פרינגלס טורטייה

בזמן שאנחנו משכשכים פה בפרוביציה בין שלושה-ארבעה, גג חמישה, טעמים של פרינגלס, בעולם לא רק שנהנים ממגוון טעמים גדול בהרבה (ראו מיד) - גם מתרועעים עם סדרה אחרת לגמרי של פרינגלס, שאינם מבוססים כלל על צ'יפס תפוחי אדמה אלא בכלל על טורטיות. בסופר הרנדומלי שאנחנו ביקרנו בו בהולנד נתקלנו בטעמי צ'ילי, שמנת חמוצה ומלח רגיל, אבל יש לנו הרגשה שזה לא נגמר בזה. אגב, הפרינגלס הרגילים טעימים לנו פי אלף, אבל מה זה בכלל משנה.

פרינגלס האם אנד צ'יז (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
פרינגלס האם אנד צ'יז | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

פריגלס האם אנד צ'יז

אחד הטעמים הלא מוכרים של פריגלס שזכינו לטעום מעבר לים הוא האם אנד צ'יז, או בעברית - נקניק חזיר וגבינה. אנחנו יודעים, יש פה אישיו רציני עם כשרות, אז רק נספר לכם - כדי שאתם לא תצטרכו לחטוא - שמדובר באחלה טעם, שמזכיר נקניק (לאו דווקא חזיר) וגם גבינה, וכצפוי מעורר צמא גדול.

קיט קט סנסז (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קיט קט סנסז | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

קיט קט סנסז

גם עולם הקיט קט שנחשף בפנינו הותיר אותנו ירוקים מקנאה. אז אומנם האירופים עוד רחוקים שנות אור בקיטקטים מיוחדים מהיפנים, שאצלם באמת שמכינים קיט קט מכל דבר, אבל אריזת שלושת הטעמים האלה לגמרי עשתה לנו נעים (אגב, שמועות אומרות שאפשר להשיג אותה כאן אצלנו בדיוטי פרי).

בקופסה תמצאו אצבעות קיט קט עטופות בנפרד בשלושה טעמים שונים ובלתי מוכרים: דאבל שוקולד, קרמל מלוח ואגוזי לוז. בראשון, דאבל שוקולד, יש שכבה של שוקולד מריר מעל הוופל וגם שברים קטנים של קקאו, וזה טעים ושוקולדי בדיוק כמו שזה נשמע; בקרמל המלוח יש שכבה של קרמל רך וכמעט נוזלי, עם שברים של קרמל קריספי ומלוח. טעים לאללה, ולא רק לחובבי הקרמל; הטעם השלישי, אגוזי הלוז, ניחן בשכבה של קרם פרלין עם שברי אגוזים, וכמה שהטעמים הקודמים היו מוצלחים - זה אפילו מוצלח עוד יותר. כמו פסק זמן עם טעם עדין יותר של אגוזי לוז אמיתיים. לא נשקר אם נגיד שמדובר בשלוש הגרסאות הכי טעימות של קיט קט שטעמנו (לא כולל היפניות), ורכישת חובה בכל טיול עתידי שלנו.

קיט קט עוגת גבינה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קיט קט עוגת גבינה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

קיט קט צ'אנקי בטעם עוגת גבינה ניו יורק

האמת היא שאל הקיט קט הזה ניגשנו בציפיות נמוכות יחסית, אחרי שבעבר כבר התאכזבנו מכל מיני טעמים של גרסת הצ'אנקי. מבאס לומר שדי צדקנו, והחטיף הזה באמת נטול כל קשר לעוגת גבינה. הוא בעיקר מרגיש כמו קיט קט צ'אנקי רגיל שהוסיפו לו טעם מלאכותי של וניל.  בקיצור, לא התלהבנו בכלל (אבל אם מישהו נוסע שיביא לנו, שיהיה).

קיט קט חמאת בוטנים (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
קיט קט חמאת בוטנים | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

קיט קט חמאת בוטנים

עוד אחד אחרון, סתם כדי להוציא לכם את העיניים סופית. חמאת בוטנים בקיט קט!

m&ms קראנצ'י קרמל (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
m&ms קראנצ'י קרמל | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

mnms קראנצ'י קרמל

אנחנו מודים, ה-mnms האלה נותרו עבורנו בגדר הבטחה לא ממומשת. בטיילנו בהולנד ראינו עשרות מודעות פרסומת לטעם החדש הזה, בסופרים אפילו ראינו מדפים שמוקדשים רק לו - אבל הם תמיד היו ריקים, ולא משנה בכמה חנויות חיפשנו, לא הצלחנו למצוא את הממתק הזה גופו. מישהו טעם? ספרו לנו, בבקשה!

עוגיות פרינס כוכבים (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
עוגיות פרינס כוכבים | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

עוגיות פרינס כוכבים

אנחנו יודעים, גם למילקה יש עוגיות כאלה, ואותן אפשר למצוא בארץ, אבל אנחנו רוצים דווקא את אלה של פרינס, המותג שאצלנו מזוהה רק עם עוגיות סנדוויץ'. מה תעשו לנו?

מרשמלו ארוכים (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
מרשמלו ארוכים | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

מרשמלו מאורכים

יו, איך נדלקנו על המרשמלו האלה, שהם רגילים לגמרי למעט העובדה המדליקה שהם ארוכים ארוכים. כל אחד מהם מורכב משכבה צהובה ושכבה ורודה, ומתפרס לאורך כל החבילה כולה. וכן, זה גם טעים.

צ'יטוס טבעות (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
צ'יטוס טבעות | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

צ'יטוס טבעות בצל

החיבה שלנו לחטיפי צ'יטוס היא מרובת שנים, ואת טעם הבצל הזה עוד לא יצא לנו לפגוש. אז נגיד מיד שמדובר בחטיף טעים בטירוף, אבל אם ציפיתם לאיזשהו טעם של גבינה - היכונו לאכזבה. הטבעות האלה מזכירות במרקם את חטיפי כיפלי, והטעם מזכיר ביסלי בצל, רק מעט פחות אגרסיבי. הטבעת הראשונה ששמנו בפה הרגישה קצת מוזר, אבל אחרי השנייה כבר לא הצלחנו להפסיק.

פנטה מצו (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פנטה מצו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

פנטה מצו (פנטה תפוז עם שלוק של קולה)

מה קורה כשמערבבים פנטה עם נגיעה קלה של קולה? מקבלים את משקה המצו, שבשבילנו הוא חדש אבל מסתבר שבעולם כבר יש מי שעפים עליו. למרות שהפנטה פה היא העיקר, אנחנו חשנו שמדובר בכלל בקולה עם טעם קצת שונה. גם הצבע של המשקה נוטה לכיוון הקולה, רק בהיר מעט יותר, כאילו הקולה דוללה במעט מים. גם הריח לגמרי מזכיר קולה, ורק בטעם אפשר להרגיש את התפוזיות הקלה. בקיצור, סוג של קולה עם תוספת תפוז. אנחנו לא עפנו על הטעם, אבל עצם קיומו של המוצר הזה בהחלט מרגש עד מאוד.

ספרייט ליים וחמוציות (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
ספרייט ליים וחמוציות | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

ספרייט ליים וחמוציות

מודים, לא ניסינו את הטעם הזה, אבל הסקרנות רודפת אותנו מאותה שנייה שבה הצטלבו המבטים שלנו בסופר. ליים וחמוציות, מה יכול להיות רע בזה?

מסטיק מנטוס בטעם ליקריץ (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
מסטיק מנטוס בטעם ליקריץ | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

מסטיק מנטוס ליקריץ

אם אתם משונאי הליקריץ תשמרו את המבטים הנגעלים שלכם לעצמכם, ותנו לנו להמשיך ליהנות מהתגלית החדשה הזו. אז כן, מסתבר שבאירופה יש גם מנטוס ליקריץ (גם בגרסת הסוכריות, אגב), ושזה ממש ממש טעים. כבכל מסטיק שמכבד את עצמו - הטעם נשמר דקות ארוכות של לעיסה, וגם המרקם הוא לרוחנו - בדיוק כמו שצריך להיות.

מנטוס לימונדה (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
מנטוס לימונדה | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

מנטוס לימונדה

אל תטעו, הסיבה שהחפיסה שבתמונה חצי ריקה היא לא שנהנינו מהטעם החדש של מנטוס, אלא פשוט שהיא הייתה שם. מנטוס בטעם לימונדה התגלה כמנטוס שגרתי למדי, שמזכיר עד כדי זהות מוחלטת את הטעם הצהוב מחפיסות המנטוס המקוריות, שמאגדות כמה טעמים.

ממרח שטרופוופל (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
ממרח שטרופוופל | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

ממרח שטרופוופל

אי אפשר לחזור מהולנד בלי שקית קטנה (או ענקית) של עוגיות שטרופוופל - העוגייה הכי הולנדית שיש, שנראית כמו ופל עגול ופחוס וטעמה טעם קרמלי קצת מתובל. אז אנחנו הראינו לעולם מה זה, וחזרנו לא רק עם שקית עוגיות אלא גם עם קופסה של ממרח שמבוסס על העוגיות האלה, שהוא מאוד טעים ומגניב. על לחם זה קצת מצחיק (אבל לא יותר מפרוסה עם ממרח לוטוס), כי מי מורח עוגייה על לחם, אבל מי בכלל צריך לחם כשיש כפית.