באחת מתקופות המבחנים באוניברסיטה באו אליי שתי חברות ללמוד. זה היה אחד המבחנים הקשים ביותר בתואר, מבחן שבלי לימוד בצוות לא היינו שורדות אותו. מכיוון שבכל זאת, אי אפשר ללמוד על בטן ריקה, פינקתי אותן בארוחת צהריים מהירה ביותר, פשוטה, והכי חשוב מנצחת בטעמה.

עוף בחלב קוקוס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוף ברוטב חלב קוקוס ועשבי תיבול. נראה משמין אה? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף בחלב קוקוס עם אורז

המצרכים (ל-2 מנות):
2 ירכי עוף
בצל
2 כוסות אורז לבן מבושל

לרוטב:
5 שיני שום
שליש פחית חלב קוקוס
כמון
קינמון
זרעי כוסברה
חצי צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
מלח ופלפל
מעט צ'ילי יבש (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבצל ומסדרים בתחתית הסיר. מעליו מניחים את ירכי העוף.

2. טוחנים את מרכיבי הרוטב למחית חלקה, ושופכים על העוף.

3. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כחצי שעה. נועצים מזלג בעוף כדי לוודא שהוא רך ועשוי במרכזו.

4. מגישים עם אורז לבן מבושל (בלי כל תוספת, כי ברוטב יש את כל הטעמים שצריך).

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו סנדוויץ' פסטרמה מעורר קנאה
>> והנה סלט קוסקוס עם לימון כבוש, לצמחונים