מרק עוף (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לפעמים מרק הוא לא רק מרק | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אם יש מרק אחד שאנחנו מוכנים לקלוט בכל עת, ולא משנה מה המעלות בחוץ, הרי זה מרק עוף. כי בניגוד לשאר המרקים - שהם, אם לפשט, מים חמים עם תוספות ותבלינים - מרק עוף הוא הרבה מעבר לאוכל חם. הוא נחמה, הוא בית, אפילו נרחיק ונאמר, הוא אהבה - כי אין כמו קערת מרק עוף בזמן הנכון בשביל להוכיח אהבת אמת. 

אז אחרי שאמרנו את כל זה (ואנחנו עומדים מאחורי זה!), אנחנו מוכנים להודות שלפעמים גם לנו בא לשנות טיפה את מרק העוף הרגיל שלנו, זה שאנחנו מכינים כמו אמא שלנו, והיא כנראה כמו אמא שלה וכן הלאה. לא משהו רציני, חס וחלילה, אבל טוויסט אסייתי קטן, או תוספת לימונית, לפעמים יכולים לעשות לו ממש ממש טוב. תנסו! רק עשו טובה, להגיד "אני אוהב/ת אותך" תמשיכו להגיד עם המרק הקלאסי. 

והנה מדריך להכנת מרק עוף כהלכתו.