זה לא מקרה שהכרישה היא אחד הירקות היותר דומיננטיים בבישול ביתי. היא בצלית ועדינה, ובבישול, טיגון או אפייה נעשית מתקתקה וכובשת. הפעם בחרנו להכין איתה קציצות – מתכון של אמהות, שיגרום לכם מיד להגיש בבית.

קציצות כרישה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
קציצות כרישה. גם פראסה הולך | צילום: עמרי אנדרס צורף

קציצות כרישה

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
300 גרם בקר טחון
2 כרישות דקות וארוכות
1 ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. פורסים את הכרישות לחצאים ושוטפים ביסודיות (הן מלאות חול, אז אל תחפפו).

2. קוצצים דק וטורפים יחד עם הביצה, המלח והפלפל.

3. מוסיפים את הבשר ומערבבים.

4. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, עד שהתערובת מתחלקת לכדורים בקלות.

5. מחממים שמן במחבת, קורצים כדורי קציצות ומכניסים לשמן. מטגנים 4-5 דקות והופכים. כשהקציצות שחומות ויפות משני הצדדים מוציאים לנייר סופג.

6. אפשרות בריאה שלוקחת יותר זמן: לחמם תנור ל-220 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה ולאפות עד שהקציצות משחימות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות כרישה

>> יש גם קציצות כרישה צמחוניות
>> והנה מה שארז קומרובסקי עושה עם כרישות