סביח ביתי

מבוסס על מתכון של נטע בירן

המצרכים (מנה אחת):
חציל
שמן זית
2 ביצים קשות
בצל
עגבנייה
חומוס (אפשר קנוי, אבל כזה שאין בו שמן מוסף)
2 כפות טחינה גדושות
פיתה
מעט פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. חותכים את החציל לפרוסות, מושחים במעט שמן זית ומסדרים על נייר אפייה. אופים בגריל עליון עד שהחצילים משחימים, הופכים ומביאים להשחמה גם מהצד השני.

2. פורסים את הביצים הקשות, הבצל והעגבנייה.

3. פותחים את הפיתה בזהירות ומורחים חומוס ביד רחבה.

4. מסדרים בפיתה שכבות של חציל, עגבנייה וביצה, וזולפים טחינה.

5. מפזרים מעט פטרוזיליה, וזוללים בכיף.

פיתה עם קציצות ירק

מבוסס על מתכון של אינס שילת ינאי

המרכיבים (2 מנות):
2 תפוחי אדמה, מבושלים, קלופים ומעוכים
2 קישואים, מגוררים דק וסחוטים מנוזלים
3 בצלים ירוקים, קצוצים
1 גזר, מגורר דק
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה
חצי כרובית, מבושלת ומרוסקת
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
3 כפות קמח תופח
תרסיס שמן זית, או שמן לטיגון חצי עמוק
2 פיתות
חומוס (אפשר קנוי, אבל כזה שאין בו שמן מוסף)
עגבניות קצוצות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל הירקות. מוסיפים את הביצה, המלח, הפלפל והקמח התופח, ומערבבים שוב.

2. אם רוצים לאפות - מרססים שמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים קציצות שטוחות מעט ומסדרים בתבנית. מרססים על כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות. אם רוצים לטגן - מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים.

3. מורחים את הפיתות בחומוס ומסדרים כמה קציצות. דוחסים פנימה עגבניות קצוצות (לא חובה), וזוללים.

קציצות ירק (צילום: Sea Wave, ShutterStock)
קציצות ירק. בתוך פיתה הן הופכות לארוחה | צילום: Sea Wave, ShutterStock

פיתה עם פלאפל בטטה

המרכיבים (ל-3 מנות):
2 בטטות בינוניות
כוס חומוס מושרה לילה ומבושל (או מקופסת שימורים)
כפית כמון
חופן פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)
מיץ מחצי לימון
כף קמח כוסמין/מלא/רגיל
כף שמן זית
כף שומשום
מלח
פלפל שחור
3 פיתות
ממרח חומוס (אפשר קנוי, אבל כזה שאין בו שמן מוסף)
כמה עלי חסה

פלאפל בטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פיתה עם חומוס ופלאפל בטטה. איך לא חשבנו על זה קודם? | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

אופן ההכנה: 

1. אופים את הבטטות (בשלמותן) עד לריכוך ומצננים מעט. מקלפים ומועכים במזלג.

2. מועכים קלות את החומוס עד שמתקבלים גרגירים גדולים.

3. מערבבים את החומוס והבטטות עם שאר החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.

4. מורחים את הפיתות בכמות נדיבה של חומוס, מכניסים כדורי פלאפל ומוסיפים חסה.

* אחלה הוציאו את כל השמן המוסף ממוצרי חומוס אחלה. התוצאה: יותר טחינה גולמית, יותר חומוס ויותר קרוב למקור - כמו שחומוס צריך להיות.