עגבניות קטנות (צילום: stock_xchng)
אחרי חליטה, הקילוף קל יותר | צילום: stock_xchng

ה-1 בספטמבר הגיע. קמתם מוקדם, הכנתם כריך והתלבשתם יפה ליום הגדול שבו מאפסנים את הילד במקום הנהדר שנקרא "בית ספר". אחרי בכי תמרורים במקרה הפחות טוב וריצה זריזה אל החברים שהוא לא ראה חודשיים במקרה היותר טוב, נשארתם לבד, בשקט נהדר שאתם לומדים להעריך מחדש. הגיע הזמן להתפנק, לאחר קצת לעבודה או לצאת מוקדם – ולהתפנן על הספה עם נשנוש משביע, בריא ומרענן.

גספאצ'ו הוא מרק קר ופשוט להפליא שנחת אצלנו לפני כמה שנים מספרד, שם הוא קיים בשלל וריאציות. בכולן הוא מכיל מעט מרכיבים, אך עשיר במיוחד בטעם. לשדרוג אלכוהולי ניתן להוסיף אפרטיף כלשהו (אוזו, ערק, פסטיס), אך כמנה בסיסית אין פשוטה ומוצלחת ממנו.

גספאצ'ו בסיסי

מחיר: 14 שקל אם הבית ריק מירק.
זמן הכנה: 10 דקות, אם אתם איטיים במיוחד.

גספצ'ו (צילום: עמרי אנדרס צורף)
התוצאה: מרק עגבניות מרענן | צילום: עמרי אנדרס צורף

מצרכים (2 מנות):
3 עגבניות
1 מלפפון
צרור בזיליקום
1 כפית שמן זית
1 ו-1/2 כפית חומץ בן יין לבן (אפשר להחליף בבלסמי או חומץ איכותי אחר שיש בבית)
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:
1. מרתיחים סיר מלא במים. חורצים איקסים בבסיס העגבניות וחולטים במים למשך כדקה ומקלפים.
2. קולפים את המלפפון ושוטפים את הבזיליקום.
3. חותכים גס את כל המרכיבים ומכניסים לבלנדר. טוחנים יחד עד למרקם אחיד ומעבירים לכוסות שקופות גדולות.
4. מוסיפים קוביית קרח אחת לכל כוס ומגישים.