פסטה פרימוורה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פסטה פרימוורה- הפינוק המושלם ליום אביבי | צילום: עמרי אנדרס צורף

בשבוע אביבי שכזה כל מה שמתחשק לי הוא לאכול אוכל צבעוני; שלושה צבעים לפחות יעטרו את צלחתי בטרם תיתן לי נפשי מנוח.
זה שבוע מצוין להוציא את הברוקולי מהבוידעם, לנער אותו משאריות האבק החורפיות ולרענן את מצבורי הפסטה, שהיא הקנבס המושלם ליצירה שכזו.
פסטה פרימוורה (באיטלקית: אביב), בחירתי להפעם, היא דוגמא מצויינת לפינוק צבעוני. אין מתאימה ממנה ליום בהיר ונעים וכשמה כן היא, אביבית.

מצרכים:
חצי חבילת פסטה פרפאלה- פפיונים בינוניים
(אפשר עם כל סוג אחר, זו הצורה הקלאסית למנה הזו)
ראש ברוקולי
שתי עגבניות
20 גרם חמאה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר מלא במים, מוסיפים קורט מלח
2. מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים בגודל בינוני מעבירים את הפרחים לכלי המתאים למיקרוגל, מוסיפים מעט מים, מכסים ומאדים כ- 8 דקות עד שהברוקלי מתרכך.
3. תוך כדי אידוי הברוקולי מכניסים את הפסטה למים, מבשלים לפי הוראות היצרן עד למידת אל דנטה
4. בסיר קטן ממיסים את החמאה, בינתיים חותכים את העגבניות גס וכשהחמאה נמסה מעבירים אליה את העגבניות  לטיגון קל, מתבלים במעט מלח ופלפל.
5. מוסיפים את הברוקולי אל תוך מי הפסטה הכמעט-מוכנה, מבשלים יחד עוד דקה-שתיים, ומסננים. שופכים מעט מים קרים אל תוך המסננת בכדי לעצור את פעולת הבישול.
6. אל תוך קערה גדולה מעבירים את הפסטה והברוקולי, ועליהם מוזגים את תוכן סיר העגבניות, שבינתיים הפיק לא מעט נוזלים. מערבבים יחדיו ומגישים מיד

לכל המדורים הקודמים של 20/20