"נטע, מה את חושבת לעצמך", שאלתי את עצמי יום אחד. "נראה לך שכולם אוהבים כמוך לבלות במטבח את מיטב הדקות הפנויות שיש להם ביום? תמצאי מתכון בריא ומאוזן לאנשים עסוקים, שמפנים מזמנם היקר לקרוא שורות אלה". אז הלכתי לאחותי שהיא אחת העסוקות בסביבתי ושאלתי בעצתה. כך צמח לו המתכון הבא, שלא יבייש אף מסעדה. האורז המלא דורש מעט יותר זמן בישול, אבל הוא משתלם מבחינה קלורית והבונוס הוא שזה יותר משביע. וכל זאת במחיר השווה לכל נפש של 500 קלוריות חדשות.

סלמון על מצע של שעועית ירוקה ואורז מלא (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
סלמון על מצע של שעועית ירוקה ואורז מלא. גם לעסוקים | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המרכיבים (ל-2 מנות):
200 גרם פילה סלמון
1 כוס אורז מלא
שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
1/2 כפית שמן שומשום
תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז חצי שעה במים, ומבשלים כמו אורז רגיל - 2 כוסות מים לכל כוס אורז, על אש קטנה בסיר מכוסה כ-20-30 דקות.

2. מטגנים במחבת טפלון משומנת עם תרסיס שמן את נתח הסלמון כ-7 דקות מצד אחד, ועוד 3 דקות מהצד השני. בודקים שהמרכז עשוי ומורידים מהאש.

3. מטגנים מעט את השעועית הירוקה במחבת על אש בינונית, עד שהיא מתרככת. מוסיפים חצי כפית שמן שומשום, מגביהים את הלהבה לשתי דקות נוספות ומסירים מן האש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

>> בשבוע שעבר הכנו שקשוקה קלה
>> ארוחה בשעה: תחתיות ארטישוק ממולאות