ביום רביעי תפתח במושב חצבה שבערבה, תערוכה שנתית לפיתוחים חקלאיים. בה בין היתר תוכלו למצוא חצילים שנראים כמו פלפלים, קישואים שמזכירים עגבניות וגם זן חדש של דלעת שנראה כמו חבר מכוכב אחר. עוד בתערוכה - זן חדש של עגבניות צהובות עם מעט מאוד זרעים, תות שדה שבמקום על הקרקע תלוי באוויר, שעועית שמחליפה צבעים (סגולה על הענף, ירוקה בבישול) ופלפל מתוק מאורך ללא זרעים.

איילון גדיאל, מנהל מרכז הפיתוח לקח את הירקות החדשים אל דני, חברו השף הארגנטנאי, שיבדוק על הגריל את איכות הזנים החדשים. "לפלפלים יש הרבה בשר וכששמים אותם על המנגל הם מתבשלים מבפנים והופכים רכים יותר" פסק השף. אפשר לחתוך אותם ולהגיש אותם עם רוטב צ'ימיצ'ורי "שזה שילוב חבל על הזמן" על פי השף.

ולא רק ירקות ופירות - גם אורז כחול לבן שגדל על הרבה שמש ומעט מאוד מים מטפטפות מפתחים פה, דבר שיכול בסופו של דבר להוביל לפתרון בעיות הרעב בעולם.

אז על פתרון בעיית הרעב בעולם עוד מוקדם להכריז, וגם את הירקות והפירות שיצאו ממרכז הפיתוח בערבה ספק אם נראה בדוכנים בזמן הקרוב. כאן עוסקים בעיקר בניסויים - והדרך של הזנים החדשים בדרך אל הצלחת שלנו, כנראה עוד ארוכה.

>> מאסטר שף: המתכונים שהכי אהבתם השנה