ירקות צלויים

המרכיבים:
בצל
2 שומרים
ראש שום
2 ענפים של עגבניות שרי
4 פלפלים ירוקים חריפים
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור
עלי רוזמרין ותימין טריים, לתיבול

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבצל עם הקליפה ל-6 פלחים.

2. פורסים את השומרים לפרוסות אורכיות בעובי 1 ס"מ.

3. חוצים את ראש השום לרוחבו.

4. מניחים את כל הירקות על תבנית הצלייה.

5. מזלפים על הכל שמן זית ומתבלים במלח אטלנטי ופלפל שחור.

6. מפזרים רוזמרין ותימין ומכניסים למרכז התנור בתוכנית גריל טורבו על 220 מעלות. צולים 15-20 דקות.

ירקות צלויים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
ירקות צלויים. פתיחה מוצלחת לכל ארוחה | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

רושטי

המרכיבים:
150 גרם שומן אווז
3 תפוחי אדמה מסוג בלו בל
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט 

אופן ההכנה:

1.ממיסים את שומן האווז במחבת על אש בינונית.

2.מגררים את תפוחי האדמה במגררת הגסה של מעבד המזון.

3.מעבירים את תפוחי האדמה למסננת גדולה וסוחטים היטב.

4.מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.

5.מעבירים למחבת עם שומן האווז ומהדקים את תפוחי האדמה היטב.

6.מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים-מטגנים כ-7 דקות.

7. הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לבישול מהצד השני, ל-7 דקות נוספות.

מעורב ירושלמי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
מעורב ירושלמי. הכי אסלי שיש | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

מעורב ירושלמי

המרכיבים:
שמן זית לטיגון
2 בצלים לבנים
200 גרם פרגיות עוף נקיות, חתוכות לקוביות של ס"מ וחצי
200 גרם לבבות עוף נקיים
200 גרם טחול עוף נקי
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית פלפל אנגלי טחון
5 עגבניות בשלות 

אופן ההכנה:

1. מלהיטים מחבת צלייה כבדה ומוסיפים מעט שמן זית.

2. קולפים את הבצלים, פורסים לרצועות בעובי חצי ס"מ וצולים במחבת.

3. מוסיפים למחבת את הפרגיות, הלבבות והטחולים.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור ושאר התבלינים, וסוחטים פנימה את העגבניות.

סלט ירוק מרענן (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
בצל סגול, עגבניות שרי. הכי מרענן | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט ירקות מרענן

המרכיבים:
חצי קילו עגבניות שרי, חצויות
בצל סגול, קצוץ דק
חופן עלי כוסברה טרייה, קצוצים גס
חצי פלפל צ'ילי, קצוץ
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הירקות ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.

2. מערבבים ומגישים. 

>> אתמול תקתקנו ארוחה יומיומית לכל המשפחה