הייתה תקופה שאני ובעלי ממש התמכרנו למלאכת הכנת פיצות. עשינו ניסויים בכל מיני בצקים ותוספות והצטיידנו בכל האביזרים הבסיסיים לחובבי פיצה - תבנית מחוררת, אבן שמוט, סכין מתגלגלת ומבטא איטלקי. הפיצות קצרו שבחים והפכו לשם דבר בין החברים שלנו. אני מביאה כאן את הגרסה למתחילים בעשיית הפיצות הביתיות.

פיצות אישיות דלות קלוריות (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פיצה אישית. גם למתחילים, גם לשומרים על המשקל | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המרכיבים (ל-2 מנות):
לבסיס הפיצה:
125 גרם קמח מלא
שליש כוס מים
רבע שקית שמרים טריים (12 גרם)
כף שמן זית
חצי כפית מלח

לרוטב הפיצה:
בצל
כפית שמן לטיגון
2 עגבניות
כף רסק עגבניות
שן שום כתושה
כפית סוכר
מלח
פלפל

מעל הפיצה:
גבינת מוצרלה 16%
פטריות טריות

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק: קמח, מים, שמרים, שמן ומלח. לשים היטב לפחות 10 דקות.

2. מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.

3. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם כפית שמן עד להזהבה.

4. חותכים את העגבניות לקובות קטנות ומוסיפים למחבת. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות. ניתן מדי פעם להוסיף מעט מים אם חסרים נוזלים.

5. כשהעגבניות רכות, מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים שום כתוש, סוכר, פלפל ומלח ומבשלים עוד 3-5 דקות.

6. כאשר הבצק תפח, מחלקים את הכמות ל-2 ומרדדים על משטח מקומח.

7. מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מורחים את הרוטב, מגררים מעל גבינת מוצרלה ומסדרים למעלה פטריות מסוגים שונים לבחירתכם.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות.

*תוספות ושינויים: אפשר להשתמש במוצרלה באפלו שעשירה מאוד בסידן ואפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל.

הנכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

>> בשבוע שעבר הכנו סלט אנטיפסטי דיאטטי
>> ארוחה ברבע שעה: סלט קינואה מתקתק
>> לכל המתכונים לראש השנה