רוטב בלסמי (צילום: istockphoto)
משדרג כל מנה. חומץ בלסמי | צילום: istockphoto

בימי שישי, כקדירה מתבשלת על הכיריים וירקות שורש נאפים להם בתנור, הריח הנפלא מתפשט בבית, הבטן מתחילה לקרקר וקשה להתאפק עד ארוחת הערב. אז נכון שאפשר להכין כריך של טעימות מהארוחה העתידית, אבל אם לא רוצים להסתבך עם אחראי המטבח יש פתרון הרבה יותר בטוח. רוכשים מבעוד מועד חזה עוף קטן וטרי, מערבבים יחד כמה מרכיבים שיש בכל ארון תבלינים, מבשלים בזריזות ומקבלים ארוחה מקורית במחיר מצחיק.

חשוב מאוד לכסות את המחבת, זה שומר על עסיסיות הבשר ומוודא שבסוף התהליך ייווצר רוטב נהדר שכיף לנגב עם לחם. מנה קלה אך משביעה, שמתאימה גם לימי חול עצלים.

חזה עוף קייג'ון

זמן הכנה: 5 דקות עבודה, 10 דקות על האש.
רשימת קניות: חזה עוף, חומץ בלסמי.
כמה עולה: 21 ₪ אם קונים חזה עוף טרי, ובהנחה שאין בלסמי בבית.

מצרכים:
200 גרם חזה עוף
1 כפית חרדל (מומלץ דיז'ון, אך לא חובה)
2 כפות סויה
2 כפות חומץ בלסמי (ניתן להחליף בחומץ תפוחים)
1 כפית כמון טחון

חזה עוף קייג'ון (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כמה מהיר, ככה טעים | צילום: עמרי אנדרס צורף

הכנה:
1. חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות.
2. בכלי בינוני מערבבים את כל התבלינים.
3. מוסיפים את העוף ומערבבים.
4. מחממים במחבת כף שמן קנולה, ומוסיפים את העוף עם כל הרוטב. מעבירים לעוצמה הכי חלשה של הלהבה הכי גדולה ומכסים.
5. בודקים אחרי חמש דקות, מערבבים קלות ומחזירים את המכסה.
6. אחרי חמש דקות נוספות מוציאים פיסה קטנה של עוף, חוצים אותה ומוודאים שהבשר לבן כולו. מכבים את האש ומגישים, רצוי עם ירקות קרים פרוסים.