בשביל ליצור את מנה המושלמת, הגיעו עבס וגפן לאם המושבות פתח תקווה, והכינו כדורי קובה בהדרכת המאסטרים טינה חי ויאיר הללי ממסעדת מאמא סוהם. לאחר מכן הגיעו השניים לכפר סבא, ונפגשו עם אגדת הקולינריה היפנית, יוקה נקשימה-אבידן, שפיתחה את מתכון הראמן שמשלב בתוכו את הקובה העיראקי.

כדי להכין קובה-ראמן בעצמכם, תוכלו להכין כדורי קובה לפי מתכון של מאמא סוהם, להכין ראמן לפי מתכון של יוקה, להכניס את הכדורים לציר הראמן החם על אש קטנה-בינונית ל20 דקות, ואז לקערת הראמן הסופית.

מתכון לקובה של מאמא סוהם

מצרכים (ל-10 כדורים):
לבצק:
רבע קילו סולת
שלושת רבעי כוס מים
מלח לפי הטעם

למילוי:

רבע קילו בשר טחון 
1 וחצי בצלים גדולים קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 עלי סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה  את המצרכים להכנת הבצק עד הגעה למרקם הרצוי: רך, אבל לא רך מדי כדי שלא יתפרק.

2. בקערה אחרת מערבבים היטב (עם הידים) את מצרכי תערובת המילוי עד הגעה למרקם אחיד ויפה.

3. מרטיבים את הידיים וקורצים מהתערובת עיגולים בגודל כדור טניס או מעט פחות, משטחים אותם על כף היד, ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים בעדינות ומניחים על גבי מגש עד לסיום התערובת (להדגמת הטכניקה המדויקת, מומלץ לצפות בסרטון).

מתכון הראמן של יוקה

מצרכים (ל-2 קערות גדולות):
1 כפית שמן שומשום
1-2 שיני שום קצוצות דק
5 גרם ג'ינג'ר קצוץ דק
80 גרם עוף טחון
2 כפות סויה
1 כף סוכר
כף וחצי טחינה גולמית

לציר:
2 גרם אצות קומבו
1 ליטר מים
6 כנפי עוף
1 בצל ירוק
שן שום שלמה
10 גרם ג'ינג'ר (כ-1.5 סנטימטר)
1 כפית סאקה יפני
חצי כף סויה
מעט סוכר
מעט מלח

להגשה:
כף סויה
כף חומץ
כף טחינה גולמית
חופן נבטים סיניים
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
שמן צ'ילי לפי הטעם
שומשום שחור לפי הטעם
מעט מלח

אופן הכנה:

1. מחממים את שמן השומשום במחבת ומטגנים את השום והג'ינג'ר הקצוצים על אש בינונית, עד שעולה ניחוח נעים.

2. מוסיפים למחבת את העוף ומקפיצים על אש גבוהה. מוסיפים את הסויה, הסוכר והטחינה, מערבים וטועמים עד שיהיה לטעמכם. מניחים בצד.

3. מכינים את הציר: מרטיבים את אצות הקומבו עם מטלית רטובה ושמים בסיר. מוסיפים לסיר את המים ומבשלים את האצות על אש קטנה במשך 20 דקות.

4. מוסיפים את כנפי העוף לסיר ומבשלים על אש בינונית. כשהציר עומד לרתוח, מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר הרכיבים. מקפים את הקצף שנוצר למעלה.

5. לאחר קיפוי הקצף, מסננים את האצות מהסיר ומבשלים במשך חצי שעה. מוציאים מהסיר גם את הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר ומבשלים חצי שעה נוספת.

6. מגישים: שמים בכל קערה את העוף הטחון, הסויה, החומץ, הטחינה והמלח. מוזגים את המרק ומעליו מפזרים נבטים, בצל ירוק קצוץ, צ'ילי ושומשום שחור.

*מתכון הנודלס של יוקה הוא סודי. אם ברצונכם להוסיף נודלס, קנו אטריות ראמן, הכינו אותן על פי הוראות היצרן והוסיפו לקערה לפני כל שאר המרכיבים. וכמובן אל תשכחו את הקובה. בתאבון. 

תודה מיוחדת ליאיר הללי וטינה חי ממסעדת מאמא סוהם, רחוב סלור 7, פתח תקווה. טלפון: 03-9315666.

תודה רבה ליוקה נקשימה-אבידן. להרשמה לסדנאות של יוקה להכנת אוכל יפני מסורתי וראמן כמו בסרטון לחצו על הקישור.

יוצר ומפיק ראשי: עומר בן סימון | מפיק שותף: עומר גפן | כתיבה: עומר בן סימון | במאים: עומר בן סימון ועומר גפן | הפקה: זהר נבו ושי עזרא | צילום וצבע: עמרי ברזילי | עריכה: אמיר ג'ורג'י | הפקת השלמות: יונתן סימלגור | עריכה מוזיקלית ועיצוב גרפי: עומר גפן | הקלטה: עמרי מורל | עריכת סאונד: שלומי אטיאס  | תודות נוספות: להקת כוכב אניס - עמיר רפאל, דניאל וזאנה, יונתן כהן ונמרוד תורתי ; נדב אבידן | שיר "יש לי רק מרק": מילים - עומר בן סימון;  שירה – עבס ; הפקה - כוכב אניס ועמרי מורל; הקלטה – אולפני גראז'; מיקס - עמרי מורל ; מקור - "לקנות לך יהלום" - אייל גולן, מילים - זאב נחמה, לחן - זאב נחמה ותמיר קליסקי  | תודה רבה למפעל הפיס על התמיכה