מדי פעם אני מוצא את עצמי נטול השראה לחלוטין. בדרך כלל אחרי שבוע עמוס אני מתיישב מול קערת דגנים מלאה במיוחד ובולס בהנאה. אבל לפעמים עדיין מדגדג לי לבשל, ובמקרים כאלו אני נוטל לידיי את ספר המתכונים הישן ומפשפש. בין כל הקדירות והשוקולדים, ממש ליד סלט הפלפלים הקלויים האגדי של אבא שלי, על דף מרוח בפירה שיבש עם הזמן, חיכה מתכון לסופלה אפונה.

הסופלה הזה שוחזר עשרות פעמים, בווריאציות שונות ומשונות ועם כל ירק שעלה בדמיוני, אך מעולם לא הייתה גרסה מוצלחת כמו המקור. אך בימים נטולי השראה צפויות לקרות תאונות, וכך מצאו עצמם החלבונים מחוץ לתערובת בעודה נכנסת לתנור. עשר דקות מאוחר יותר התקבל מאפה אפונים משובח ומרוכז, בעל ליבת גבינה. פרובאנס למחפפים.

מאפה אפונה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מאפה אפונה במילוי גבינה | צילום: עמרי אנדרס צורף

מאפה אפונה

רשימת קניות: אפונה קפואה, שמנת מתוקה, גבינת צ'דר
זמן הכנה: 20 דקות
מחיר: 18 ₪

מצרכים:
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
1/2 כוס שמנת מתוקה 15%
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
2 חלמונים
מלח
פלפל
4 קוביות גבינת צ'דר

הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים. מוסיפים גם את השמנת המתוקה וטורפים עד שהתערובת סמיכה. מכבים את הלהבה.
3. מועכים את האפונה לפירה בעזרת ממחה ידני ומוסיפים אותה לסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. טורפים את החלמונים, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
5. משמנים תבניות אישיות וממלאים בתערובת. מטביעים קוביית גבינה בכל תבנית אישית.
6. אופים 12 דקות או עד שקיסם אשר נכנס למאפים יוצא יבש (לא לדקור את הגבינה).
7. מצננים מעט, מוציאים מהתבניות ומגישים בליווי שמנת חמוצה.

לגרסת הדפסה של המתכון