אורז לבן ולימון פרסי

המרכיבים:
כף שמן זית
שן שום
לימון פרסי שחור
מאג גדול של אורז יסמין
כפית מלח
2 מאגים עם מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר. מועכים את שן השום ומוסיפים לסיר. חוצים את הלימון הפרסי ומוסיפים. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים מעט.

2. מוסיפים את המים הרותחים. מכסים במגבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

במהירות הברק - אורז פרסי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
אורז עם לימון פרסי ושום. עדין וטעים | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

תבשיל עוף בקארי אדום

המרכיבים:
3 חזות עוף פרוסים לרצועות של 2 ס"מ לרוחב
חצי פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס 
כף סוכר לבן
3 כפות רוטב דגים
3 כפות סויה
קורט מלח
3 כפות ממרח קארי אדום
200 גרם נצרי במבוק (בוואקום), פרוסים לפרוסות של 1 ס"מ
כוס מים חמים
10 עלי כפיר ליים

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עמוקה. צולים את העוף לכמה שניות לסגירה ומוציאים לקערה נפרדת. שופכים למחבת את חלב הקוקוס, הסוכר, רוטב הדגים, רוטב הסויה, המלח והקארי האדום. מערבבים ומביאים לרתיחה.

2. בינתיים חותכים את נצרי הבמבוק לקוביות ומוסיפים פנימה. מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבבים.

3. מוסיפים את נתחי חזה העוף, מפזרים עלי כפיר ליים, מכסים ומבשלים רבע שעה נוספת.

במהירות הברק - עוף בקארי אדום (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
עוף בקארי אדום. חריף רק קצת | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט שורשים

המרכיבים: 
3 גזרים צבעוניים, קלופים
2 קולרבי
שורש סלרי
כף ג'ינג'ר קצוץ
שן שום, כתושה
צ'ילי אדום, קצוץ דק
3 כפות סויה
2 כפות רוטב דגים
מיץ מ-2-3 ליים או לימון אחד
2 כפיות שמן שומשום
פלפל שחור גרוס
כף זרעי כוסברה, קלויים וכתושים
3 כפות שומשום, קלוי
חבילת כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הירקות במעבד מזון עם דיסק ז'וליינים דקים, ומעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בידיים.

3. נותנים לסלט לעמוד כ-10 דקות מחוץ למקרר. טועמים ומתקנים תיבול.

במהירות הברק - סלט שורשים תאילנדי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סלט שורשים עם המון צבע וטעם | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

קינוח חלב קוקוס ממותק ופירות העונה

המרכיבים:
800 גרם פירות העונה מעורבים
ג'ינג'ר
חצי לימון
כף סוכר
פחית (400 גרם) קרם קוקוס
מכל (200 מ"ל) יוגורט כבשים
שפופרת חלב ממותק
קרח
כמה עלי נענע קטנים לקישוט

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

2. קוצצים את הג'ינג'ר ומוסיפים אותו יחד עם הלימון והסוכר. מערבבים.

3. בקערה נוספת מערבבים את חלב הקוקוס, היוגורט והחלב הממותק בעזרת מטרפה קטנה.

4. כותשים את הקרח דק ומסדרים בכוסות: קרח כתוש, סלט פירות ומלמעלה חלב. מניחים מעט עלי נענע קטנים לקישוט ומגישים.

במהירות הברק - קינוח חלב קוקוס ופירות (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
קינוח חלב קוקוס ופירות. איזה סיום כייפי | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> בשבוע שעבר הכנו ארוחה איטלקית משפחתית בקלי קלות