קציצות ודלעת (צילום: Foodcollection, GettyImages IL)
אין כמו האוכל של הבית | צילום: Foodcollection, GettyImages IL

בינינו, אין כמו אוכל מסורתי מהבית. אותו אוכל שליווה אותך כל החיים, ושבגיל חמש עזרת לאבא שלך להכין. בעודכם קורצים כדורים ומתיזים פירורי לחם לכל עבר הוא אמר לך "יום אחד אתה תכין את האוכל הזה למשפחה שלך", ואתה לא באמת הקשבת. אבל זה חלחל.

אבל בגיל עשרים, אתה מתחיל לתהות שמא היה מיטיב לאותו אוכל מסורתי מגע מודרני יותר. אולי אותו רוטב כרוב מסובך יכול להיות מוחלף בממרח קארי, וכל העסק יהיה מוצלח יותר עם איזה טוויסט טקסני.

פריגדלה היא מנת קציצות דנית מסורתית, שמוגשת בליווי כרוב מתקתק ברוטב סגול מאוד, שלוקח כמה שעות טובות להכין. ההרכב המקורי שלה כולל בשר לבן, אך שנים של צנע ישראלי טיפוסי בסופרמרקטים גרם לעוף ולבקר להחליף את מקומו של החזיר וכיום אני לא יכול לדמיין את המנה הזו בהרכב אחר. המנה הזו הייתה פעם קלאסיקה מהמטבח הדני, ועכשיו היא סוג של פלאפל. איזה כיף זה מסורת.

קציצות בשר דניות - פריגדלה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
לא נופלות מהמקור. קציצות פריגדלה | צילום: עמרי אנדרס צורף

פריגדלה מודרנית

מצרכים לקציצות:
100 גרם בקר טחון
100 גרם עוף טחון
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל קטן קצוץ דק
מלח
פלפל

לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם
3 כפות שומשום

לטיגון:
שמן עמוק
חתיכת גזר

להגשה:
רוטב חמוץ-מתוק או רוטב ברביקיו או ממרח קארי

הכנה:
1. שמים פיסת גזר בתוך מחבת/סיר עם שמן עמוק ומחממים את השמן.
2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות לבלילה אחידה.
3. קורצים כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומגלגלים בתערובת של פירורי הלחם והשומשום.
4. מטגנים את הקציצות בשמן במשך חמש דקות, או עד שהכדורים משחימים.
5. מוציאים לנייר סופג למשך דקה-שתיים.
6. מגישים עם רוטב חמוץ מתוק, רוטב ברביקיו או ממרח קארי – לפי הטעם.

לגרסת הדפסה של המתכון