אפשר רק להוריד את הכובע בפני איתמר עמי על קבלת הפנים שארגן לקארין שניידרמן עם כניסתה לדירה שלו לטובת המגורים המשותפים: הוא פינה לה שני מדפים, הוריד את מושב האסלה, אבל השוס כמובן טמון בספגטי בולונז שכבר עמד מוכן ומזומן לדיירת החדשה. הרי רק בירח הדבש של "חתונה ממבט ראשון" היא סיפרה לו שהדרך אל הלב שלה עוברת דרך פסטה בולונז, אז איתמר הסיק את המסקנה הנדרשת והרים סירים לכבודה. לא רק קארין התרגשה מהמחווה הרומנטית, גם אנחנו היינו חייבים להבין איך מכינים את הבולונז שלו, והנה המתכון לפניכם. אגב, אם חריף לכם כמו לקארין, פתיתי הצ'ילי הם בגדר המלצה בלבד.

מרכיבים:
חבילת פסטה איכותית לבחירה, מומלץ ספגטי (אני משתמש במספר 4 או 5)
בצל גדול
2 ענפי סלרי
4 שיני שום
3 כפות שמן זית
חצי קילו בשר טחון טרי
800 גרם עגבניות מרוסקות
כף גדושה דבש (או כפית סוכר)
2-3 כפיות אורגנו
חצי כפית ראס אל חנות
פתיתי צ'ילי חריף (לא חובה)

הבולונז של איתמר  (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת12)
מריחים את הבולונז עד לפה | צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת12

אופן הכנה:

1. קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות ופורסים את השום.

2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.

3. מוסיפים למחבת את השום ונזהרים לא לשרוף אותו.

4. מוסיפים את הסלרי ואת הבשר הטחון ומפוררים את הבשר לפירורים גדולים יחסית בעזרת מזלג.

5. אחרי שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום זהוב-אפרפר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות והדבש ומערבבים.

6. מוסיפים את התבלינים היבשים, מערבבים ומעבירים לאש קטנה. מבשלים כ-40 דקות, כשמומלץ לטעום מדי פעם ולשפר תיבול לפי הצורך.

7. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

8. כשהבולונז מוכן, יוצקים אותו מעל הפסטה ומגישים. בתיאבון!

הבולונז של איתמר  (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת12)
בתאבון חמודים! | צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת12