מנה שחוגגת את תחילת עונת ההדרים, ומשלבת אותם עם חריפות מפנקת על בשר לוהט.

קבבונים ברוטב הדרים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
קבבונים על אורז. גורמה בפחות מחצי שעה | צילום: עמרי אנדרס צורף

קבבונים ברוטב הדרים

זמן הכנה: 20 דקות
מחיר: 15 שקל

המצרכים:
250 גרם בשר בקר טחון
מלח ופלפל
1 כף מים
3 כפות שמן לטיגון

לרוטב:
1 תפוז
1/2 לימון
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3 כפות סוכר
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:

1. לשים את הבשר עם המלח, הפלפל וכף המים במשך דקה או שתיים, ויוצרים כדורים קטנים. מעבירים למקרר ל-10 דקות.

2. בינתיים סוחטים לתוך סיר קטן את מיצי ההדרים ומרתיחים בסיר קטן ביחד עם צ'ילי וסוכר.

3. לאחר הרתיחה מוציאים מעט נוזלים מהסיר לכוס ומערבבים עם הקורנפלור.

4. מעבים את הרוטב עם הקורנפלור ומבשלים על אש קטנה חמש דקות נוספות.

5. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבונים 2 דקות מכל צד.

6. מגישים על אורז, פירה או ירקות מאודים, עם הרוטב בכלי קטן לטבילה.

>> בשבוע שעבר תקתקנו בליני
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים