אוסובוקו עוף

המרכיבים:
6 שוקי עוף, ללא החלק התחתון של העצם, פרוסות ל-2
כוס קמח (לציפוי העוף)
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 גזרים, שטופים ולא קלופים
2 עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן לבישול, החלק הירוק לקישוט)
2 גבעולי סלרי אמריקאי
2 שיני שום, פרוסות
בקבוק בירה בהירה לטעמכם (חצי ליטר)

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת על אש גדולה.

2. מניחים נייר פרגמנט גדול על קרש עץ ועליו מניחים את הפולקונים (הפולקעס הקטנים).

3. מפזרים על הפולקונים קמח ומתבלים במלח ופלפל. מנערים את נייר האפייה מצד לצד לציפוי מושלם.

4. מוזגים שמן זית למחבת ומוסיפים את הפולקונים.

5. פורסים את הגזרים לפרוסות, מוסיפים למחבת והופכים את הפולקונים.

6. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים למחבת.

7. קוצצים את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת גבעולי הסלרי גס (2 ס"מ), ומוסיפים למחבת.

8. מוסיפים גם את השום ומערבבים הכל בכף עץ.

9. מוסיפים שני שליש בקבוק בירה תוך כדי גירוד של המשקעים מתחתית המחבת, ומתבלים שוב במלח ופלפל.

10. מכסים את המחבת ומבשלים 8-10 דקות – עדיין על להבה גבוהה.

11. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.

אוסובוקו עוף (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
אוסובוקו עוף. או בשפת העם: פולקונים | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

פתיתים קלאסיים

המרכיבים:
3 כפות שמן זית
חבילת פתיתים (250 גרם)
בצל לבן, קצוץ
מלח
פלפל שחור
שן שום, כתושה

אופן הכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש גבוהה עד שמשחים (כ-3 דקות).

3. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים טיגון נוסף.

4. מוסיפים את השום ומים ביחס של 1:1 לפתיתים.

5. מבשלים לפי הוראות היצרן.

פתיתים קלאסיים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פתיתים עם בצל מטוגן. כמו שאנחנו אוהבים | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

קסטה שְטְרוּפְּוַופֶל משפחתית פתוחה

המרכיבים:
3 אגסים, קלופים ומגולענים
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס מים
קליפה מגוררת מלימון אחד
כפית ג'ינג'ר קצוץ
8 ואפלים הולנדים (שטרופוופל)
4 כדורי גלידת קרמל מלוח
4 כדורי גלידת קרמל וניל
להגשה: שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה:

1. מכינים סירופ: מבשלים את המים עם הסוכר במחבת, תוך ערבוב, 5 דקות אחרי רתיחה.

2. מוסיפים את קליפת הלימון והג'ינג'ר.

3. חותכים את האגסים ל-6 פלחים ומוסיפים למחבת.

4. ממש לפני ההגשה: מניחים ופל כתחתית, עליו כדור גלידת קרמל, עליה עוד ופל, עליו כדור גלידת וניל ולבסוף אגסים. אל תפחדו שהמגדל יקרוס, זה הכי כיף שהוא נופל.

5. מוזגים מהסירופ ומגררים למעלה שוקולד מריר.

קסטה שטרופוואפל משפחתית פתוחה (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
קסטה שְטְרוּפְּוַופֶל. מתפרק לכם? זה כל הכיף! | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> בפעם שעברה הכנו ארוחת דגים