כנאפה אטריות וגבינת עזים

המרכיבים:
אטריות למרק דקיקות
3 חבילות גבינה 5% במרקם שמנת
גליל גבינת עזים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות 3 דקות במי מלח.
2. מערבבים את הגבינות בקערה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3. ממיסים חצי מכמות החמאה במחבת. מסננים את האטריות, שוטפים במים קרים ולוחצים היטב להוצאת שאריות הנוזלים.
4. מסדרים שכבה של אטריות במחבת ומפזרים מעליה את תערובת הגבינות. מכסים בשכבה נוספת של אטריות.
5. מבשלים 7 דקות והופכים על צלחת משומנת בשמן זית.
6. מוסיפים את שאר החמאה למחבת ומחליקים את הכנאפה חזרה פנימה ל-7 דקות צלייה מהצד השני.

כנאפה איטריות ביצים וגבינת עיזים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
כנאפה אטריות. אטריות למרק, גבינות וחמאה | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

עגבניות וחצילים צלויים עם בזיליקום

המרכיבים:
חציל אחד צר וארוך
4 עגבניות מגי בקוטר החציל
מלח
שמן זית
2 שיני שום, פרוסות
כמה עלי בזיליקום
חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת על האש. פורסים את החציל והעגבנייה לפרוסות של 2 ס"מ. משאירים את ראש העגבנייה עם החיבור לגבעול. ממליחים.
2. מוסיפים מעט שמן זית למחבת וצולים את הירקות 4 דקות מכל צד. מוסיפים את השום 2 דקות לפני שהכל מוכן.
3. מרכיבים חזרה את העגבניות וביניהן פרוסות חציל ועלי בזיליקום עם שיפוד.
4. מניחים על צלחת הגשה ומתבלים בבלסמי מתוק.

עגבניות וחצילים צלויים עם בזיליקום (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
עגבניות וחצילים צלויים. בונים מגדלים | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

פונדנט שוקולד מהיר

המרכיבים:
150 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
4 ביצים גודל L
3 כפות סוכר
2 כפות גדושות קמח
גביע מעדן שוקולד עשיר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות בטורבו.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו.
3. מערבבים קלות ביצים וסוכר.
4. מוסיפים את הקמח ומעדן השוקולד לתערובת השוקולד, ואז מוסיפים את הביצים והסוכר.
5. מערבבים קלות לתערובת אחידה.
6. מוזגים לכלים אישיים ואופים כ-6-7 דקות.

פונדנט שוקולד מהיר (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פונדנט שוקולד מהיר. לא תאמינו מה יש בפנים | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> בפרק הקודם הכנו ארוחה חלבית