יש את המאכלים האלה, שכל מי שמנסה לשמור על המשקל יודע שהוא אמור להתרחק מהם כמו מאש. נהוג לחשוב על סביח כעל אחד מהם, אבל אתם יודעים מה? יכול להיות שאנחנו סתם עושים לו עוול. אם תכינו אותו כמו שצריך, בלי טיגונים מיותרים, ותסתפקו בחצי מנה (זה משביע, תאמינו לי) - אתם לגמרי יכולים לשלב סביח בדיאטה שלכם. אז קבלו מתכון משופר, והבונוס: חסכנו לכם את הצרבת שאחרי.

סביח (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
סביח. לא חייב להיות כזה משמין | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המצרכים (ל-2 מנות):
חציל
כף שמן זית
2 ביצים קשות
בצל
עגבנייה
2 כפות טחינה גדושות
פיתה
מעט פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. חותכים את החציל לפרוסות, מושחים במעט שמן זית ומסדרים על נייר אפייה. אופים בגריל עליון עד שהחצילים משחימים, הופכים ומביאים להשחמה גם מהצד השני.

2. פורסים את הביצים הקשות, הבצל והעגבנייה.

3. מסדרים בכל חצי פיתה שכבות של חציל, עגבנייה וביצה, וזולפים טחינה.

4. מפזרים מעט פטרוזיליה, וזוללים בכיף.

* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בחלב קוקוס ועשבי תיבול
>> לא שאנחנו רוצים להלחיץ, אבל אתם לא חושבים שהגיע הזמן להתחיל לחשוב על ראש השנה?