אם לא צפיתם באח הגדול אתמול, או מעולם לא נכחתם בחתונה בעשור האחרון, הכירו את מזרקת השוקולד – מכשיר שיגשים את כל החלומות השוקולדיים הרטובים שלכם. מפל אין סופי של שוקולד, הנשפך על גבי כמה קומות ובו טובלים פירות טריים, פיסות מרשמלו, בייגלה, אצבעות נקיות ובעצם, מה לא.

מזרקת שוקולד (צילום: nbehmans, Istock)
מזרקת שוקולד. אפשר גם אצבעות, אבל בחייאת שהיו נקיות | צילום: nbehmans, Istock

אחרי שיעל ואביבית "הודחו" מהבית, הועברו השתיים אל סוויטה הצמודה לבית האח הגדול, שם נהנו השתיים - חוץ מיקיצה טבעית, אלכוהול חופשי, ארוחות גורמה וצפייה נסתרת בחבריהם הדיירים – ממזרקת שוקולד זורמת תמיד, ששיכנה בתוכה רוב הזמן את האצבע של אביבית. באותו הזמן בצד השני של הבית, ממרח השוקולד שעל השיש נשם לרווחה.

קצת היסטוריה

מזרקת השוקולד הומצאה בתחילת שנות התשעים בקנדה, אך החלה לצבור פופולריות רק בתחילת שנות האלפיים, כאשר חברות קייטרינג רבות החלו להשתמש בה כחלק ממגוון הקינוחים שהציעו. במקור יועדה המזרקה לשימוש מסחרי, ועלתה מאות ואף אלפי דולרים, אבל כיום אפשר למצוא מזרקות שוקולד לשימוש ביתי בטווח מחירים של 300-700 שקלים, תלוי כמובן בגודל המזרקה שתרצו לשכן במטבח שלכם.

המזרקות במקור הציעו פונדו שוקולד נוזלי, אך בשימוש הביתי נפוץ יותר להשתמש בגאנאש שוקולד, אותו אפשר להכין מהמסת 350 גרם שוקולד מריר או חלב, עם מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל). התענוג הזה אמור להספיק לכשישה אנשים ויעלה לכם 2,235 קלוריות - לא כולל את מה שאתם בוחרים לטבול בשוקולד, וחלקי מספר האנשים שאוכלים, כמובן.

המזרקות ניתנות לרכישה ממספר ספקים ברחבי הארץ, וגם דרך משלוח מחו"ל.

>> ואם כבר שוקולד: איך מכינים עוגת שוקולד?
>> מתוקים שלי: פאי תפוחים ופקאנים