אם אתם הורים עסוקים, שרוצים גם לבלות זמן איכות עם הילד וגם להספיק לבשל, המתכונים הבאים יתאימו לכם בול. שירלי פס - צביבך, קונדיטורית המלמדת ילדים לבשל ולאפות בדגש על תזונה בריאה, פרסמה השבוע ברשת ספרון מתכונים חמוד ושימושי לאימהות עסוקות (אבל אנחנו מדגישים, גם לאבות!).

"לבישול ואפייה עם הילד יש יתרונות רבים", היא כותבת בפתיח הספרון, "הקשר ביניכם יתהדק ויתפתח, הביטחון העצמי של הילד יגדל דרך ההצלחה שלו במטבח ביצירת מזון טעים לו ולמשפחתו, והוא יהיה פתוח לטעום ולהתנסות באכילת מאכלים חדשים".

המיוחד במתכונים של שירלי היא הדרך בה הם כתובים - בפשטות ותוך כדי חלוקה ברורה של תפקידים בין ה"שף הקטן", הילד - וה"שף הגדול", ההורה. ההנחיות המפורטות מאפשרות להורה לתכנן מראש את הפעילות, להכין את העזרים הדרושים ולעבוד בצורה מסודרת, בלי לבלגן ולטנף את המטבח. בנוסף, מדובר במתכונים בריאים - המכילים את כל אבות המזון. בחרנו להביא לכם שני מתכונים מנצחים מתוך הספרון.

פנקייק בננה

משך ההכנה: 25 דקות עבודה, 25 דקות סך הכל

מצרכים (ל-10 פנקייקים):
1 כוס קמח לבן
½ כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
2 בננות
1 כוס חלב סויה
1 שקית סוכר וניל

פנקייק שילדים יכולים להכין (צילום: גלית דורפמן, מרכז הלמידה לשפים צעירים )
הילד זורק את הבננות לבלנדר ומערבב | צילום: גלית דורפמן, מרכז הלמידה לשפים צעירים

אופן ההכנה:

1. השף הגדול מודד את הקמח ואבקת האפייה.

2. השף הקטן שופך את הקמח ואבקת האפייה לקערה ומערבב.

3. השף הקטן או הגדול שוברים את הביצים לתוך התערובת.

4. השף הקטן מערבב.

5. השף הקטן מקלף את הבננות, וזורק אותן לתוך הבלנדר (בהשגחת מבוגר).

6. השף הגדול מודד כוס חלב ושופך לתוך הבלנדר.

7. השף הגדול והשף הקטן מפעילים את הבלנדר עד לקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

8. השף הגדול שופך את המחית מהבלנדר לקערה עם הקמח והביצים.

9. השף הקטן מוסיף שקית של סוכר וניל ומערבב לתערובת אחידה.

10. השף הגדול מחמם מחבת עם חמאה, מטגן את הפנקייק על להבה בינונית גבוהה במשך כ-5 דקות מכל צד ומעביר לצלחת הגשה.

לזניה שילדים יכולים להכין (צילום: שירלי פס – צביבך, מרכז הלמידה לשפים צעירים )
לזניה שילדים יכולים להכין ואוהבים לאכול | צילום: שירלי פס – צביבך, מרכז הלמידה לשפים צעירים

לזניה

משך ההכנה: 15 דקות עבודה, 50 דקות סך הכל

מצרכים:
6 דפי לזניה
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
1 גביע גבינה לבנה 250 גרם
גבינה צהובה מגוררת 100 גרם
250 גרם רסק / רכז עגבניות (בלי תוספות)
מלח
פלפל
תבלין פיצה

אופן ההכנה:

1. השף הקטן או הגדול פותחים את הגבינות.

2. השף הקטן שופך ומערבב את הגבינות.

3. השף הגדול פותח את הרוטב.

4. השף הקטן שופך ומערבב את הרוטב עם הגבינות, ולאחר מכן מוסיף תבלינים ומערבב (להיזהר מתבלון יתר).

5. השף הקטן מסדר את דפי הלזניה בתוך התבנית.

6. השף הגדול שופך שכבה עבה של חצי מכמות מהתערובת שבקערה על הדפים ומיישר עם תחתית הכף.

7. השף הקטן והשף הגדול מסדרים את דפי הלזניה בתוך התבנית מעל התערובת.

8. השף הגדול שופך שכבה עבה משאר התערובת שבקערה על הדפים ומיישר עם תחתית הכף.

9. השף הקטן והשף הגדול מפזרים את הגבינה הצהובה בצורה שווה.

10. השף הגדול מכניס לתנור ל-25-35 דקות עד שמזהיב. מחכים עד שיתקרר.

לקבלת ספרון המתכונים המלא במתנה כנסו לאתר מרכז הלמידה לשפים צעירים

>> מוסקה דלת קלוריות? יש דבר כזה