נתחי דלעת צלויים באריסה מתוקה

1 ק"ג דלעת קלופה
אריסה מתוקה קנויה

אופן ההכנה:

1. חותכים את הדלעת ל-4 מלבנים שווים בגודלם (שיקבלו צורה מרשימה כמו נתח בשר או דג סלמון).

2. מניחים בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-4-6 דקות (עד ריכוך).

3. מחממים מחבת. מניחים את הנתחים במחבת ומורחים אותם באריסה. צולים את הנתחים מכל ארבעת הצדדים עד שמקבלים הזהבה יפה.

בואו לבקר אותנו בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב

קוסקוס ירוק

1 צרור כוסברה
3 כפות שמן זית
1 כוס קוסקוס מהיר הכנה
מלח ופלפל
כוס מים

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון טוחנים את הכוסברה ושמן זית עד ליצירת פסטו חלק.

2. מערבבים היטב את הפסטו עם הקוסקוס, ממליחים ומפלפלים.

3. מוסיפים את המים ומניחים מכוסה כ-10 דקות.

4. מפוררים במזלג לפני ההגשה.

עוד באוכל טוב:

פרק 1 (צילום: מתוך במהירות הברק, שידורי קשת)
תיק תק ויש לכם יופי של ארוחה צמחונית | צילום: מתוך במהירות הברק, שידורי קשת

תבשיל שעועית שחורה ובהרט

שמן זית
4 גבעולי בצל ירוק
שן שום
חצי פלפל צ'ילי
חצי קופסה של עגבניות קלופות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 קופסאות של שעועית שחורה מבושלת
2 כפות סויה
מלח, פלפל שחור ובהרט לתיבול

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת. 

2. קוצצים את החלק הלבן של הבצל ומוסיפים, כותשים פנימה שן שום אחת וחצי צ'ילי. מוסיפים את העגבניות הקלופות ורסק עגבניות ומערבבים.

3. מוסיפים את השעועית השחורה והסויה.

4. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. 

עוד באוכל טוב:

מתכון מעולה לעוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו יורק
שדרוג לחג: סקונס גבינת שמנת עזים
לחם קוטג' וזיתים ועוד 2 מתכונים הורסים של ארז קומרובסקי

סלט פופאי

2 שורשי סלרי בינוניים, צעירים, טריים ולא סיביים
2 גבעולי בצל ירוק
חתיכה קטנה של שורש חזרת (תלוי כמה חריף אוהבים)
לימון
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל לבן לתיבול
מכל שמנת 27%
עלי שמיר לקישוט

אופן ההכנה:

1. קולפים 2 שורשי סלרי ומגרדים על פומפיה דקה.

2. קוצצים דק 2 גבעולי בצל ירוק. 

3. מגרדים שורש חזרת (כמה שאוהבים חריף).

4. מתבלים במיץ מחצי לימון, שמן זית ומלח ופלפל לבן לפי הטעם.

5. מערבבים הכל בקערה ומניחים בצד. 

6. בקערה נפרדת, טורפים את השמנת (מביאים אותה למצב קרם), מוסיפים את הסלט לקערה ומערבבים יחד. 

>> בפעם שעברה הכנו ארוחה אסייתית לכל המשפחה