המטבלים או הממרחים, וכאן אנחנו ממליצים לכם למרוח את הברוסקטות במיונז, להוסיף פרוסה דקה של גבינה בולגרית, פרוסת עגבנייה ומעט זיתי קלמטה, להניח מעל פרוסה דקה של קשקבל, ולהחזיר לתנור לשתי דקות נוספות. מחפשים משהו פשוט יותר? למה שלא תלכו על המאכל הלאומי של קטלוניה, "פאן קון טומאט"? כל מה שאתם צריכים הוא לגרד שן שום על פרוסות הבגט הקלויות, מעל שכבת השום לגרד עגבנייה יפה, לזלף מעל מעט שמן זית, לפזר מלח, ויש לכם את זה. אפשר להגיש לצד נקניקים חתוכים, גבינות וזיתים.

דרך נוספת להפתיע עם ברוסקטות היא למרוח עליהן ממרח עגבניות מיובשות שניתן לרכוש בכל סופר, ומעליו לסדר קצת אנשובי ועלי בזיליקום יחד עם זיתים, והנה, יש לכם נשנוש איטלקי למהדרין.

קרטושקס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
כמה כיף עם תפוחי האדמה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מהאדמה לצלחת

אפייה של תפוחי אדמה שלמים על מצע של מלח גס היא שיטה נפלאה, שמוציאה מהתפודים את המקסימום. הם נאפים באופן אחיד ונהדר, ואנחנו לא מכירים מישהו שיסרב לתפוח אדמה לוהט עם תוספות. חממו תנור ל-190 מעלות, הניחו את תפוחי האדמה (שטופים, עם הקליפה) על מצע של מלח גס והכניסו לתנור למשך שעה עד שעה וחצי, עד שהם משחימים ומתרככים. בזמן שהם בתנור, הכינו את התוספות שיבואו בצד: שמנת חמוצה, מוצרלה מגוררת, בצל מטוגן, פטריות מטוגנות, עשבי תיבול קצוצים, ואפילו סלמון מעושן או טונה. הגישו את כל התוספות לצד תפוחי האדמה האפויים, והכינו הרבה מפיות לאורחים שלא יפסיקו לזלול. 

>> כל חוקי הפיצה מחכים לכם ממש כאן