הקינוח האהוב עליי מבית סבתא היה תפוחי עץ אפויים במילוי אגוזים וצימוקים. בזמן האפייה, גם אחרי שמקפידים לעטוף את התפוחים היטב בנייר הכסף, ניגרים בתבנית מיצים טעימים להפליא שאסור בשום אופן לוותר עליהם. אצל סבתא היינו אוכלים את התפוח החם ללא הגלידה, אבל זה בהחלט שדרוג של המנה. בני הצלם ממש התאמץ להוציא לברווזון המכוער הזה תמונה מחמיאה, אבל בלי להיות משוחדת – זה טעים אפילו יותר מסופלה.

תפוחי עץ אפויים עם גלידת וניל הברווזון המכוער (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תפוחי עץ אפויים עם גלידת וניל. ברווזון מכוער, אבל טעים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים (ל-2 מנות):
2 תפוחי עץ ירוקים גדולים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
כף צימוקים לבנים
רבע כפית קינמון
4 מחטי ציפורן
2 כפיות דבש
גלידת וניל, להגשה

אופן הכנה:

1. מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת סכין או כלי ייעודי.

2. חותכים שני ריבועים של רדיד אלומיניום בגודל כ-20X20 ס"מ. מניחים כל תפוח במרכזו של ריבוע.

3. מערבבים את אגוזי המלך הקצוצים, הצימוקים, הקינמון והציפורן וממלאים את ליבת התפוח בתערובת.

4. מוזגים מלמעלה דבש, ועוטפים את התפוחים הממולאים בריבועי נייר האלומיניום.

5. מניחים את התפוחים בתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות, או עד שהתפוחים רכים (אפשר לנעוץ סכין ולבדוק). עד כאן המנה שווה כ-250 קלוריות. אפשר לשדרג עם כף גלידת וניל דלת שומן בעוד כ-40 קלוריות, או בכף גלידת וניל שמנת בכ-80 קלוריות.

* זהירות: כשפותחים את עטיפת רדיד האלומיניום יוצאים אדים חמים מאוד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

>> בשבוע שעבר הכנו קבבוני דגים לחג
>> פנקייק תפוחים וקינמון לבוקר החג