נתחי שייטל ב-5 תבלינים

המרכיבים:
800 גרם שייטל, חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ
2 שיני שום
צ'ילי אדום
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף תערובת 5 תבלינים (תערובת תיבול סינית)
כפית שמן שומשום
רבע כוס רוטב סויה
3 כפות סאקה
מעט שמן זית
בצל גדול
בצל ירוק

אופן ההכנה:

1. פורסים את השום והצ'ילי לרצועות דקות.
2. מכינים את המרינדה: מערבבים את תערובת 5 התבלינים, שמן השומשום, הסויה והסאקה ומוסיפים את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר.
3. משרים את הנתחים במרינדה 10 דקות.
4. משמנים ווק חמה מאוד בשמן זית.
5. חותכים את הבצל לרבעים ומפרידים לעלים, וקוצצים בצל ירוק גס.
6. מסננים את הבשר מהמרינדה.
7. מקפיצים את הבצל הלבן בווק, מערבבים ומוסיפים את נתחי הבשר על דופנות הווק.
8. אחרי 2 דקות הופכים את הנתחים.
9. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים.

נתחי שייטל ב 5 תבלינים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
נתחי שייטל בתערובת 5 תבלינים. להקפיץ ולהגיש | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

בורגול עם עגבניות

המרכיבים:
מעט שמן זית
שן שום
2 כוסות בורגול גס
3 כוסות מים רותחים
מלח
2 עגבניות, חתוכות לקוביות

אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר, מועכים את שן השום ומוסיפים.
2. מוסיפים את הבורגול ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את המים, המלח והעגבניות.
4. מערבבים, מכסים את הסיר במגבת ומניחים ל-15 דקות.

בורגול עם עגבניות (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
בורגול עם עגבניות. מהיר מהיר | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט עלים ירוקים ארומטי עם קשיו ומייפל

המרכיבים:

100 גרם קשיו מומלחים קלויים
2 לבבות של סלרי אמריקאי
חצי כוס עלי נענע
2 צרורות עלי כוסברה
חצי כוס עלי בזיליקום
4 גבעולי בצל ירוק
צ'ילי אדום טרי
כף מייפל
שמן זית
חצי כפית שמן שומשום
לימון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת וקולים קלות את הקשיו.
2. קוצצים גס את כל העלים ומעבירים לקערה.
3. קוצצים את הצ'ילי ומוסיפים.
4. מזלפים מייפל למחבת ומקרמלים את הקשיו.
5. מוסיפים את הקשיו הקלויים לקערה, מתבלים ומערבבים.

סלט פירות טרופי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סלט פירות טרופי. כדורים כדורים | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט פירות טרופי

המרכיבים:
קופסת ליצ'י משומר
מלון כתום קטן
אבטיח קטן
3 פסיפלורות
כמה עלי נענע
ג'ינג'ר
לימון
חצי ליים

אופן ההכנה:
1. מסננים את הליצ'י ושומרים מעט מהמים לתיבול הסלט.
2. חוצים מלון ואבטיח ומוציאים כדורים עם כף פריזיאן.
3. חוצים את הפסיפלורות וסוחטים לקערה.
4. קורעים עלי נענע ומפזרים
5. מגררים מעט ג'ינג'ר וגרידת לימון וסוחטים חצי ליים.
6. מערבבים היטב ומניחים במקרר לאיחוד טעמים וצינון.

>> בפרק הקודם הכנו ארוחת שחיתות