הראשונים בכל שבלולייה שמכבדת את עצמה: שבלולי פיצה שאומנם לא מכינים ב-5 דקות (כן כן, אנחנו מצפים מכם להכין בצק שמרים פה) - אבל בתמורה יזכו אתכם בהילת כבוד שהשבלולים הקנויים יכולים רק לחלום עליה. למתכון: שבלולי פיצה שמרים

והנה אחד לאלה שרוצים להכין שבלולי פיצה אבל ממש לא מתכוונים להקדיש לזה חצי יום. למתכון: שבלולי פיצה מהירים

שבלולי פיצה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שבלולי פיצה, הגרסה המהירה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

והנה עוד אחד מהקלאסיים, שהוא יותר ממשפחת הבורקס: שבלול פילו אחד גדול, שבתוכו תערובת גבינות נחמדה שמכינים ממש שיש בבית. למתכון: שבלול פילו במילוי גבינות

שבלול פילו וגבינות ענק (צילום: שני בריל, mako אוכל)
שבלול פילו. ובפנים - מה שרוצים | צילום: שני בריל, mako אוכל

חפצים במשהו מתוק דווקא? את שבלולי הקינמון האלה מתקתקים מ-4 מרכיבים. למתכון: שבלולי קינמון פריכים

שבלולי קינמון, קיץ שמח במטבח (צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים)
שבלולי קינמון. 4 מרכיבים ודי | צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

ואם כבר יש לכם בצק עלים במקרר, הנה שבלולים מלוחים מצוינים ששווה לתקתק עם השאריות. למתכון: שבלולי בצק עלים מלוחים

שבלולי בצק עלים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
גבינות, בזיליקום וזיתים. שבלולי בצק עלים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מכינים בצק רגיל, מכינים בצק עם אבקה להכנת שוקו, מגלגלים אותם ביחד והופ - תראו איזה יופי יוצא. למתכון: עוגיות שבלול בשחור-לבן

עוגיות שבלול - בתבנית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
שבלולים בשחור-לבן | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עד כאן התקתוקים. עכשיו אנחנו מפנים את הבמה לשבלולי השמרים המתוקים, שמגיעים בשלל טעמים שאחד מהם יותר מגרה מהשני, בתבנית או בבודדים. דורשים השקעה אבל מחזירים אהבה.

למתכון: שבלולי שמרים שוקולד

שבלולי שמרים שוקולד מריר ושקדים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
שמרים ראשון: שוקולד מריר | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

למתכון: שבלולי שמרים קינמון

סינבון רול (צילום: sutsaiy, Shutterstock)
שמרים מספר 2: קינמון | צילום: sutsaiy, Shutterstock

למתכון: שבלולי שמרים חלבה

שושני שמרים שוקולד וחלבה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
שמרים מספר 3: חלבה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ושניים אחרונים: לחמים משובללים, אחד במילוי של תרד (מתכון של ארז קומרובסקי, לא סתם) והשני במלית פטריות. שבת שלום.

למתכון: חלת שבלול ממולאת

חלת שבלול ממולאת בתרד טורקי  (צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר)
חלה במילוי תרד של ארז קומרובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

למתכון: שבלול לחם עם פטריות

שבלול לחם ממולא פטריות (יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל)
ואחד אחרון: לחם שבלולי במילוי פטריות | יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל