ממש אבל ממש רציתי להכניס לפינת המתכונים שלי פסטה בולונז. אבל כל פעם שניסיתי לחשב את כמות הקלוריות למנה נתקלתי בתוצאה שחרגה מהמכסה המותרת. לא משנה כמה מניפולציות עשיתי על המתכון, המספרים לא השתנו. בסוף החלטתי לנסות את מתכון הבולונז עם בשר הודו והתוצאה הפתיעה לטובה. בעלי הגיע לעבודה עם המנה הנסיונית ואחד מחבריו למשרד שאל "איפה הוא קונה כזה" כי זה נראה טעים.

פסטה בולונז הודו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה בולונז הודו. לא נופלת מבולונז מבקר | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל- 3 מנות):
נתח ירך הודו טחון (כ-400 גרם)
2 גזרים קלופים
בצל יבש
2 עגבניות גדולות בשלות
כף שמן לטיגון
3 שיני שום קצוצות
4 כפות רכז עגבניות
כוס יין אדום יבש
פלפל ומלח
כ-200 גרם פסטה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הגזר, הבצל והעגבניות לקוביות קטנות.

2. בסיר מטגנים את הבשר הטחון עם השמן, ומפוררים את הבשר עם כף תוך כדי טיגון.

3. מוסיפים את הירקות הקצוצים והשום לסיר, מוסיפים רכז עגבניות , יין, פלפל ומלח.

4. מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים, כעשרים דקות. אחר כך אפשר לפתוח את הסיר ולבשל עוד קצת עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. אני ממליצה למנה הזו פסטה מסוג טליאטלה (שטוחה ורחבה). הכלל בפסטה הוא שקודם מכינים את הרוטב ורק בסוף את הפסטה. הכמות אחרי בישול היא כ-3 כוסות.

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול פינוקים
>> תבשביל ירקות וחומוס עם קוסקוס צמחוני