מדורה (תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2)
כמו בימי התנועה העליזים | תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2

לילות הקיץ החמים תמיד מחזירים אותי בזמן אל מחוזות הילדות הקיבוצניקית שלי – פעולות של התנועה, א"ש לילה, מדורה גדולה ואש מיתמרת אל על. הצ'יזבטים סופרו, תפוחי האדמה הושלכו אל הגחלים והפיתות נאפו על טאבון מאולתר. טעם הילדות הפשוטה מלווה אותי מאז בכל פעם שתפוחי אדמה פוגשים גבינה זולה בתנור.

הגרסה של תפוחי האדמה המוקרמים עם הפטריות הגיעה אמנם מאוחר יחסית, אך הפשטות נשמרת בכל הגלגולים. היום לא חובה להשאיר את תפוחי האדמה מתחת לגחלים לוחשות, אלא אפשר פשוט להכניס אותם למיקרוגל לכמה דקות. כמה נוח שהקידמה מתאימה עצמה לגחמות הילדות שלנו.

תפוחי אדמה מוקרמים

זמן הכנה: 20 דקות.
מחיר: 17 שקלים

מצרכים:
שקית תפוחי אדמה למיקרוגל
2 פטריות שמפיניון גדולות
3 פרוסות גבינה צהובה
מלח גס

תפוחי אדמה מוקרמים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כשתפוח אדמה פוגש גבינה צהובה | צילום: עמרי אנדרס צורף

הכנה:
1. מחממים את שקית תפוחי האדמה במיקרוגל במשך כעשר דקות. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. פורסים את הפטריות, מסדרים אותן בתבנית נייר כסף ובוזקים מלח גס.
3. מוציאים את תפוחי האדמה מהשקית ומעבירים לתבנית נייר הכסף. בוזקים עוד מלח גס ומסדרים את פרוסות הגבינה על התפוחים.
4. אופים 6-7 דקות עד שהגבינה מבעבעת. מגישים חם.

מתכון: תפוחי אדמה מוקרמים