שוקי מרק עוף צלויות במייפל, צ'ילי ושום עם פרוסות שומר

המרכיבים:
8 שוקי עוף שנותרו מהמרק
2 ראשי שומר, שטופים וחתוכים לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
5 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 שן שום, כתושה
מלח
פלפל שחור
צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את שוקי העוף הקרות על עורן בכלי חרס.

2. מוסיפים פנימה את פרוסות השומר.

3. מתבלים בשמן הזית, המייפל, שן השום, המלח, הפלפל השחור והצ'ילי.

4. מכניסים לתנור על מצב טורבו במקסימום מעלות למשך 20 דקות. מוציאים ומגישים.

שוקי מרק עוף צלויות במייפל,צ'ילי ושום עם פרוסות שומר (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
שאריות מרק שהופכות לארוחה. שוקי עוף במייפל | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

אורז מטוגן עם פרחי כרובית, שעועית ירוקה, בצל ירוק וציר עוף

המרכיבים: 
3 כוסות אורז מוכן וקר מהמקרר
חצי פרח כרובית
חופן שעועית ירוקה
3 גבעולי בצל ירוק
5 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית צ'ילי אדום, פרוס
מלח
פלפל שחור
1 שן שום, כתושה
כפית שמן שומשום
שליש כוס מרק עוף

 אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת ווק תחת הלהבה הכי גדולה בכיריים.

2. חותכים את פרח הכרובית לפרחים קטנים.

3. חותכים גס את מקלות השעועית הירוקה והחלק הלבן של גבעולי הבצל ירוק.

4. מוסיפים 3 כפות שמן זית לווק הלוהט, ומיד לאחר מכן את הירקות לדקה של טיגון וערבוב.

5. מזיזים את הירקות הצידה בווק, מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות  ו-4 כפות הגשה גדולות של האורז.

6. מקפיצים היטב עד לטיגון מלא של האורז.

7. מתבלים בסויה, התבלינים ושמן השומשום.

8. מוסיפים את ציר המרק, מערבבים היטב עד שהאורז סופח את הנוזלים ומגישים.

אורז מטוגן עם פרחי כרובית, שעועית ירוקה, בצל ירוק  (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
נשאר לכם אורז? אין בעיה בכלל | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

פרנץ' טוסט תפוז עם מרק משמשים ושמנת חמוצה

המרכיבים:
חצי עוגת תפוזים בחושה שהתייבשה
50 גרם חמאה
אבקת סוכר (כף לכל פרוסה)
קופסת משמשים/אפרסקים משומרים
מעט מיץ לימון סחוט
מים קרים
1 מקל וניל
2-3 כפות ליקר אמרטו
1 גביע שמנת חמוצה 27% 

 אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים את החמאה.

2. פורסים את העוגה ל-4 פרוסות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים על נייר אפיה.

3. מצפים את העוגות עם מברשת במעט מהחמאה המומסת.

4. מפזרים על צד אחד של פרוסות העוגה המון אבקת סוכר ומניחים את הפרוסה עם הצד המסוכר על המחבת.

5. מפזרים אבקת סוכר על הצד השני.

6. פותחים את קופסת שימורי המשמשים ושופכים חצי כוס מהנוזלים לקערה.

7. סוחטים פנימה מעט לימון ומוסיפים רבע כוס מים קרים לדילול המתיקות.

8. מוזגים את הנוזלים לתוך תבנית מלבנית עם שוליים נמוכים (עד לגובה 1 ס"מ).

9. הופכים את פרוסות העוגה לטיגון מהצד השני.

10. מעבירים את הפרוסות המטוגנות את תוך התבנית.

11. מניחים על הפרוסות את חצאי המשמשים המשומרים.

12. פותחים את קופסת השמנת, שופכים את הנוזלים ומערבבים היטב עם כפית.

13. מניחים 2 כפיות שמנת חמוצה על כל פרוסת עוגה (מעל המשמשים) ומגישים.

פרנץ' טוסט תפוז עם מרק משמשים ושמנת חמוצה (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פרנץ' טוסו קצת אחרת | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

>> בשבוע שעבר טיילנו בין וינה לירושלים עם סכו"ם וצלחות